Domowy kopiec kreta

Domowy kopiec kreta

Domowy kopiec kreta

Każdy chociaż raz w życiu musi zrobić kopiec kreta ! Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Domowy kopiec kreta Kopiec kreta pełen bitej śmietanki Składniki ciasto: 1,5 szklanki mąki 100 g masła 4 łyżki stołowe kakao 1 ½ szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego   Składniki bita śmietana : 500 ml schłodzonej śmietany 50 g czekolady gorzkiej bądź mlecznej 1 czubata łyżka żelatyny 1 czubata łyżeczka cukru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sprawdzone przepisy kulinarne

Autor

Krystian MaleckiKrystian Malecki

Witam, od kilku lat aktywnie spędzam czas w kuchni a dokładniej mówiąc gotuję. Nie jestem jakimś super ekstra kucharzem, ale wraz z moją narzeczoną lubimy eksperymentować w kuchni. Wydaję się nam, że wychodzi nam to bardzo dobrze, być może się wydaje ale nam bardzo smakuje i znajomym, których częstujemy naszymi potrawami. Staramy się z dziewczyną gotować bardzo proste i nie trudne do wykonania potrawy a zarazem pyszne i przede wszystkim zdrowe. Postanowiliśmy od pewnego czasu, że będziemy sobie zapisywać nasze przepisy, gdyż metodą prób i błędów doszliśmy do idealnych proporcji i połączeń składników. Mamy już kilka bardzo ciekawych przepisów, i chcemy się podzielić nimi z wami. Opisy przygotowania potraw staramy się tworzyć na tak zwany chłopski rozum aby nie byłą wątpliwości podczas przygotowania danego dania. Zachęcam do spróbowania, któregoś z naszych przepisów, do komentowania, dzielenia się opiniami. Zapraszamy i życzmy smacznego !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bita śmietana, banan, sok, czekolada, jogurt, kakao, ciasto z bananem, ciasto z bananami, polewa, ciasto 3 bit, biszkopt, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto 3 bit bez pieczenia, domowa czekolada, biszkopt z bananami i śmietaną, ciasto 3 bit na biszkopcie

Inne przepisy z Sprawdzone przepisy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.