ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:303/3191)

Sernik Cappuccino 140

łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, następnie wylać masę serową. Piec w 180 st C przez 50 minut,  Na pięć minut przed końcem pieczenia ubić białka wsypując dokładnie łyżka po łyżce cukier, tak aby powstała(...)lśniąca oraz gęsta piana, Przełożyć delikatnie pianę na masę serową równo rozprowadzając ją po całej powierzchni. 4. Ciasto piec jeszcze od 10-15 minut do uzyskania chrupiącego złocistego wierzchu.  5.  Gotowe ciasto wystudzić i posypać wiórkami startej czekolady.  buon   appetito

vaniliowoczekoladowa
Ciasto bounty 123

ciasta, ale jeśli nie macie mascarpone to możecie rozpuścić czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i posmarować wierzch ciasta. Ciasto bounty Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki mąki 1 łyżka kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 500 ml mleka 1/3 szklanki cukru 3 łyżki mleczka kokosowego opakowanie cukru wanilinowego 200 g masła(...)przekładamy na biszkopt i pozostawiamy do stężenia. Do miski wrzucamy połowę opakowania serka mascarpone i jedną/dwie łyżki nutelli (w zależności od gustu). Dokładnie miksujemy i pokrywamy nią masę kokosową. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i odstawiamy do stężenia na kilka godzin. Smacznego Artykuł Ciasto bounty pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik Cappuccino 244

łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, następnie wylać masę serową. Piec w 180 st C przez 50 minut,  Na pięć minut przed końcem pieczenia ubić białka wsypując dokładnie łyżka po łyżce cukier, tak aby powstała(...)lśniąca oraz gęsta piana, Przełożyć delikatnie pianę na masę serową równo rozprowadzając ją po całej powierzchni. 4. Ciasto piec jeszcze od 10-15 minut do uzyskania chrupiącego złocistego wierzchu.  5.  Gotowe ciasto wystudzić i posypać wiórkami startej czekolady.  buon   appetito

vaniliowoczekoladowa
Sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo podany z marynowanymi truskawkami 152

Dziś zapraszam Was na sernik, który jest lżejszy od tradycyjnego dzięki zastąpieniu twarogu włoską ricottą. Do masy dodałam skórkę z pomarańczy i gorzką czekoladę, a następnie zapiekłam w skorupce z ciasta filo. Powstał prosty do zrobienia, a jednocześnie elegancki deser, który z pewnością zrobi wrażenie na gościach, szczególnie jeśli podacie go z idealnie dobraną kawą.  Co oznacza "idealnie dobrana(...)niego przygotowaną wcześniej masę serową, wyrównaj jej powierzchnię. Wstaw do piekarnika i piecz przez 50-60 minut. Ciasto filo powinno stać się złote i chrupiące, zaś masa serowa być ścięta z wierzchu. Jeżeli ciasto filo przypieka się zbyt szybko, można je w trakcie pieczenia osłonić kawałkami folii aluminiowej.  Upieczony sernik studź przez godzinę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, następnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia 112

Potrzebowałam zrobić ciasto, ale takie bez długiego stania w kuchni, tylko rach, ciach i ciasto miało być. Idealne do tego wydawały mi się herbatniki, przełożone jakąś pyszną masą. Przepis na masę do stefanki z kremem kawowo-kajmakowym wzięłam z któregoś numeru Świata Kobiety. Słodycz kajmaku jest świetnie zrównoważona lekką goryczą kawy. Już uprzedzę, że ciasta nie polubią dzieci, właśnie(...)przez ten kawowy aromat. Wtedy warto dodać do kremu kakao. Stefanka to świetne ciasto dla tych, którzy chcą mieć efektowne ciasto z kremem, ale boją się piec blaty ciasta. Tutaj przekładamy masą herbatniki, wstawiamy ciacho do lodówki i zapominamy o nim na 2 dni. Ten ostatni etap, lojalnie uprzedzam jest najtrudniejszy Krem oparty na maśle, ja użyłam roślinnego. Jest bardzo

Mieszam w Garnku
Bezikowiec, czyli placek z bezami 123

dodałam przepis na bezy domowe i jeszcze trochę mi ich zostało, a że dziś Dzień Kobiet to i ciasta nie może zabraknąć. Bezy były gotowe, ciasto upiekłam, masę ukręciłam, polewę ugotowałam i takie oto ciacho powstało:) Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 12 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu(...)odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram z cukrem, dodaję porcjami zimny budyń i wykładam na spód biszkoptowy. W masę delikatnie wciskam moje bezy i przykrywam pozostawionym biszkoptem.  Składniki na polewę rozpuszczam na niewielkim ogniu, studzę i smaruję wierzch ciasta. Odstawiam na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. A jeśli nie to nasączam spód biszkoptu by nie był

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto z kremem czekoladowym i bananami 540

Delikatny kakaowy biszkopt, przełożony dżemem, plasterkami bananów oraz bitą śmietaną, a wierzch otulony pyszną czekoladową masą. To połączenie tworzy naprawdę znakomite ciasto, słodkie, ale nie mdłe, idealne na rodzinną uroczystość, albo spotkanie przy ulubionej kawie :) Składniki na blachę o wymiarach 22x33 cm: Biszkopt: 4 jajka 180 g cukru 70 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)soli ubić na sztywną pianę. Nie przestając miksować dodać cukier, a następnie żółtka. Odłożyć mikser. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie wsypywać do masy, jednocześnie mieszając łyżką. Wymieszane ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto powoli ostudzić do temperatury pokojowej.   Ostygnięty

Simply Food
Ciasto kruche z truskawkami 138

pieczenia, wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15-20 minut, aż się ładnie zarumieni. Mascarpone, jajka i cukier puder dokładnie miksujemy, przekładamy na lekko przestudzony spód ciasta, na masie serowej rozkładamy truskawki i na wierzch ścieramy na tarce, na grubych oczkach zmrożone ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok.55 minut, ma być ładnie zarumienione

KUCHNIA POLSKA
Chlebek bananowy z orzechami i gorzką czekoladą. Dlaczego chlebek bananowy opada? 161

kokosowy oraz jajko i wymieszać. W drugiej misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, solą, posiekanymi orzechami i czekoladą. Trochę czekolady zostawiamy żeby posypać wierzch ciasta. Do masy bananowej dodać suche składniki i ponownie wymieszać (bardzo krótko, tylko do połączenia składników!). Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i posypać resztą gorzkiej czekolady. Piec

Fitsweet.me
Drip cake dekoracja tortu 131

weekend udało mi się pokonać niechęć do mąki i wyczarowałam taki prosty torcik.  Muszę przyznać, źe po tak długiej rozłące czułam się nieswojo. Czekoladowe blaty :  Ciasto czekoladowe Masa: 500 ml śmietanki 36% podgrzać z 200g białej czekolady. Następnie chłodzić przez noc, ubić. Polewa czekoladowa; 100g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30 lub 36% Blaty rozkroić , nasączyć wodą

Rusty Fork
Ule orzechowe i kokosowe 323

gotową masą kajmakową lub kremem czekoladowym. Dodatkowo: Wafle, biszkopciki, bądź małe opłatki.  Przygotowanie: Masa zewnętrzna: Białko lekko rozpić widelcem dodać orzechy (wiórki kokosowe), cukier puder i zagnieść ciasto. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać odrobinę białka, jeśli zbyt kleista dosypać zmielonych orzechów (wiórek kokosowych). (Wiórki kokosowe najlepiej, jeśli są drobne i bardziej wilgotne). Nadzienie: Miękkie masło utrzeć z cukrem

My sweet a life
Domowe ptasie mleczko 395

bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25 - 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowe ciasto wyłożyć masę z ptasiego mleczka, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Ciasto delikatnie polać wystudzoną polewą i wstawić do lodówki na co najmniej 3 - 4 godziny

Kuchcik gotuje
CIASTO SHREK 173

Pyszne orzeźwiające ciasto, z masą z zielonego soku, lekką pianką wiśniową, herbatnikami w czekoladzie, zalane galaretką ... pychotka     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x 38 cm 5 jajek, 1 szkl. mąki  tortowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Masa zielona: 900 ml soku zielonego Pysio, 3 budynie śmietankowe Masa różowa(...)Masa różowa: W ¾ szkl. wrzątku rozrabiamy galaretkę, studzimy. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodajemy serek, a na końcu tężejącą galaretkę. Wykładamy na zieloną masę, na wierzchu układamy ciastka.  Całość zalewamy tężejącą galaretką rozrobioną w 700 ml wrzątku. Ciasto przechowujemy w lodówce

słodki bratek
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 147

cukru 400 g rozmrożonych śliwek cukier puder do dekoracji Na samym początku przygotować kruche ciasto: wszystkie składniki wsypać do miski i za pomocą robota kuchennego zagnieść na jednolitą masę. Gotowe ciasto podzielić na 2 części (1/3 i 2/3), przełożyć do woreczka i przełożyć do zamrażalnika. W międzyczasie przygotować budyń: 3 szklanki mleka wlać do rondelka. Zagotować. Proszek budyniowy i cukier

Ugotować
Bezglutenowe świąteczne ciastka migdalowo-cynamonowe 178

sztywno ze szczyptą soli. Dodać w 3 partiach cukier puder i utrzeć na gładką masę. Następnie dodać cynamon, migdały i sok z cytryny. Dobrze wymieszać do uzyskania gęstego ciasta. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je, w odstępach, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po uformowaniu wszystkich ciastek mokrą dłonią delikatnie je rozpłaszczyć.  Piec w piekarniku

CookYourself
Szybki chlebek razowy 130

robimy dołek i dodajemy pozostałe składniki. Woda musi być lekko ciepła. Dokładnie wszystko mieszamy. Masa jest bardzo klejąca, więc doskonały do tego będzie mikser z końcówkami do mieszania ciasta. Przekładamy masę do formy keksowej(około 24x10cm), przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180st. Roztrzepanym jajkiem smarujemy wierzch

Gotowanie moimi oczami
Murzyn z jabłkami 223

Oddzielamy żółtka od białek. Cukier ucieramy z żółtkami. W dużym naczyniu mieszamy mąkę oraz sodą, dodajemy olej, cynamon i kakao. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do ciasta. Do masy wsypujemy jabłka i lekko mieszamy . Keksówkę smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto umieszczamy w blaszce i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w temp 180 stopni

upichcona

Proponowane wyszukiwania