Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów (różne wymiary)
Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów (różne wymiary)
Jest to jeden z uniwersalnych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty, po prostu idealny. Ja zazwyczaj nie dodaję do niego proszku do pieczenia, ale jeśli macie obawy, że coś pójdzie do tak - dodajcie odrobinę, czyli 1/2-1 łyżeczkę w zależności od wielkości biszkoptu. (Tortownica o średnicy 18 cm) 3 jajka 100g cukru (ciup mniej niż 1/2 szklanki) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80g) 2 łyżki kakao (pła... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Di gotuje
Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Autor
Di gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
biszkopt, ciasto, tort, torty, biszkopt idealny, ciasta z masa
Inne przepisy z Di gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję