ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2070/3191)

Przepis pewniak! Biszkopt całoroczny :) 229

jabłkami i śliwkami, posypany startą czekoladą. Ciasto przed włożeniem do piekarnika. dowolne dodatki np owoce sezonowe Przygotowanie:   Jajka rozdzielić na żółtka i białka. Białka ubić na sztywną pianę, powoli ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy. Do powstałej gładkiej pianki powoli dodajemy po jednym żółtku. Delikatnie mieszamy. Do jednolitej masy dodajemy po kilka łyżek mąki z proszkiem

Tagebuch po polsku
Scones z rodzynkami 201

trzeba je dobrze odsączyć i odcisnąć. Gotowe ciasto rozwałkowa ć na stolni cy na grubość ok 1,5 cm. Wycinać szklanką o ostrych krawędziach okrągłe b ułeczki - u mnie szklanka o średnicy 5 cm . Układa ć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarowa ć z góry pozostawioną masą jajeczno-mleczną. Piec w e wcześniej rozgrzanym

Grunt to przepis!
Ciasteczka budyniowe 784

umieszczamy masło i cukier puder. Miksujemy, aż masa zmieni kolor na jasny. W dwóch partiach dodajemy mąkę wymieszaną z budyniem. Miksujemy kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą. Przykrywamy kawałkiem folii i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na godzinę. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Blat posypujemy obficie mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy na grubość około

My Culinary Art
ananasowy sernik pieczony na biszkoptach... 165

dnie ułożyć biszkopty i wlać masę sernikową wkładam do zimnego piekarnika i ustawiam na 180 C, grzanie góra/dół, 45 minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym miejscu lukier zrobić z cukru pudru, śmietany i nie za gęsty polać nim ciasto i posypać kolorową posypką - sernik jest bardzo delikatny, puszysty, wilgotny

W Mojej Kuchni Lubię
Tartaletki ze śliwkami i kremem migdałowym 214

odłożyć do lodówki na 30 minut ciasto podzielić na 4 części rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, a następnie wylepić posmarowane masłem foremki. Włożyć do zamrażalnika składniki na kruszonkę rozetrzeć między palcami na okruchy piekarnik nagrzać do 200`C. Składniki na nadzienie: masło utrzeć z cukrem, jajkiem i migdałami. Tartaletki wypełnić masą, a następnie lekko wcisnąć śliwki rozcięciem do góry. Posypać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik nowojorski 171

ciasto chodziło już za nami od dłuższego czasu ale zrobienie go jakoś ciągle odkładaliśmy na inną porę. W końcu przyszedł czas żeby ten serniczek nowojorski dołączył do zestawu innych w swojej kategorii Składniki na spód: - 90 g masła - 150 g kakaowych ciasteczek Składniki na masę serową: - 1000 g białego sera - 250 g cukru pudru - 50 g mąki pszennej

Kuchenne Wariacje
CIASTO 3 BIT-BEZ PIECZENIA 204

DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ DOBREJ KOLEŻANKI,CIASTO ZROBIŁAM WCZORAJ I OKAZAŁO SIĘ PYSZNE ,PROSTE BEZ PIECZENIA I JESZCZE TRZYMA SIĘ JE W LODÓWCE WIĘC NA TAKĄ POGODĘ IDEALNE,DZIĘKI DODANIU DŻEMU PORZECZKOWEGO NIE JEST ZA SŁODKIE TYLKO W SAM RAZ,NA PEWNO POSMAKUJE I WAM SKŁADNIKI: 4-5 PACZEK HERBATNIKÓW MASA KRÓWKOWA W PUSZCE PACZKA KRAKERSÓW DŻEM Z CZARNEJ

Swojskie jedzonko
Migdałowe ciasteczka z nadzieniem śliwkowym 167

dokładnie mieszam łyżką. Z tak otrzymanej masy formułuje płaskie okrągłe ciastka, które obtaczam w cukrze pudrze. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym ciastku robię niewielki otwór na środku, do którego nakładam odrobinę powideł. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 10 minut Ciasto bierze udział w akcji   Ciasto na niedzielę . Piekłam

Kuchnia co dnia
Koszyczek wielkanocny z babeczkami 166

białek.Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę.Mąkę wymieszaj z żółtkami,resztą mleka i solą.Wyrabiaj aż składniki dobrze się połączą.Dodaj stopione letnie masło oraz skórkę otartą z cytryny.wyrób i uformuj z niego kulę,oprósz mąką,nakryj lnianą ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na minimum 40 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na grubość ok. ½ cm na podsypanej mąką

Camilla w kuchni
Jogurtowe z rabarbarem na kruchym spodzie 241

proszku do pieczenia Dodatkowo: rabarbar Szybko zagnieść ciasto na spód i schłodzić przez około 1 godzinę.Następnie wyłożyć na blaszkę,widelcem zrobić dziurki i piec około 20 minut w temperaturze 190  stopni.Lekko przestudzić , posmarować dżemem. Żółtka oddzielić od białek.Żółtka utrzeć z 1/2 szkl.cukru, cały czas miksując dodać masło, a gdy masa będzie jednolita połączyć z jogurtem. Z białek

Moje domowe kucharzenie
Bananowe muffinki Nigelli Lawson 232

najlepsze, żeby dodać je do babeczek lub ciasta. Składniki: 3 dojrzałe banany 125 ml oleju roślinnego 2 duże jajka 2 szklanki mąki 1/3 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych Banany rozgnieść widelcem na gładką masę. W misce dokładnie ubić jaja z olejem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowo - kokosowe babeczki 192

czekolady mlecznej (100 g do ciasta i 100 g na polewę) 2 jajka 3/4 szklanki mleka wiórki kokosowe (do posypania góry) Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać opakowanie budyniu, dodać połamaną na drobne kawałki czekoladę. W oddzielnej jajka połączyć z cukrem, dodać olej, mleko, wymieszać. Przelać masę do mąki i wymieszać łyżką do momentu połączenia się składników

pink envelope
Pancakes 255

jednej misce roztrzepujemy jajka na puszystą masę i dodajemy do nich mleko i ostudzone masło. W drugiej misce mieszamy suche składniki: przesianą mąkę, sodę, cukier i sól. Do mokrych składników dodajemy suche stopniowo, cały czas mieszając - najlepiej trzepaczką. Patelnię przetarłam pędzelkiem silikonowym zamoczonym wcześniej w oleju. Wylewamy na rozgrzaną patelnię ciasto, smażymy z obu stron. Przed każdym smażeniem przecieramy patelnię

Aga w kuchni
Cytrynowe babeczki 298

miksera przez 10-15 minut, aż masa zrobi się jasnożółta i puszysta. Przesiewamy do miski suche składniki.  stopione masło, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do foremek, pozostawiając

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania