ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2055/3191)

Biszkoptowa Zebra z kremem toffi i czekoladowym. 189

łyżka mleka                                   Składniki na masę :                            1 krem toffi Dr. Oetkera                            1 krem czekoladowy Dr. Oetkera(...)Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel  następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem , wodę i olej.Wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół , do jednej części ciasta dodać kakao i 1 łyżkę mleka .Wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną. Wlewać na przemian małą chochelką lub łyżką ciasto , raz kakaowe raz białe. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Dżem z jabłek i dyni 177

Smażyłam do zagęszczenia masy, ale po dodaniu cukru dżem stał się rzadki, wtedy dodałam cukier żelujący i smażyłam jeszcze kilka chwil  Po przesmażeniu przekładamy do wyparzonych, czystych słoików, zakrywamy dekielkami Ja jeszcze pasteryzuję, by mieć pewność, że dżem mi się nie popsuje.                     Użyję do przekładania ciast lub posmarowania naleśników

Proste Potrawy
Babka majonezowa 197

składniki pięknie się połączyły i powstało bardzo smaczne ciasto. Przygotowanie babki jest niezwykle proste. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - budyń śmietankowy - 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach.  Masę przekładamy do formy. Pieczemy przez 50 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
naleśniki z twarogiem 220

ciasto nie zlepiało się w grudki. Naleśnikowe ciasto zostawiamy na pół godzimy, następnie ponownie je mieszamy i smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni przesmarowanej olejem( najlepiej wlać kilka kropli oleju na gorąca patelnię a następnie przetrzeć ją papierowym ręcznikiem) . Twaróg mieszamy z miodem i jogurtem, rozcierając go na jednolitą masę. Usmażone, gorące, naleśnikowe placki  smarujemy po jednej stronie twarogiem

Miód i pieprz
Pierogi z bobem, pietruszką i boczkiem 333

następnie obieramy z łupinek i miksujemy na gładką masę.   Boczek okrawamy ze skóry i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie smażymy go na małe, chrupiące skwarki. W misce mieszamy pastę z bobu, skwarki i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku. Zostawiamy do przeżarcia się smaków, a w tym czasie wyrabiamy ciasto oczywiście z mojego sprawdzonego przepisu http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html

MarciochaKucharzy
Miniserniczki z malinami i białą czekoladą 180

zanadrzu mam jeszcze kilka przepisów na malinowe ciasta, a miniserniczki to tylko przedsmak :) Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka. Rozlać do papilotek

Cakes By Kejt
Rafaello na krakersach 730

ugotować budyń. Ostudzić. Ucieramy masło na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu. Pod koniec dodać 150 g wiórków i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami   kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. W stawiamy do lodówki

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowa babka marmurkowa 200

Masa pod koniec może się lekko zważyć, ale nie przejmujcie się, nie ma to najmniejszego wpływu na jakość Waszej baby.  Zmniejszyć obroty miksera, i dodawać na przemian przesianą mąkę z mlekiem. Miksować tylko do momentu połączenia się wszystkich składników - nie przemiksujcie bo zakalec murowany. Można tę czynność wykonać łyżką.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić. Ciasto podzielić

na moim stole...
Babeczki z borówkami i marcepanem 156

łyżki śmietany i borówki. Pomieszaj.  Gotową masę wykładaj do papilotek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 175 stopniach przez ok. 30 minut. Z przepisu wychodzi ok.18 muffinek (w zależności od wielkości foremek i papilotek z których będziemy korzystać).  Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z czasopisma "Twój styl 2014 - Ciasta i ciasteczka

Mania Wypiekania
Pączki z różą 191

urośnie. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę oraz rozpuszczamy masło. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy sól. W mące robimy dołek i dodajemy naszą mieszankę z drożdżami i lekko zarabiamy. Następnie dodajemy żółtka z cukrem i znowu mieszamy. Na koniec dodajemy spirytus oraz rozpuszczone i wystudzone masło i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę

Kuchenne Wariacje
Ciasto balowe 137

Pyszne i efektowne. Polecam na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jaja, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 198

Pyszne, kwaskowate i baaardzo mięciutkie ciasto drożdżowe :) W przygotowaniu jest dosyć proste, nawet nie musimy brudzić rąk ;) Zapraszam do pieczenia! Składniki na 1 keksówkę: 25 g świeżych drożdży + 1 łyżka brązowego cukru 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru brązowego szczypta soli 50 g masła 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki mleka 250 g mąki pszennej 200 g truskawek, pokrojonych(...)temperaturze pokojowej. Drożdże rozcieramy z 1 łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 10 minut. Jajko, żółtko, cukier i sól umieszczamy w misie miksera. Miksujemy, aż masa będzie gładka i jednolita. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego łyżkę oliwy; przelewamy do mleka, mieszamy. Do ciepłego, ale nie gorącego mleka przelewamy najpierw drożdże, potem jajka, a na koniec

My Culinary Art
Ciasto z dżemem wiśniowym, kremem mascarpone i galaretką 228

Smaczne, kolorowe ciasto - słodycz kremu z mascarpone przełamana została wiśniowym dżemem, a całość uwieńczona galaretką :) SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: (rzucany) 5 jajek 2/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki suchego maku Masa: 250 g mascarpone 375 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 6-7 łyżek cukru pudru

Kto ugości moich gości?
naleśniki z nadzieniem orzechowym i bitą śmietaną 216

wykonanie: Wszystkie składniki łączymy i miksujemy na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor, na lekko natłuszczonej i rozgrzanej patelni. składniki na nadzienie orzechowe: 250 g zmielonych orzechów włoskich 200 ml mleka 3 łyżki cukru wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy orzechy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. sos do zapiekania: 250 ml śmietany kremówki

Domowy Smak Jedzenia
Muffiny kawowe z krówką 187

ciasta, następnie włożyć po jednym cukierku. Cukierki zakryć ciastem. Muffiny piec w 180 o C przez 20-25 minut. Po upieczeniu odstawić je na minimum 10 minut, żeby przestygły. Muffinki wyłożyć z formy i ozdobić. Ja roztopiłam kilka krówek i polałam muffinki, posypałam posiekanymi migdałami. Składniki na krem: 1 puszka masy krówkowej (około 560g); 500 g serka mascarpone; Wykonanie: Masę

In my kitchen