ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:643/3191)

Fale dunaju z gruszką 198

miękkiego masła polewa 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła pokrojonego na kawałki 3 łyżki kakao Przygotować ciasto. Gruszki obrać i pokroić w ósemki odstawić. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodać jajka i zmiksować, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować dokładnie aby składniki się połączyły. Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę (35x25(...)minut do suchego patyczka, funkcja góra dół. Upieczone ciasto wystudzić. Przygotować krem. Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru, wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać wystudzony budyń. Gotowy krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Przygotować polewę. Do rondelka wlać 4 łyżki wody  i zagotować. Dodać cukier puder i dokładnie wymieszać aby się rozpuścił. Następnie dodać pokrojone masło

Monia miesza i gotuje
fit tarta z łososiem i szpinakiem na pełnoziarnistym spodzie 138

dodaję szpinak i blanszuję aż liście zmiękną. przyprawiam solą i pieprzem, odstawiam na bok. Jogurt naturalny i jajka oraz pokruszony ser mieszam rózgą na gładką masę. Dodaję sól i pieprz.  Na podpieczone ciasto wykładam szpinak, następnie układam kawałki łososia i wylewam masę jajeczną. wkładam do piekarnika na kolejne 15 minut (aż masa jajeczna się zetnie).  Smacznego

Cook&Love
Bezglutenowy sernik na haloween 120

ciasto i z reszty zrobiliśmy "paluchy wiedźmy" :) Świetna zabawa dla dzieci. Polecam gorąco. SKŁADNIKI: kruche ciasto: ciasto:   25 0 g mieszanki Mix per Dolci Nutrifree 100 g cukru pudru 110 g masła 1  jajko 1 łyżeczka przypraw korzennych masa serowa: 140 g puree z dynii 250 g twarogu (mielonego) 100 g kwaśnej śmietany 100 g cukru (dałam(...)formę do tarty czy tartaletki. Masa serowa: Puree z dyni zmiksuj z cukrem, serem i kwaśną śmietaną. Dodaj mąkę i cynamon, a na końcu jajka. Masę serową wylej na wyłożoną kruchym ciastem blaszkę. Wsadź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 50 minut. W przypadku tartaletek, wyjmij z piekarnika po 30 minutach. Ostudź i udekoruj

Kuchnia bezglutenowa
Mazurek truflowo-migdałowy 190

Mazurek wiosenna łąka... Kruche ciasto z wyraźnie migdałową nutą, truflową, lekko podchmieloną masą czekoladową, ozdobną rozetką z masy marcepanowej i mnóstwem smakowitych bakalii...  Mazurek truflowo-migdałowy to smakowita ozdoba wielkanocnego stołu :-) Polecam! Składniki: Ciasto kruche: 350 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 żółtko Mąkę wsypać do miski, dodać mielone(...)papierze do pieczenia - łatwiej potem przenieść je na blaszkę i ponakłuwać widelcem. Piekarnik rozgrzać do 180 °C . Piec ok. 15 min, do momentu aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć, wystudzić. Marcepanowa rozetka: 200 g białej masy marcepanowej 1 białko 10 ml likieru Amaretto Składniki wrzucić do miski i utrzeć, aż powstanie jednolita masa. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego końcówką

maniapieczenia
Rafaello bez pieczenia 218

Kolejne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach. Z masą budyniową, która przełamuje słony smak krakersów. Najlepiej jak sobie poleży noc w lodówce, a smaki się przegryzą. Dzisiejsza wersja jest na mleku i maśle, następnym razem skuszę się na wersję dla alergików (na margarynie bezmlecznej i mleku kokosowym). Bardzo szybkie i efektowne ciastko, serdecznie polecam! 2 paczki krakersów Masa budyniowa(...)części). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć na spodzie warstwę krakersów, na to masę, na to kolejną warstwę krakersów, masa, krakersy i masa. Resztę wiórków kokosowych uprażyć na suchej patelni i posypać wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladowe ciasto 382

wiem co takiego mają w sobie masy ubijane na parze, ale wprost je uwielbiam i niezależnie w czym by one były i tak mi zawsze smakują. Idąc tym tropem to ciasto nie moze być niedobre :)Składniki:Ciasto- 5 jajek- 1 szklanka cukru- 2 łyżki kakao- 3 łyżki mąki ziemniaczanej- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1 szklanka mąki pszennejMasa(...)cukrem ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas mieszając oraz obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C około 45 minut ( do tzw. suchego patyczka). Masa: Jajka z cukrem ubijamy na parze (około 10 minut cały czas miksując, aż masa będzie biała). Masę zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao oraz

Zainspirowana w kuchni
Karpatka z truskawkami 119

Dzień Dziecka karpatka z truskawkami.  ciasto parzone: 250 ml wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka  1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 500 ml śmietanki 36% 250 g maskarpone 2 łyżki cukru pudru 300 g pokrojonych truskawek W garnku zagotować wodę(...)masłem,wsypać mąkę i energicznie mieszać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od ścianek i utworzy zwartą kulę. Odstawić do wystudzenia. Do zimnego ciasta wbijać kolejno jajka,dodać proszek i ucierać mikserem.  Gotową masę podzielić na dwie części.  Dwie tortownice o śr. 24 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką,do każdej nałożyć porcję ciasta,równo rozsmarować i piec

Kolorowa kuchnia Elki
Czarno - białe ciasto 100

pszennej 2 opakowania cukru waniliowego Polewa: 125 g masła 8 łyżeczek kakao 10 łyżeczek cukru pudru 2 łyżki wody Dodatkowo: 250 g masła 280 g dżemu porzeczkowego Ciasto: Ubijamy białka na puszystą masę. Dalej dodajemy cukier, mak, wiórki, proszek do pieczenia i mąkę. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Następnie ciasto przelewamy do wyłożonej papierem blachy 25x35 i pieczemy

Krokusowy Dom
ORZECHOWIEC NA MIODOWYM CIEŚCIE 1325

szkl. rozrabiamy mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy budyń i zagotowujemy. Do gorącego budyniu dodajemy cukry waniliowe oraz masło i margarynę, miksujemy do połączenia składników. Gorącą masą przekładamy nasączone blaty ciasta, na wierzchu układamy ciasto z orzechami. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach

słodki bratek
Sernik na zimno z borówkami 120

podzielenia, a i dzieciom na pewno posmakuje galaretkowata konsystencja ciasta. Mój sernik jest z dodatkiem borówek amerykańskich i brzoskwiniowych galaretek, ale równie dobrze można poszaleć i zastąpić owoce oraz smaki galaretek innymi. Jak nas wyobraźnia i kubki smakowe poniosą! Składniki: Na spód: ok. 300g ciasteczek pełnoziarnistych ok. 120 g masła Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu do serników(...)rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, ostudzić. Gdy zaczną tężeć zmiksować je z twarogiem i cukrem pudrem, a następnie wyłożyć na wcześniej przygotowany spód. Na masie serowej ułożyć borówki, delikatnie wciskając je w ciasto, odstawić do lodówki na ok. godzinę, aby masa stężała.   Na koniec rozpuścić 2 galaretki w ok. 800 ml wody, ostudzić. Gdy zaczną tężeć wylać

Simply Food
Słodki Chleb z Cukinią à la Ciasto 184

chwilę aby składniki się połączył. Następnie dodaję stopniowo mąkę, olej, dodaję proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól, kilka kropli olejku waniliowego i miksuję do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Do tak przygotowanego ciasta dodaję zmielone orzechy, cukinię, jabłka i całość dokładnie mieszam łyżką. Teraz ciasto przekładam do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczenie chlebka z cukinią: Foremki wstawiam do nagrzanego piekarnika

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Biszkopt z masą jabłkowo- wiśniową i bitą śmietaną 116

wsypać mąki, proszek do pieczenia. Tortownicę od spodu wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 30-35 minut. Schłodzony biszkopt przekroić wzdłuż. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub herbata z cytryną- około 80 ml) Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, dodać dżem. Następnie dusić pod przykryciem(...)wanilinowym. Żelatynę z mlekiem przelać do większej miski i dodać do niej kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać i dodać ponownie do pozostałej części śmietany. Delikatnie wymieszać. Składanie ciasta: Na skropiony biszkopt nakładamy masę jabłkowo- wiśniową, przykrywamy drugim biszkoptem, na wierzch układamy ubity krem. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi i układamy wydrążone owoce. Ponownie

Tradycyjna Kuchnia
Jogurtowiec z malinami 171

łyżeczka białka jaj 6 szt cukier 3/4 szkl Dodatkowo : maliny Sposób przygotowania: Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części.  Formę do ciasta o wymiarach (25x40) wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki.  Masa z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubitą pianę dodawać stopniowo do jogurtu, cały(...)czas ubijając robotem.  Masę wylać na kruszonkę, poukładać maliny , posypać wierzch resztą kruszonki. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
muffinki ze śliwkami,masą krówkową i śmietaną... 175

dobrze roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i "byle jak" wymieszać rózgą silikonowe foremki 4x7cm - wyszło 19 sztuk po 1 łyżce czubatej dać ciasta do foremek - dać po 1 łyżeczce masy krówkowej i po 1 śliwce bez pestek resztę ciasta rozłożyć do foremek i piec w 200C około 25 minut śmietanę 30% ubić ze śmietanfixem i szprycką

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE Z GRUSZKAMI 116

likierem podgrzewać nad parą wodną aż czekolada rozpuści się. Jak sos czekoladowy będzie gładki zdjąć z ognia i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodawać po 1 jajku cały czas ucierając ciasto. Dodać sos czekoladowy (może być ciepły ale nie gorący) i zmiksować do połączenia się składników.  Do masy dodać migdały, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania