ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:588/3191)

Truflowe ciasteczka bez pieczenia i zakupy z bee.pl 135

misce i odkładamy. Cukier, masło, mleko oraz aromat przekładamy do garnka, podgrzewamy do zagotowania i rozpuszczenia składników. Gorącą masę przelewamy do herbatników i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Małą formę do ciasta lub pojemnik na żywność o płaskim dnie wykładamy folią spożywczą i wykładamy na nią ciepłą masę (masa powinna mieć grubość około 1 cm). Wygładzamy, dociskamy, przykrywamy folią

Rozpustne gotowanie
Potrójnie kawowe ciasteczka przekładane kremem i orzechami 250

czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej szczypta soli Przygotowanie ciastek: Na gładką masę zblenduj olej, banana i mleko. Do dużej mośki przesiej mąkę, kawę, sól i cukier puder. Dodaj masę bananową. Zagnieć gładkie ciasto, owiń w folię spożywcza i schłódź w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm, powykrawaj ciasteczka. Przełóż je na blachę (będą potrzebne dwie(...)oleju roślinnego 100 g cukru pudru szczypta soli czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej (zwykłej) lub 2 kawy zbożowej Przygotowanie kremu: Podczas chłodzenia ciasta namocz orzechy w gorącej wodzie (około 30 minut). Odsącz je z wody. Zblenud na gładką masę wszystkie składniki na krem.   Lukier kawowy: 100 g cukru pudru łyżeczka gorącej! wody łyżeczka kawy rozpuszczalnej + około 20 połówek orzechów włoskich

greenscarf
Rosół z pierożkami wonton z farszem z wątróbki 172

dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą  i pieprzem. 3.  Ciasto na pierożki wonton Jajka roztrzepać z wodą i solą, dodać do mąki przesianej na stolnicę. Masę zagnieść na jednolite ciasto, wyrabiać tak długo aż stanie się elastyczne. W przypadku jeżeli ciasto będzie za suche dodać więcej wody, jeżeli z kolei wyjdzie za rzadkie dosypać odrobinę mąki. Ciasto podzielić

Szalona Kuchnia Eweliny
Pizza na owsianym spodzie 157

puszki kukurydzy 4 ząbki czosnku (opcjonalnie) oliwki pokrojone w krążki (opcjonalnie) Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. W dużym naczyniu dokładnie mieszamy składniki na ciasto aż utworzą jednolitą masę. Wykładamy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową matą i rozwałkowujemy na cienkie ciasto. Wkładamy do piekarnika na 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Obrany czosnek ścieramy

Lamarida.pl
delikatne i lekkie ciasto orzechowe z bitą śmietaną :-) 429

posypania Śmietanę wraz z cukrem i fixami miksujemy Wykładamy na blat ciasta, przykrywamy drugim blatem Składniki na polewę podgrzewamy około 1 minutkę w mikrofali ,mieszamy na gładką masę. Polewą smarujemy blat ciasta,posypujemy orzechami i gotowe :-) Ciasto chowamy do lodówki,najlepsze na drugi dzień. Polecam gorąco, pyszne, łatwe, szybkie :-) Kubeczek kabaretu Smile z autografami

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mocno kokosowe ciastka z płatkami zbożowymi (z olejem, wiórkami i cukrem kokosowym) 109

jedynie na strukturę ciastek.) Całość przesypać o miski i dokładnie połączyć cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszankę zalać olejem i ponownie wymieszać. Na samym końcu masę wyrobić z jajkiem. Ciasto odstawić na kilka minut, dzięki czemu będzie mniej lepkie i łatwiejsze w formowaniu. Następni z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć

Di gotuje
FIT PIZZA 270

powstały grudki) do momentu aż będzie glutowato-żelowa konsystencja. 2. Resztę składników połącz ze sobą. 3. Gdy siemię lekko ostygnie połącz je z suchymi składnikami i uformuj ciasto. 4. Wypełnij foremkę masą i włóż do piekarnika nagrzanego do 180* na 15 minut. 5. Po 15 minutach wyciągnij ciasto, dodaj składniki  na jakie masz ochotę i piecz kolejne

fitolarun.blogspot.com
Ciasto drożdżowe zawijane 217

przesiej mąkę, dodaj wyrośnięty zaczyn, resztę mąki, cukier, cukier waniliowy, jajko oraz szczyptę soli. Margarynę rozpuść w mleku, kiedy mieszanka przestygnie, dodaj ją do pozostałych składników. Wymieszaj ciasto na elastyczną, gładką masę (np. hakami miksera), nakryj misę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na min.godzinę, aż ciasto potroi objętość.  Przygotuj kruszonkę. W misce umieść margarynę, cukier oraz mąkę

Moje Qulinaria
Grissini, chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego 241

odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na 10 min. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, oliwę i delikatnie wlewać rozczyn z drożdży cały czas mieszając ręką. Ciasto ugniatać na gładką masę przez około 10 min. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 porcję. Do każdej dodać ulubione składniki i zagnieść (pesto, posiekane

cooklife
MASA KRÓWKOWA 169

Masa krówkowa idealna do kremów lub do posmarowania ciasta. Zamrożona masa korówkowa a następnie po porcjowana w kostki w smaku przypomina mordoklejki J 500 ml mleka 3,2% tłuszczu 130 dag  masła 150 dag cukru 1 łyżka kakao aromat waniliowy Mleko zagotować w garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej

RAROSSA
Muffinki straciatella 132

przez sitko razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy do powstania gęstego ciasta. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy ją do ciasta. Gotową masę przekładamy do foremek.  Masło rozpuszczamy i dodajemy cukier z mąką. Mieszamy dokładnie aż powstają nam grudki. Taką posypkę dajemy na wierzch muffinek i wszystko razem wkładamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Calzone 204

salami Cebula prażona 400g żółtego sera Puszka groszku Ketchup lub sos pomidorowy 2 banany  Przygotowanie potrawy zaczynamy od wyrobienia ciasta. Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy na jednolitą masę. By ciasto nie lepiło się do rąk warto je posmarować delikatnie oliwą. Ciasto musi być lekko ciągnące i lepkie. W razie konieczności zwiększamy ilość wody lub mąki.   Następnie odkładamy

Kolizje Smaków
Styropian 303

sztywno, dodać budynie .Na koniec dodać jogurty greckie i delikatnie wymieszać.Większą cześć ciasta wyłożyć na blaszkę [ można lekko podpiec i wystudzić - ja tak zrobiłam].Na wyłożone, wystudzone ciasto wylać masę jogurtową i zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta. Ciasto piec około  55-60 minut w 180 stopni..Upieczone ciasto wystudzić

Moje domowe kucharzenie
Żurawinowa wieża Pana Kejka 213

być cukier puder) 1 szklanka mleka 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju (oliwy) dżem żurawinowy Wszystkie składniki ciasta połączyłam w misce i zmiksowałam na gładką masę. Gotowe ciasto, czyli takie na którym wyraźnie się "wybąbliło", pozostawiłam na 15min. do wyrośnięcia. Następnie smażyłam małe placuszki.  "Pankejki" serwowałam jako stosik posmarowany jogurtem i polany ciepłym dżemem żurawinowym

bastalena
TORT RYBKA 197

mało utalentowana plastycznie (jak i ja :) ). Upiekłam  Tort Orzechowy , na wierzchu znajduję się polewa, która bardziej przypomina mus czekoladowy (2 tabliczki czekolady i około 100 g kremówki). Ciasto przełożyłam masą orzechową, posmarowałam nią też wierzch i boki ciasta. Wstawiłam na noc do lodówki. Dzisiaj przygotowałam mus. Odkroiłam spory kawałek ciasta, dzięki temu powstała buźka i ogonek rybki. Całość przyozdobiłam

Przepisy Aleksandry

Proponowane wyszukiwania