jeden raz – idealna. PRZEPIS 🌼🌷🌸🌹🌻 #MasterTuńczyk🐟 ser do tańca zaprosił, a o wyostrzenie 😈 pieprz poprosił. Młotkowany z kolendrą oraz kolorowy, szybko się rozsypali i razem z masą tuńczykową na francuskim cieście wylądowali. Ciasto w rulon się skręciło, na krążki podzieliło, a te na formie się wyłożyły i do piekarnika wskoczyły. Tak długo w piekarniku się ogrzewały ☀😎, że „złotej opalenizny” dostały(...)oleju, dodajemy do sera i całość mieszamy. Ciasto rozwijamy, przecinamy po długości, na dwie równe części. Rada: ciasto zostawiamy na papierze, będzie łatwiej je zwinąć. Masę serową z tuńczykiem przekładamy na ciasto, pozostawiając wolne miejsce po długości, ok. 1 cm. Doprawiamy na ostro pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz pieprzem kolorowym. Zaczynając od dłuższego boku, zwijamy ciasto w roladę
Moniki Smakołykimąki, zagnieść gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie przygotować krem. Masło, cukier biały i ciemny, kakao i cynamon zmiksować na jednolitą masę. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich rozwałkować na koło o średnicy 23 cm, podsypując mąką. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierwsze koło, rozsmarować połowę kremu. Przykryć drugim
Pożeraczka, czyli raz adobrzehaka dolewamy mleko – ciasto ma wyjść gładkie i elastyczne. Podsypujemy mąkę i odstawiamy na ok. 20 minut. NADZIENIE: Ser biały ucieramy z żółtkiem oraz cukrem na kremową masę. CAŁOŚĆ: Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi ( ok. 9 cm ) i na każdy układamy po łyżeczce farszu. Zlepiamy do góry tworząc „sakiewki”. Na garnku z wodą ustawiamy sito
Ostra na Słodkoprzygotowany farsz nakładamy na ciasto i posypujemy startym żółtym serem i mozzarrellą. 5 .Wybijamy jajka i dodajemy mleko, wszytko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. 6. Przygotowaną masą zalewamy ciasto. 7 .Pieczemy w 160 stopniach C przez 30min
Coś z niczegoSkładniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki. Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy i pieczemy do momenty aż się zarumienią. Po upieczeniu połówki orzeszków nadziewamy masą
Pyszności SłodkościPyszne ciasto z masą budyniową na herbatnikach. Składniki: ok 300 g herbatników puszka brzoskwiń 150 g wiórek kokosowych 2 łyżki masła łyżka cukru Masa budyniowa: 1 l mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 200 g masła sok z jednej cytryny Przygotowanie W 2/3 szklanki mleka rozpuszczamy budynie, mąkę ziemniaczaną(...)24x20cm). Wykładamy na herbatniki 2/3 masy budyniowej, układamy kolejną warstwę herbatników i na nich rozsmarowujemy resztę masy. 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i wiórki kokosowe. Prażymy przez chwilę i odstawiamy do wystygnięcia. Zimnymi wiórkami kokosowymi posypujemy wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki na około 8 godzin
e-PrzepisyKulinarneciasteczka. Składniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki. Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy i pieczemy do momenty aż się zarumienią. Po upieczeniun połówki orzeszków nadziewamy masą i przykrywamy drugą połową
Salonik smakówcyklu "deser w 20 minut" (3 min przygotowanie + 17 min pieczenie) :) Pozostała mi połowa puszki masy kajmakowej z KRUCHEGO CIASTA MILIONERA , więc postanowiłam połączyć dwa moje ulubione składniki: ciasto francuskie i kajmak. A poza tym dziś lenistwo wzięło nade mną górę i nie byłam w stanie wymyślić nic kreatywniejszego(...)obiad przygotowałam pizzę na gotowym kupnym spodzie!) :) Wykonanie jest banalne - potrzebujemy jedynie rozgrzany piekarnik, ostry nóż i wymienione składniki :) No to zaczynamy! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 250 g masy kajmakowej lub mleka skondensowanego * Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy masę kajmakową, dokładnie rozprowadzamy po całym cieście. Zawijamy z powrotem rulon i kroimy na kawałki grubości 2 cm. Układamy
My Culinary Artodetnij łodygi i podziel na różyczki wykładając nimi ciasto. Ser pokrój w kosteczkę i również dołącz do ciasta. W misce umieść jajka, utrzep ze śmietaną, czosnkiem i przyprawami. Zalej masą ciasto z warzywami i na wierzch ułóż pokrojone pomidory. Całość piecz w piekarniku nagrzanym 150 C góra i dół ok 30 minut. Smacznego
Niezły Młynekpieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować do prawie zupełnego rozpuszczenia. Dodać żółtka - wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C przez ok 20-25 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Krem: 40 dag masła 1 szk cukru kryształu 600 ml mleka(...)dwie części. Do pierwszej części dodać drobno pokrojonego ananasa. Do drugiej dodać kakao, pokrojoną czekoladę, orzechy i rodzynki, oraz alkohol. Biszkopt można nasączyć sokiem z ananasa. Na ciasto wykładamy masę ciemną, a potem masę jasną. Brzoskwinie kroimy w plastry i równo rozkładamy na wierzchu , po czym zalewamy tężejącą galaretką, (na rozpuszczenie 2 galaretek dajemy 700 ml wody). Tort odstawiamy
Apetyczna babeczkamieszamy z kisielem oraz proszkiem do pieczenia i dodajemy do utartej masy. Następnie dodajemy sok z pomarańczy, mieszamy a na koniec dodajemy serek, mieszamy, aż połączy się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy z kominem. Pieczemy ok. 60 min. w 170 st. C. składniki na lukier pomarańczowy: 100 g cukru pudru 10 g soku
Domowy Smak Jedzenianajprostszych. Klasyk mojej mamy, bardzo często pojawiało się to ciasto w niedzielę i nadal się pojawia. Ostatnio nawet zrobiłyśmy razem to samo ciasto, tylko użyłyśmy innych galaretek do masy jabłkowej :)Składniki:Ciasto:6 jajek1 szklanka mąki krupczatki (można pół na pół z zwykłą pszenną)3/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa jabłkowa: 1 litrowy słoik prażonych jabłek1 dowolna galaretka(...)gorące to dosypujemy galaretkę, ściągamy z ognia i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia galaretki. Masę odstawiamy by trochę ostygła.3. Wystudzony biszkopt przekrawamy, wykładamy ciepłą, ale nie gorącą masę jabłkową. Przykładamy drugą częścią ciasta. Ciasto ostawiamy na kilka godzin, by masa jabłkowa stężała, Gotowy jabłecznik posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Kuchnia domowa Animleka 4 łyżki cukru 100 g masła w temp. pokojowej nasączenie: 1/3 szkl gorącej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa krówkowa z orzechami: 1/2 puszki gotowej masy krówkowej około 100 g orzechów posiekanych Pieczenie biszkoptu 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier do utrwalenia, a następnie po jednym żółtko cały czas(...)pół i dolną warstwę nasączamy kawą. 5. Następnie wykładamy masę budyniową, przykrywamy drugim blatem. 6. Na wierzch rozsmarowujemy masę krówkową i posypujemy orzechami lekko je wciskając do masy. 7. Gotowe ciasto chowamy do lodówki aby przeszło smakami a masy stężały. Smacznego
Gotowanie...to proste !papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, bazylia Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski i uformować w nim dołek. Do wgłębienia wrzucamy pokrojoną margarynę, jajko oraz sól. Ugniatamy ciasto na gładka masę, ale niedługo ponieważ kruche ciasto nie lubi wyrabiania. Zawijamy je w folię i wkładamy na około godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Ciasto uformować w okrągłej formie(...)plastry salami i zalewamy śmietanowym sosem. Na sos wykładamy plastry pomidorów i starty żółty ser. Tarte wkładamy na ok 30 minut do nagrzanego do 180stopni piekarnika ( do momentu,aż masa sie zetnie). Smacznego
ChilliJemyjest perfekcyjne i zawsze z przyjemnością do niego wracam:) Ciasto: 8 żółtek 200 g masła lub margaryny 160 g cukru pudru 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego Pianka (składniki warto podzielić na połowę): 8 białek 140 g cukru kryształu 100 g płatków migdałowych Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny(...)Następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy krótko po każdym dodaniu. Na końcu obroty miksera zmniejszamy i dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia (znów miksujemy tylko do połączenia). Ciasto dzielimy na pół i rozkładamy do dwóch blaszek (21x32cm) wyłożonych papierem do pieczenia. Odkładamy na bok. Składniki na piankę dzielimy na połowę jeśli placki będziemy piekli jeden po drugim
Smaki Na Talerzujogurt i mąkę ziemniaczaną porządnie zmiksować, tak by powstała puszysta masa. Margarynę zetrzeć na tarku, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do mąki z margaryną dodać zmiksowaną masę, zarobić ciasto. Podzielić na 3 części. Krem: 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 cukry waniliowe 1 szkl. jogurtu naturalnego 3 szkl. mleka roślinnego (u mnie ryżowe) 1 szkl. cukru brązowego
CzarnawisienkaPyszne ciasto według receptury siostry Anastazji. Szczególnie masa serowa jest rewelacyjna. Wyszło jej bardzo dużo, ale idealnie pasuje do biszkoptu i prażonego kokosu. Polecam. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg drobno zmielonego sera białego (u mnie wiaderkowe) 3-4 łyżki cukru(...)śnieżką, dodać cukier puder i na końcu pozostałą tężącą galaretkę. Ubitą pianę połączyć delikatnie z serem. 3. Kokos: Wszystkie składniki rozgrzać na patelni, zrumienić. 4. Przełożenie ciasta (od dołu): biszkopt 3/4 masy serowej biszkopt pozostała masa serowa jasny dżem kokos 5. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa Anisię mąka. wszystko, dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Pięknie się zarobi. Ciastem wyklejamy dno blaszki. Ciasta jest sporo, wiec można zrobić też kilka kulek i położyć na dnie. Masa jogurtowa Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę Białka(...)ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy pianę do jajek i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty, miksujemy. Następnie dodajemy budynie . Na koniec dodajemy olej i miksujemy bardzo delikatnie. Masę wylewamy na ciasto , sernik pieczemy około 1 godzinkę w temp 170 stopni. Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, i nie wyjmujemy sernika. Niech trochę przestygnie w piekarniku. Piekarnika nie otwieramy. Przy robieniu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumąki 30 g kakao 1/3 łyżeczki sody plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany kremówki (schłodzonej) fix do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia(...)chwilę miksujemy. Gdyby masa okazała się zbyt rzadka możemy dodać więcej fixu do ubijania lub umieścić w lodówce do stężenia. Tort przekrawamy na trzy krążki. Spód ciasta umieszczamy w tortownicy i wykładamy masę ze zmiksowanymi malinami. Przykrywamy środkowy krążek ciasta. Następnie wykładamy pozostałą bitą śmietanę układamy maliny lekko wbijając je do masy. Całość przykrywamy górną częścią tortu. Polewa czekoladowa: Śmietankę
Słodka Stronakawałki i przekładamy do miski. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i cukier puder. Wszystko mieszamy, aż mąka oblepi rabarbar. Następnie dodajemy startą na tarce o dużych oczkach masę marcepanową i mieszamy. Przekładamy na rozwałkowane ciasto, zostawiając około 3,5 cm brzegu. Posypujemy migdałami w płatkach i zawijamy brzegi ciasta na wierzch. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 30 minut(...)jest to konieczne. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Domowa masa marcepanowa
Oryginalny smak