ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:307/3191)

Serowa przekąska 102

Parmezanowe krążki z ciasta francuskiego z czosnkowo-pietruszkową masą z sera feta i migdałami to świetna propozycja imprezowa:) 60 g parmezanu 370 g ciasta francuskiego 1 pęczek natki pietruszki garść migdałów 1 mały (!) ząbek czosnku 150 g sera feta 4 łyżki oleju z orzechów włoskich kilka czarnych oliwek kilka pomidorków koktajlowych Drobno starty parmezan rozsypujemy równomiernie na stolnicy. Ciasto francuskie(...)Dodajemy migdały oraz ząbek czosnku. Miksujemy. Dodajemy pokruszony ser feta oraz oliwę. Miksujemy ponownie, do połączenia składników. Oliwki kroimy na krążki. Pomidorki kroimy na połówki. Na ostudzone krążki ciasta wykładamy warstwę masy serowo-pietruszkowej (np po 1 łyżeczce). Dekorujemy oliwkami oraz pomidorkami i pietruszką

Smaki Na Talerzu
Grube puszyste omlety z owocami i sosem wiśniowym 120

Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką masę. Zostawić ciasto na 10 minut i już można smażyć. Na małej patelni roztopić masło i wylać masę. Smażyć na bardzo niskiej temperaturze. Jak już u góry pojawią się pęcherzyki to porozrzucać owoce. Jeszcze

Kuchnia Pokoleń
Kruche ciasto z budyniem i musem z papierówek 162

mieszamy delikatnie szpatułką i dodajemy   pokrojone zimne masło. Ugniatamy ciasto przy pomocy miksera końcówką „hakiem”. Kiedy powstanie kruszonka dodajemy żółtka i ponownie włączamy mikser, aż powstanie jednolite ciasto. Połowę masy owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Drugą część ciasto wykładamy na blachę i rozprowadzamy po całej powierzchni. Dziurawimy widelcem i odstawiamy

Kolizje Smaków
Drożdżówki z serkiem, borówkami i białą czekoladą 169

zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 45 minut. W międzyczasie przygotować masę serową. Serek: wszystkie składniki dokładnie wymieszać na gładką masę. Gdy ciasto urośnie, ponownie zagnieść. Rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok 1,5 cm. Szeroką szklanką (9cm) wykrawać krążki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dnem wąskiej szklanki zrobić

Smakołyki Asi
Pączki hiszpańskie, gniazdka z ciasta parzonego 170

odrobiną soli. Do gotującej się wody z masłem wsypać mąkę i mieszać aż ciasto zrobi się gładkie, bez grudek. Następnie wystudzić i dodawać kolejno jajka, miksować na gładką masę. Powstałe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką ozdobną i wyciskać ciasto na wcześniej przygotowane kwadraciki z papieru do pieczenia. W głębokiej patelni lub garneczku rozgrzać olej, następnie wrzucać kolejno przygotowane

W garach u Gosi
Tłustoczwartkowe pączki z marmoladą 166

przestudzenia. Mąkę pszenną przesiewamy przez sito do misy miksera. Dodajemy pozostałe składniki - suche drożdże, sól, cukier, mleko, jajka, żółtka. Wszystko miksujemy na średnich obrotach (końcówka z hakiem do ciast drożdżowych). Masę wyrabiamy kilka minut. Musi być gładka i elastyczna, jednakże wyglądać będzie na kleistą. Wyrobione ciasto formujemy w kulę i przekładamy do oprószonej mąką miski. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy

VioletoweKucharzenie
Kruche Ciasteczka - Walentynki 192

krople olejku waniliowego bądź paczka cukru z prawdziwą wanilią  Dodatkowo: foremki posypka do dekoracji lukier (cukier puder + woda) Wykonanie: Wszystkie składniki dodajemy do siebie i wyrabiamy ciasto. Wkładamy masę na około 30 minut do zamrażarki. Wyciągamy, rozwałkujemy na podsypanej mąką stolnicy i wycinamy ciasta w dowolnym kształcie. Ja postanowiłam ,że moje będą serduszkami. Ciastka pieczemy w temp

W Moim Magicznym Domu
Sezamowiec z masą chałwową 238

śmietany Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i zagniatamy ciasto, a następnie schładzamy w lodówce minimum godzinę (dzięki temu będzie idealnie kruche)  Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować 2 placki i przełożyć do blaszki (25x33 cm). Masa sezamowa: 1 szklanka sezamu (z czubem) 1/4 szklanki cukru 1/2 masła (100 g) 2 łyżki miodu Wszystkie składniki wkładamy na patelnię(...)bakalii), pokruszonej 100 g miękkiego masła Wszystkie składniki rozpuszczamy mieszając, a następnie studzimy. Gdy masa zacznie gęstnieć wykładamy ją na przestudzony placek z sezamem i przykrywamy plackiem z masą kokosową. Ciasto najlepiej smakuje kolejnego dnia, gdy wszystkie składniki się "przegryzą

Cynamonowe szczęście
Kostka kremowo - czekoladowa 2396

zdarza się Wam, że używacie gotowych mieszanek na masy do ciast ? Ja miałam jedno pakowanie takiej mieszanki i przyznam, że szkoda mi było wyrzucić. Postanowiłam zaryzykować i zrobić z tej mieszanki krem. I ku memu zaskoczeniu wyszedł całkiem smaczny. Więc od czasu do czasu nic się nie stanie jeśli użyjemy gotowca. Oby nie za często. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Buchty 151

wypiekane są w piecu , piekarniku lub prodiżu, jako leżące obok siebie kulki z ciasta drożdżowego, które, rosnąc w procesie pieczenia, łączą się, tworząc spójną, aczkolwiek podzieloną na buchty masę. Gotowe ciasto łatwo rozrywa się dłońmi na buchty. Przepisy na buchty są różnorodne, łączy je obecność wśród składników mąki, drożdży, mleka, masła oraz jaj." Tyle słownik. A jak smakuje nie napisali

Kuchnia Prezydentowej
Buchty 107

wypiekane są w piecu, piekarniku lub prodiżu, jako leżące obok siebie kulki z ciasta drożdżowego, które rosnąc w procesie pieczenia, łączą się tworząc spójną, aczkolwiek podzieloną na buchty masę. Gotowe ciasto łatwo rozrywa się dłońmi na buchty. Przepisy na buchty są różnorodne, łączy je obecność wśród składników mąki, drożdży, mleka, masła oraz jaj". To tyle co miała nam do powiedzenia

Marder&Marder Manufacture
Muffinki kakaowe z nadzieniem twarogowym 133

ciastoW jednym naczyniu zmieszać składniki suche, a w drugim składniki mokre, następnie połączyć składniki i zmiksować tylko do połączenia.Foremki wyłożyć papilotkami, włożyć do każdej po łyżce ciasta, następnie włożyć po łyżce masy serowej, następnie znowu po łyżce ciasta.Piec w temp 180 stopni, ok. 25 min.Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem

Mix smaku
Piernik Benedyktynów 246

drugiej miski wbij jajka, rozbełtaj je i wymieszaj z sodą. Połącz masę z jajkami rozmieszanymi z sodą, wsyp proszek do pieczenia i dolej oliwę. Dokładnie wymieszaj ciasto kopyścią na gładką masę, dodaj bakalie.Przełóż ciasto do foremek, wypełniając je do wysokości około 1 cm poniżej górnego rantu, i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piernik powinien być pieczony 60 minut, sprawdź

Grahamka, weka i kajzerka
Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy 633

ziarenkami wanilii, z domowym ekstraktem waniliowym, na wyjątkowo kruchym, ścieranym, jasnym spodzie, z kakaową kruszonką i chrupiącym lukrem. Masa serowa jest gładka, jednolita o kremowej konsystencji, zbita ale wilgotna (nie jest sucha, jak to często się zdarza). Do tego idealne ciasto, które w sumie to nie wiem jak opisać :) Jest to ciasto półkruche (bo z dodatkiem spulchniacza w postaci proszku(...)połączenia składników. ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżeczki domowego ekstraktu z wanilii Ubić pianę ze wszystkich białek i delikatnie w 3 partiach wmieszać ją do masy serowej. 3 białka + 4 białka Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika. Białą część ciasta zetrzeć i równomiernie rozłożyć na blasze do pieczenia. Wylać masę serową, wyrównując wierzch łopatką. Posypać startym ciastem kakaowym. Wstawić do nagrzanego

Moja Delicja
Murzynek z masą truskawkową 381

Mmmm.... ale dobre :) Murzynek z masą śmietanowo-truskawkową to połączenie idealne. Przyznam, że miałam problem ze zrobieniem zdjęć - ciasta ciągle ubywało :) Zachęcam do wypróbowania - jest przepyszne, nie za słodkie i łatwe w przygotowaniu. No i pięknie się prezentuje, aż ślinka cieknie. Składniki: Ciasto: 250 g masła 0,5 szklanki * wody 250 g cukru 5 łyżek kakao 2 szklanki mąki(...)wody. Odstawić do wystygnięcia.  2. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodać wystudzoną i lekko tężejącą galaretkę, ubić ponownie.  Połowę masy wyłożyć na dolny blat ciasta. Powtykać umyte i odszypułkowane truskawki (jak na zdjęciu obok, można gęściej) i przykryć pozostałą masą. Na koniec całość przykryć drugim blatem ciasta. Wstawić na parę godzin

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania