ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2072/3191)

Jogurtowe z rabarbarem na kruchym spodzie 227

proszku do pieczenia Dodatkowo: rabarbar Szybko zagnieść ciasto na spód i schłodzić przez około 1 godzinę.Następnie wyłożyć na blaszkę,widelcem zrobić dziurki i piec około 20 minut w temperaturze 190  stopni.Lekko przestudzić , posmarować dżemem. Żółtka oddzielić od białek.Żółtka utrzeć z 1/2 szkl.cukru, cały czas miksując dodać masło, a gdy masa będzie jednolita połączyć z jogurtem. Z białek

Moje domowe kucharzenie
Bananowe muffinki Nigelli Lawson 216

najlepsze, żeby dodać je do babeczek lub ciasta. Składniki: 3 dojrzałe banany 125 ml oleju roślinnego 2 duże jajka 2 szklanki mąki 1/3 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych Banany rozgnieść widelcem na gładką masę. W misce dokładnie ubić jaja z olejem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowo - kokosowe babeczki 182

czekolady mlecznej (100 g do ciasta i 100 g na polewę) 2 jajka 3/4 szklanki mleka wiórki kokosowe (do posypania góry) Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać opakowanie budyniu, dodać połamaną na drobne kawałki czekoladę. W oddzielnej jajka połączyć z cukrem, dodać olej, mleko, wymieszać. Przelać masę do mąki i wymieszać łyżką do momentu połączenia się składników

pink envelope
Pancakes 246

jednej misce roztrzepujemy jajka na puszystą masę i dodajemy do nich mleko i ostudzone masło. W drugiej misce mieszamy suche składniki: przesianą mąkę, sodę, cukier i sól. Do mokrych składników dodajemy suche stopniowo, cały czas mieszając - najlepiej trzepaczką. Patelnię przetarłam pędzelkiem silikonowym zamoczonym wcześniej w oleju. Wylewamy na rozgrzaną patelnię ciasto, smażymy z obu stron. Przed każdym smażeniem przecieramy patelnię

Aga w kuchni
Cytrynowe babeczki 283

miksera przez 10-15 minut, aż masa zrobi się jasnożółta i puszysta. Przesiewamy do miski suche składniki.  stopione masło, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do foremek, pozostawiając

Luźna Kuchnia
Kruche tartaletki z czekoladą 139

wycinać kształt i dopasowywać do foremki.  Ciasto w foremkach pozakłuwałam troszkę widelcem.  Tartaletki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Nadzienie: Do środka tartaletek dodałam mieszankę owoców suszonych z miechunką (złote rodzynki, rodzynki korynckie, zielone rodzynki, żurawina, suszone miechunki i jagody goi) Chwila przyjemności Składniki na masę wypełniającą: 2 tabliczki czekolady gorzkiej 1 tabliczka

ClauditteMissCooking
MUFFINKI Z MAKIEM I KREMEM Z RICOTTY 137

Blaszkę do muffinów wyłożyć papilotkami, które wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 20 minut. W tym czasie przygotować krem. Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, w osobnych miseczkach. Do każdej z nich dodać po połowie ricotty i dokładnie wymieszać na gładki krem. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego (po łyżce na przemian

Kuchnia w opałach
Ciasto z mango i pomarańczą 232

margaryny do pieczenia  Polewa ciasta: szklanka cukru 4 łyżki mleka 4 łyżki  czekolady w proszku lub nesquik kakao łyżka masła Foremka:  forma na babkę z kominem Przygotowanie:  W mikserze ubijamy cukier z margaryną. Dodajemy jajka, a następnie sok z manga i pomarańczy, mąkę i proszek do pieczenia.  Wlewamy masę do foremki i pieczemy godzinę

Smaki Brazylii
Serniczki w kokilkach z sosem pomarańczowym i bezą! 198

Przepis zgłaszam do konkursu na durszlak.pl konkurs- Ciasta czy ciasteczka z firmą BIELMAR.3majcie mocno kciuki ;-))SKŁADNIKI:- 500 g sera białego zmielonego - 3 żółtka- 100 g cukru pudru- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 2 łyżki mąki ziemniaczanej- 100 g margaryny PALMA firmy BIELMARMargarynę ucieraj z żółtkami i cukrem na puszystą masę, dodawaj porcjami ser i mąkę. Kokilki wysmaruj

SMYKWKUCHNI
Zupa krem z zielonego groszku z...groszkiem ptysiowym 230

sito. Doprawić solą i ostrą papryką.Ciasto parzone na groszek ptysiowy:1/2 kostki masła,1 szklanka mąki,200 ml wody,3 jajka,odrobina soli, na czubku noża.Wodę z solą i masłem zagotowujemy. Wsypujemy mąkę energicznie mieszając aż dokładnie się połączy. Odstawiamy do przestygnięcia. Wbijamy jajka i ucieramy na gładką masę. Można ręcznie, można mikserem :)Szprycą, workiem cukierniczym

Codzienna kuchnia niecodzienna
World Baking Day! 247

schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia, wyłożyć formę, odciąć nadmiar przy brzegach.Piec w 180 st. C. przez 25 minut.Wystudzić.Mleko wlać do garnka, dodać cukier, przeciętą na pół laskę wanilii i wyskrobane z niej ziarenka. Zagotować. Jajko ubić na puszystą masę z resztą cukru. Wlać 1/3 gorącego mleka, zmiksować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Listopadowe Trzy po trzy 165

masy dodać rum. Schłodzić w lodówce.Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów, kilka minut przed końcem jej pracy dodać uprażone na suchej patelni i ostudzone orzechy.Przełożyć do pojemnika na lody, zamrozić.Smacznego!Za oknem ciemno, w domu zimno, ale jeszcze chwila, i włączę piekarnik. I w całym domu zapachnie ciastem drożdżowym. Jak ja to lubię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki gryczane z musem mango - banan 238

zmiksować jak najdokładniej. W przypadku, gdy ciasto jest za gęste dolać wody. Dodać odrobinę kurkumy. Na ceramicznej patelni można smażyć bez użycia tłuszczu, ja tylko do pierwszego użyłam masła klarowanego, następne smażyłam już bez. Mus mango - banan: 2 mango banankilka kropel soku z cytryny Podane składniki miksujemy na gładką masę

chwile dla mnie