ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:582/3191)

Torcik z kremem jogurtowym dla Gosi 123

każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, proszek i skrobie wymieszać. 5. Dalej przesiać mieszankę stopniowo przez sitko do masy jajecznej i wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 6. Część masy na biszkopt odłożyć do innej miski i do niej przesiać kakao. Jeśli podczas mieszania masa będzie zbyt sucha, dołóż jeszcze trochę masy jasnej. 7. Papierem do pieczenia wyłożyć

Candy Pandas
Cytrynowo - limonkowa tarta z bitą śmietaną i borówkami. 149

kilku miejscach i układamy na nie papier do pieczenia. Na papier wysypujemy kulki ceramiczne lub np ryż. Zapiekamy ciasto w 180 st ok 15 min. Zdejmujemy papier z obciążeniem i zapiekamy kolejne 5 min do delikatnego zezłocenia ciasta.Wszystkie składniki na masę cytrynowo - limonkową mieszamy razem do połączenia się składników i wylewamy na podpieczony spód tarty. Pieczemy(...)stopniach. Masa musi być ścięta.Wyjmujemy. Czekamy, aż wystygnie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier i cukier waniliowy. Dekorujemy nią ciasto i układamy borówki.Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Brownie z cukinii 146

ciastem najeść, więc może stanowić nie tylko pyszną przekąskę, czy deser ale też osobny posiłek - na drugie śniadanie pasuje idealnie. Jako fanka czekoladowych wypieków muszę szczerze przyznać, że to ciasto jak na razie jest moim numerem jeden, po prostu takie jak lubię - bardzo czekoladowe, wilgotne, "ciężkawe" i przede wszystkim zdrowe. Kto jeszcze nie próbował musi jak najszybciej to nadrobić! Składniki(...)wymieszać. Cukinie lekko odsączyć z nadmiaru wody i dodać do masy. Następnie powoli dodawać suche składniki i mieszać, ale nie za długo - tylko do połączenia się składników (ciasto wyjdzie gęste). Przelozyć masę do keksówki posmarowanej olejem. Piec przez ok. 40 minut, do suchego patyczka. Natali

Healthy food explorer
sernik tiramisu 191

już po prostu poezja smaku. Do tego wygląda zachwycająco! Pracę nad jego przygotowaniem najlepiej rozłożyć na dwa dni. składniki: ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka 150 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 200 g cukru 5 jaj budyń waniliowy krem: 400 ml śmietany kremówki(...)kakao gorzkie 1/2 szkl mocnej, słodkiej kawy 100 ml amaretto Masło posiekać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i cukier, wyrobić gładkie ciasto. Odłożyć na godzinę do lodówki. Wszystkie składniki masy serowej (koniecznie w temperaturze pokojowej) umieścić w misie miksera, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim natłuszczoną blaszkę. Wierzch posypać warstwą kakao

6niebo
Tort naleśnikowy, Sponsoring i Zapiski z Toskanii 132

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę (ja używam blendera – jest szybciej i nie ma grudek). Wlewaj ciasto na patelnię małymi strumieniami i smaż cienkie naleśniki aż do wyczerpania masy (tylko pierwszego usmaż

Qlinarnie i Qlinarnie
Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem 197

trzeba będzie dłużej ugniatać ciasto by składniki się połączyły). Wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy.3. Dodajemy mąkę i ponownie zagniatamy. Ciasto powinno być elastyczne, gładkie. Jeśli klei się do rąk, dodajemy więcej mąki, wszystko zależy od wilgotności użytego twarogu. Gotową masę owijamy folią  i wkładamy do lodówki.4. Przygotowujemy składniki do farszu. Cebulę kroimy drobno, pieczarki, ser żółty i mozzarellę(...)mięso przestanie być surowe, dodajemy pieczarki. Całość dusimy do momentu aż woda wyparuje, po czym odstawiamy w chłodne miejsce, Po wystygnięciu mieszamy z przygotowanymi serami. 6. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko na blacie. Wykrawamy kółka dowolnej wielkości. Na środek każdego kółka wykładamy farsz i sklejamy tak jak pierogi. Układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy pieprzem. Pieczemy

Szefowa kuchni
Biały Obłok 242

jednak może się w końcu znudzić. Zależało mi na tym, by zrobić coś w rodzaju biszkoptu z białek i udało się, a do tego pyszna masa z dodatkiem mleka w proszku. Delikatne, puszyste ciasto na Dzień Kobiet za sprawą wspólnego wirtualnego pieczenia  na FB Składniki: 6 białek 1 jajko 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki(...)wyciśnięty z 1/4 cytryny Wykonanie: Białka ubijam dodając po trochu cukier i cale jajko. Przesiewam obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączę z masą z białek. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 130°C na 25 min, zmniejszam temperaturę do 110°C i piekę przez następne 20 min, po tym czasie

Ciasteczkowy Potwór
Jaglana szarlotka, wegańska, bezglutenowa 197

zasadowy) Dzisiaj jaglana szarlotka, coś wspaniałego, chociaż mimo, że ja na wierzch położyłam kaszę jaglaną można ugotować mniej kaszy i na wierzch położyć np migdały, ciasto jest wtedy lżejsze a masa z kaszy u góry może zrobić się trochę twarda. Ciasto można przygotować na dwa sposoby, ugotować 2 szklanki surowej kaszy jaglanej i 2/3 z tego dać na spód(...)ugotować 1 i 1/3 szklanki kaszy, całość dać na spód a na wierzch dać np podpróżone migdały, ta wersja smakuje mi bardziej ale jak chcecie :)  Składniki :  Na ciasto :  4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (ok 2 surowej) można użyć mniej jeśli chcemy na wierzch położyć migdały a nie kaszę wtedy 1 i 1/3 szklanki surowej. 1/2 szklanki mąki

zdrowa vege kuchnia
Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 519

alkohol (opcjonalnie) Polewa 6 łyżek masła 6 łyżek cukru 6 łyżek mleka 6 łyżek kakao Płatki migdałów do posypania Sposób przygotowania Ciasto 4 jajka oraz 4 żółtka ubijamy z cukrem Ubijając dodajemy wodę i po łyżce olej. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy ocet. Dodajemy 4 białka ubite na pianę. Mieszamy łyżką. Połowę ciasta przekładamy(...)Garnek przykrywamy folią spożywczą, aby nam masa nie podeschła. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy w mikserze, dodajemy budyniową masę po 1 łyżce. Jeśli chcemy przełamać smak, dodajemy alkohol, kawę lub syrop. Polewa Składniki polewy rozpuścić w rondelku na wolnym ogniu Ostudzone ciasta kroimy na kromki. Każdy kawałek ciasta smarujemy kremem i układamy na przemian w blaszkach - raz kromka biała

Mieszam w Garnku
Ciasto a'la Kukułka 107

potem zaczęłam już wrzucać przepisy bieżące. Żałuję, że nie udało się wcześniej, ale jak mówi przysłowie...Co się odwlecze to nie uciecze.  Ciasto robimy na bardzo cienkim,lekkim i  puszystym biszkopcie, przekładamy delikatną masą śmietanową i aksamitną masą kukułkową.  Kremowa całość kojarzy mi się bardzo z tiramisu.  Idealne ciasto do niedzielnej kawki. Zapraszam. CIASTO(...)mleka 3/4 kostki masła 3 łyżki wiśniówki 10 szt biszkoptów okrągłych 200 ml zaparzonej kawy 3 łyżki wódki lub wiśniówki masa śmietanowa: 600 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 3/4 szklanki gorącej wody Przygotowanie: ciasto: Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.  Dodajemy

Bon appetit mon amie
Świąteczny tort cynamonowy z rumem 163

pierwszym śniegiem czuć coraz bliżej nadchodzące święta. Czas zacząć wstępnie planować co pojawi się na świątecznym stole. Oprócz tradycyjnych dań musi być też deser. Pieczemy pierniki, serniki i ciasta z makiem, a ja proponuję w tym roku dla lekkiego przełamania tradycji ( #OlejKonwenanse ) pachnący świętami tort cynamonowy z ciemnym rumem i skórką pomarańczową.  A jeśli szukacie inspiracji na łamanie świątecznych(...)waniliowy, rum i cynamon.  Z powstałej masy odkładamy 1/3 (posłuży do dekoracji) , a do reszty dodajemy skórkę pomarańczową. Wykonanie: Pierwszy blat polewamy ponczem, przykrywamy połową masy, wyrównujemy i przykrywamy następnym blatem ciasta. Biszkopt nasączamy ponczem, nakładamy pozostała część masy i przykrywamy trzecim blatem.Górny biszkopt też polewamy ponczem.  Wierzch oraz boki tortu smarujemy 1/3 masy bez skórki pomarańczowej

Bon appetit mon amie
Tartaletki z borówkami i malinowym kremem 94

mleka 1 szklanka świeżych malin 2 łyżki cukru cukru 100g masła extra Dodatkowo: 250g borówki amerykańskiej masło do wysmarowania foremek cukier puder Wykonanie: 1. Ciasto Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Tartaletki z malinami i karmelową czekoladą 115

śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka masła 2 szklanki malin kilka borówek cukier puder do posypania masło do wysmarowania foremek Wykonanie: 1. Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Szarlotka. Wściekła. Podobno... I o tym, jak czytam z Sofijką. 124

Jabłka obierz, pozaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Zasyp cukrem i cukrem wanilinowym. Odczekaj 20 minut, aż jabłka puszczą sok (nie odlewaj soku!). Wszystkie składniki na ciasto połącz na jednolitą masę: jajka, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao oraz olej. Wymieszaj dokładnie z jabłkami. Wylej ciasto do przygotowanej blaszki i upewnij się, że warstwa jest równa, a wierzch wygładzony

Lejdi of the house
Placek ze śliwkami + film 587

wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i równomiernie je rozprowadzamy. Ciasto zapiekamy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st. C po czym wyjmujemy i przestudzamy. Na podpieczonym cieście układamy warstwę wystudzonej masy śliwkowej i dokładnie ją rozprowadzamy. Na owoce ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałe ciasto, równomiernie je rozprowadzając. Placek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania