ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:674/3191)

Quiche z pora z pieczarkami 163

minut. W misce łączymy śmietanę, mleko i jajka, które należy dokładnie rozbić widelcem. Doprawiamy gałką muszkatołową. Do warzyw dodajemy oba sery i dokładnie mieszamy, przekładamy na ciasto a następnie wylewamy masę jajeczną. Pieczemy 40 - 50 minut w piekarniku nagrzanym d 190 stopni. Najlepiej podawać na ciepło ale quiche jest równie smaczna na zimno

Delusional Trine
Pyszny piernik 183

mieszać. Zdejmujemy z ognia  i dodajemy sodę , kawę zbożową, mleko i roztrzepane widelcem jajka. Wszystko energicznie mieszamy. Cały czas mieszając dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy dotąd dopóki masa zrobi się gładka . Ciasto wylewamy do keksowej foremki pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 - 55 minut. Upieczony piernik polewamy polewą czekoladową i posypiemy orzechami włoskimi.  Polewa czekoladowa: Do rondelka wlewamy

Różne smaki w kuchni
Babka na wodzie 227

łyżki cukru pudru odrobine gorącej wody  Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, wodę. Mąkę i proszek mieszamy w miseczce i dodajemy po łyżce do masy. Dzielimy na połowę. Do części ciasta dodajemy kakao i miksujemy. Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypaną kaszą manną - naprzemiennie trochę masy białej i następnie ciemnej. Pieczemy w 180 stopniach.Ostudzić i polać

Kubki smaku
Owsiane ciasteczka imbirowe 224

cukrami na puszystą masę, dodać jajkoi dobrze ubić. Dodać mąkę, sodę, cynamon, imbir i sól. Wymieszać. Wsypać płatki owsiane, orzechy, rodzynki i czekoladę, dobrze połączyć z masa (najlepiej łyżką). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (można to zrobić gałkownicą) i układać je na płaskiej blasze. Piec około 12-15 * minut do momentu aż brzegi zaczną się lekko rumienić. Wystudzić

Słodkie inspiracje
Cynamonowe owsiane ciastka z orzechami włoskimi i czekoladą 184

cukrami na puszystą masę, dodać jajko, cynamon i dobrze ubić. Dodać mąkę, sodę, i sól. Wymieszać. Wsypać płatki owsiane, posiekane orzechy i czekoladę, dobrze połączyć z masa (najlepiej łyżką). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (można to zrobić gałkownicą) i układać je na płaskiej blasze. Piec około 10-12 minut do momentu aż brzegi zaczną się lekko rumienić. Wystudzić

Słodkie inspiracje
PLACUSZKI GRYCZANE (BEZ GLUTENU, WEGAŃSKIE ) 177

PRZYGOTOWANIE: Kaszę gryczaną przepłukać na sitku , następnie zalać wodą i namoczyć całą noc. Odsączamy namoczoną kaszę na sitku , następnie miksujemy z bananem,  i przyprawami na gładką masę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.(jeśli jest za gęste dolewamy wody ). Patelnie smarujemy olejem kokosowym i smażymy z obu stron do zarumienienia . Możemy podać je ze świeżymi owocami / waniliowym jogurtem sojowym

Marcepanowa kuchnia
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 153

batoników marki Lusette  o smaku Capuccino oraz o smaku czekoladowym  garść orzechów włoskich don dekoracji tortu Składniki na biszkopt miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Nie należy miksować ciasta zbyt długo, jedynie do połączenia składników, aby nie powstał zakalec. Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni

Mango Papaja
Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami i płatkami czekoladowymi 198

imbir i proszek do pieczenia. Do suchych składników dodajemy masę serową i mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą otrębową. Z powstałego ciasta dłońmi formujemy kulki wielkości mandarynki i umieszczamy w foremkach do muffin. Każdą bułeczkę smarujemy z wierzchu syropem klonowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez

My Chcemy Jeść
Ciasto z arbuzem. przepis na przepyszny sernik arbuzowy. 170

trochę zaczerpnięte od innych :) Dziś proponuję Wam ciasto z arbuzem - sezon na ten owoc jeszcze trwa, więc warto to wykorzystać i przygotować ten przepyszny sernik. Jak przygotować ciasto z arbuzem? Składniki: masa serowa: 600 g serka homogenizowanego  360 g serka mascarpone 200 g białek czekolady 5 łyżek cukry pudru 2 opakowania galaretki cytrynowej 200 ml gorącej wody

Pani domowa
Ciasto 3 Bit 279

Dziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa  2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 500 ml mleka

magiczna kuchnia Kasi
Makowe naleśniki z serem i granatem 208

masła Nadzienie  250 g twarogu sernikowego 1 laska wanilii 125 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru  1 owoc granatu Przygotowania: 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować na jednolitą masę, odstawić na ok 30 min do lodówki 2. Nadzienie - śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, rdzeń wanilii rozcinamy wzdłuż wyłuskujemy nasionka i mieszamy z serem, dodajemy ubitą śmietaną

Słodki Kompromis
Ciasteczka słodkie baranki 211

łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka kakao Jajko roztrzepać z cukrem pudrem, dodać masło, wymieszać. Mąkę (minus 1 łyżka) przesiać z migdałami i proszkiem, wsypać do masy jajecznej. Zagnieść miękkie ciasto. Do 1/5 część ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść, do reszty dodać odłożoną wcześniej łyżkę mąki. Z jasnego ciasta odrywać kawałki i formować kulki ok 1cm. Z ciemnego

Obiad gotowy
Babka ziemniaczana z fasolą i  twarogiem 224

zagęszczeniem babki. Dodaję połowę usmażonej cebuli i mieszam. W 2 misce ucieram twaróg z bryndzą, jajkiem i chrzanem.   Keksówkę smaruję masłem lub olejem. Wykładam połowę ciasta ziemniaczanego, na to masę serową i na koniec resztę ziemniaków. Wierzch babki posypuję pozostałą smażoną cebulą. Piekę 1,5 godziny w 180 stopniach. Babkę można też podzielić na pojedyncze małe porcje i upiec

Ugotowane pozamiatane
CEBULARZE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BEZ DROŻDŻY) 207

wykonujemy co 8 - 12 h. Po 24 h kasza powinna wydać kiełki (może to nastąpić wcześniej). Tak skiełkowaną kaszę blendujemy z 40 ml wody, dodajemy do powstałej masy mąkę i wyrabiamy ciasto. Formujemy okrągłe placki, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Cebulę kroimy w pióra lub kostkę. Mieszamy z 1 łyżką oleju i makiem. Wykładamy na nasze

Jeść, by żyć w zdrowiu
Amoniaczki prababci 152

puszystą masę, dodać żółtka i jajko. • W ciepłym mleku rozpuścić amoniak i połączyć z masą. • Mąkę przesiać i wymieszać z masą, potem szybko zagnieść ciasto. • Odłożyć na 2 godziny do lodówki. • Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm. • Wykrawać foremkami różne kształty ciastek. • Roztrzepać białka i smarować pędzelkiem każde ciastko

To co kocham

Proponowane wyszukiwania