Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów (różne wymiary)

Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów (różne wymiary)

Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów (różne wymiary)

 Jest to jeden z uniwersalnych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty, po prostu idealny. Ja zazwyczaj nie dodaję do niego proszku do pieczenia, ale jeśli macie obawy, że coś pójdzie do tak - dodajcie odrobinę, czyli 1/2-1 łyżeczkę w zależności od wielkości biszkoptu.   (Tortownica o średnicy 18 cm) 3 jajka 100g cukru (ciup mniej niż 1/2 szklanki) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80g) 2 łyżki kakao (pła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję