Zabrałam się za aktualizację lub ulepszenie starych przepisów, które usunęłam z bloga, przerzuciłam posty do 'Roboczych' lub dawno temu postanowiłam zmienić zdjęcia i nic poza postanowieniem w tym kierunku nie zrobiłam ;) Zaczynam od starego, ale jakże dobrego przepisu na ciasteczka. Znacie je dobrze, bo stosunkowo często ostatnio się tutaj przewijają. W tej wersji są przepyszne i takie już jesienne :) Składniki 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 115 g masła o temperaturze pokojowej 1 duże jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...