ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2058/3191)

21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 224

zrobiły się bąble) Wstawiamy do nagrzanego do ok. 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20-22 minuty, aż ciasto będzie złociste (trzeba pilnować, aby się nie przypaliło). Przed wyjęciem wystudzić w foremkach i delikatnie wyjmować- babeczki są bardzo kruchutkie! Masa na spód - kajmak mleko skondensowane słodzone (w zamkniętej puszce) wkładamy do garnka z wodą tak aby dokładnie przykrywało całą puszkę

Symfonia Smaków
Ciasteczka z jagodami w 30 minut- Cupcakes with berries 362

truskawki płuczemy I osuszamy na ręczniku papierowym. Wykonanie: Wszystkie składniki  miksujemy w misce do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej masy. Dobrze jest , gdy masło wyciągniemy szybciej z lodówki, wtedy łatwiej będziemy miksować produkty. Formę mufinkową, wykładamy papierkami do mufinów, nakładamy ciasto łyżką- ok 1,5 łyżki na porcję. Kroimy na cząstki truskawki, wkładamy do ciasta, dodajemy jagody. Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Smaki Edyty
Muffinki Tiramisu 194

miksujemy dalej. Jajka wbijamy jedno po drugim i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy kawę i ucieramy dalej. Do masy maślanej dodajemy suche składniki i likier i mieszamy mikserem na wolnych obrotach lub łyżką. Formę na muffinki wykładamy 12 papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, wyrównujemy i pieczemy 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka

Blondynka Gotuje
Omlet z bitą śmietaną i brzoskwinią 177

mąki masło do smażenia śmietana kremówka 30 % cukier waniliowy  łyżka cukru pudru Białka ubic na sztywna masę. Żółtka utrzec z łyżeczką cukru waniliowego, delikatnie połączyc z pianą i z mąką. Na patelni rozgrzac masło i wylewac partiami ciasto. Smażyc do zarumienienia ( uważac aby masło sie nie przypalało ) Ubic śmietanę z cukrem pudrem. Schłodzony omlet wypełnic ubitą śmietaną i ozdobic

Słodkości i nie tylko
Orzechowiec z kawą 363

Ciasto na białkach ze sporą ilością zmielonych orzechów włoskich. Przełożone kremem kawowym na bazie jogurtu naturalnego. Delikatne i przyjemne połączenie orzechów i kawy. Polecam :) CIASTO: 6 białek 2 jajka 1 szklanka cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g orzechów włoskich zmielonych szczypta soli KREM KAWOWY: 400g jogurtu naturalnego 2 szklanki śmietanki 30% 1 szklanka mocnego espresso(...)piana zacznie sztywnieć zwiększyć obroty miksera i dodawać porcjami cukier. Kiedy cukier się rozpuści dodać po jednym żółtku. Na końcu wsypać orzechy z mąką. Za pomocą szpatułki wymieszać delikatnie masę, której będzie dość dużo. Wylać do formy (21×25) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170*C przez ok 40min. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Żelatynę namoczyć

https:KKuchniaMniam
Mus czekoladowy bez nabiału 282

połowę piany i delikatnie mieszamy (masa opadnie, to normalne). Opcjonalnie możemy dodać odrobinę chilli w proszku, cynamonu, skórki pomarańczy – aby nadać wyrazistego smaku. Przelewamy mus do czterech małych naczyń i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po wyjęciu posypujemy kakao. Mus podajemy sam lub z owocami. Zobacz także: Mój kaszak Ciasto o wielu nazwach: miodownik, miodowiec, ciasto

Poezja smaku
Biszkoptowe ciasto z kremem, winogronem i galaretką. 209

sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy mak i mieszamy. Następnie przekładamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy(...)Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń dokładnie studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder i chwilę ucieramy, następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i ucieramy aż krem będzie puszysty. Krem rozsmarowujemy na zimnym jasnym biszkopcie i przykrywamy makowym biszkoptem, lekko dociskamy. 3. Pianka

Izabelawkuchni
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 209

się, że ten typ wypieku może być wyłącznie słodki i nic ponadto - żadnego głębszego, sensowniejszego smaku. Była to ogromna pomyłka! Ciasto jest pyszne! Ponadto naprawdę efektownie się prezentuje :) CIASTO Z MUSEM Z SOKU OWOCOWEGO I ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 50 gram mąki - 50 gram cukru - 12 gram budyniu w proszku bez cukru (lub mąki ziemniaczanej) - 1 łyżeczka(...)białek. Żółtka ucieramy z cukrami, a białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Pianę dodajemy do żółtek. Wsypujemy przesiane razem: mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy masę bez używania miksera. Przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez około 25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Nasączamy sokiem lub alkoholem o dowolnym

Życie zamknięte w smaku
Ciasto cytrynek 2284

ubijania stopniowo dodać cukier i nadal ubijać. Nie przerywając miksowania dodawać kolejno żółtka. Na koniec delikatnie wmieszać skórkę cytrynową oraz mąkę pszenną. Blaszkę (23x33) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni ok 20 minut.   Składniki na piankę cytrynową: 2 opakowania "Śnieżki" 2 szklanki mleka 3,2% 2 galaretki(...)wrzątku i dokładnie wymieszać. Przestudzić do momentu aż zacznie tężeć ale będzie jeszcze płynna. Śnieżki ubić z mlekiem i sokiem z cytryny. Wmieszać do nich galaretkę. Zmiksować. Tężejącą masę wylać na biszkopt. Wyrównać i wstawić do lodówki.   Składniki na warstwę galaretkową: 2 galaretki cytrynowe 700ml wrzątku   Galaretki rozpuścić dokładnie we wrzątku. Tężejące przelać na piankę. Znów wstawić

Jadło i czytadło
Ciasto snikers 192

mąki tortowej - 250 g margaryny - 250 g cukru (trochę więcej niż cała szklanka) - 5 żółtek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 placki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Piec ok. 20 minut w temp. 170 C. Uwaga! Po upieczeniu blaty będą twarde(...)szklanki cukru pudru - 1 opakowanie „śmietan fix-u” Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder z fixem i wymieszać. Składniki na karmel: - 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego lub gotowa masa krówkowa Mleko gotować w garnku z wodą przez 3 godziny. Dodatkowo: - orzechy włoskie Przygotowane kruche spody przekładamy bitą śmietaną. Wierzch smarujemy karmelem, układamy orzechy. Smacznego : ) function load(url, callback

dom-agi.pl
Ciasto marchewkowe 229

Składniki na ciasto: 2 jajka 200 g drobnego cukru lub cukru pudru 150 ml oleju 200 g drobno startej marchewki 50 g drobno posiekanych orzechów włoskich lub pekan 75 g drobno pokrojonego ananasa 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli Składniki na polewę: 125 serka kremowego(...)Philadelphia, Twój Smak) 50 g miękkiego masła 100 g cukru pudru Przygotowanie: Jajka ubić do podwojenia objętości. Następnie dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie gładka i puszysta. Ciągle ubijając na wysokich obrotach dolewać ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Dodać marchewkę (odciśniętą z soku), ananasa, orzechy, wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. W osobnej misce przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia

CityTaste - Przepisy
Tort ŁOŚ (bezglutenowy z masą czekoladową) 202

pomarańczowym (użyłam tej ) 2 łyżki mleka 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru pomarańczowego triple sec 200 g schłodzonej śmietany kremówki 36%   Masa maślana: 200 g miękkiego masła 35-40 g gorzkiej czekolady z nadzieniem pomarańczowym 1 łyżka mleka 3/4 szklanki cukru pudru Do nasączenia: szklanka zaparzonej mocnej herbaty z cytryną, można dodać(...)koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka. Na koniec dodać obydwie przesiane mąki i delikatnie wymieszać za pomocą szpatułki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 175°C przez ok. 35-45 minut (do momentu suchego patyczka). U mnie 45 min. Gorący biszkopt wyjąć z piekarnika

Domowa Cookierenka Agi
Sernik bez cukru z pulpą z mango i kokosem 269

dokładnego połączenia się składników. Tak przygotowaną masę wylewamy na wcześniej podpieczony spód. Równomiernie rozsmarowujemy po wierzchu, a następnie nakładamy miejscowo pulpę z mango - łyżka po łyżce. Przy pomocy np. wykałaczki robimy wzorki na wierzchu sernika. Sernik przez pierwsze 15 minut pieczemy w 170 stopniach , a potem zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy ciasto jeszcze przez 75 minut . Upieczony sernik

Plate of Joy
Tradycyjne pączki. Przepis krok po kroku. 160

skórka z pysznym nadzieniem z mojej ulubionej konfitury różanej. Gwarancja kulinarnego sukcesu. Jeżeli szukasz czegoś innego w związku z tłustym czwartkiem to  TUTAJ znajdziesz masę inspiracji.   Pączki   Składniki:   550 g mąki pszennej (ok. 3 szklanek) 100 ml mleka 250 ml śmietany 30% 8 żółtek 25 ml spirytusu 100 g cukru cukier waniliowy(...)podgrzewamy (nie gotujemy!). Łączymy mąkę, rozczyn, śmietankę, cukier waniliowy, roztopione i schłodzone masło, spirytus i sól. Możemy dodać drobno startą skórkę z cytryny.     Ciasto długo i cierpliwie wyrabiamy. Jest gotowe, gdy staje się lśniące i „odchodzi” od ręki i od miski. Odstawiamy przykrytą miskę z ciastem

kuron.com.pl
WALENTYNKOWY SERNIK CZEKOLADOWY 155

pokazane jest w filmiku.  Serdeczne zapraszam do oglądania.  Subskrubuj kanał ,, RITA creative " a nie ominą Cię nowości.  Kliknij TUTAJ . Walentynkowy sernik czekoladowy. ❤   SKŁADNIKI  ❤   Ciasto: mąka samorosnąca ( 60 gr.)  lub 60 gr. mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki) cukier (100 gr) jajka (3 szt.) twaróg(...)ozdoby Potrzebne gadżety: mikser foremka do pieczenia serce 24 cm. rondelek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ❤  WYKONANIE  ❤   1.    Jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy twaróg, olej kokosowy, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Mieszamy krótko do połączenia się składników. 2. Masę serowo - czekoladową przelewamy do wysmarowanej tłuszczem foremki w kształcie serca, wyrównujemy

RITA food channel