ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2053/3191)

Tofurnik dyniowy 174

Dynia - królowa jesieni znalazłam się w tym cieście! Składniki: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 1 kostka (180g) tofu naturalnego 1/2 szklanki puree z dyni  2 łyżki mąki ziemniaczanej  szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Blendujemy na gęstą konsystencje. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 40 minut

Truskawkowa Fiesta
Ciasto dyniowe z migdałami 159

Dynia królowa jesieni to faworyt, aby upiec wyśmienite ciasto. Dzięki migdałom będzie jeszcze lepsze! Składniki: 2 jaja 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka oleju 5 łyżek mąki żytniej 1/2 szklanki puree z dynii 2 łyżki migdałów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy olej. Ponownie miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz

Truskawkowa Fiesta
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 325

blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy na podpieczony spód a na to owoce

Moje Wyroby
Serowo jajeczna tarta ze szparagami, boczkiem i cebulą czerwoną 240

serek topiony i musztardę miksujemy na gładki krem. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy placek większy od naszej blachy do tarty i wykładamy nim tartę lekko uklepując. Nakłuwamy. Pieczemy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy, ale nie studzimy. Składamy tartę.  Na podpieczony spód wykładamy cebulę, wędlinę oraz szparagi. Zalewamy masą jajeczno -serową. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach

Życie zaczyna się w kuchni
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek, wersja 2 217

agawę i dokładnie wymieszałam. Masę makową przełożyłam na masę jaglaną i ponownie wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu do lodówki

nietadieta
Tort z baletnicą 219

Składniki biszkopt: 7 jaj rozm. L 21 dag cukru 17,5 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy 1 łyżka kakao 7 dag

czarrna od kuchni
PĄCZUSIE TWAROGOWE Z JABŁKIEM-SZYBKIE 134

całe jajka i znowu mieszamy, na koniec do masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, całość jeszcze raz ze sobą łączymy autorka przepisu sugeruje aby dłońmi które są naoliwione formować kulki wielkości orzecha włoskiego do których wkładamy po kostce jabłka. Ja sobie pracę trochę ułatwiłam, ponieważ ciasto jest lepiące i mimo posmarowania dłoni olejem lepi się

Słodkie zapomnienie
Czekoladowe salami 189

już był przeze mnie polecany. Do ciast deserowych jest świetny. Wilgotny, nie wymaga nawet nasączania. No i ten intensywny smak czekolady... mnie osobiście rozwala na łopatki :D  Do środka możemy dać wszelkie bakalie, herbatniki jasne (akurat nie miałam w domu więc pominęłam), masło orzechowe czy tak jak ja masę kajmakową (krówkową), której miałam odrobinę w słoiczku. Kombinować można dowolnie

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 159

foremek na muffinki wlewamy po łyżce ciasta. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C.  W  międzyczasie przygotowujemy krem - 2 łyżeczki kawy zalewamy łyżką ciepłej wody.  Dodajemy serek śmietankowy i cukier, a następnie miksujemy na gładki krem.  Pod koniec wsypujemy proszek budyniowy , aby zagęścić masę.  Tak przygotowanym kremem/polewą ozdabiamy nasze

Kuchnia Ellie
Śniadaniowy capri z wiśniami 130

umila dnia, jak legalny kawałek ciasta :) Na 4 kawałki, w sumie 2 porcje użyłam: 220 g sera typu włoskiego – Capri 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 2 łyżki ksylitolu 2 garści mrożonych wiśni 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Twaróg pokruszyłam, wymieszałam z pozostałymi składnikami. Masę przelałam do płytkiej formy ok. 20 cm średnicy i piekłam

Kucharzyca
Migdałowy sernik na zimno z truskawkami 227

Aromatyczny migdałowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy manny i likieru amaretto na biszkoptowym spodzie. A na zakończenie lata otulony ogromną ilością truskawek i galaretki. Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Placki z kalafiorem i marchewką 401

masło klarowane. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 łyżka z czubkiem = 1 placek). Smażyć z obu stron, na złoty kolor. Podczas przewracanie, delikatnie podważać placki, aby się nie rozerwały. Usmażone placuszki przełożyć na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki posypać posiekanym koperkiem. Od lewej strony: masa przed i po wymieszaniu Od lewej strony: placuszki przed obróceniem

Ugotować
Biszkopt idealny 175

żółtka i jeszcze chwile ubijamy. Na koniec do masy jajecznej wsypujemy partiami przesiane mąki, Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą lub druga wersja, którą częściej stosuję spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków już nie smarujemy. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik czekoladowy 180

łyżką wmieszać ubitą pianę z białek. 7) Gotową masę przelać do wcześniej przygotowanej ze spodem z herbatników tortownicy i wyrównać. 8) Piec 60-70 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie żaroodporne z wodą, powinno to zapobiec pękaniu). 9) Upieczone ciasto studzić w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. 10) Przygotować polewę

Fitsweet.me
Pyszna, wilgotna babka cytrynowa. Jak zawsze bezglutenowa i prosta! 284

miksujemy na najwyższych obrotach z cukrem. Do powstałej masy dodajemy po 1 jajku cały czas miksując. Stopniowo dodawać suche składniki. Na samym końcu dodać sok z cytryny, skórkę i aromat. Ja nie miałam cytryny, więc użyłam pomarańczy i też wyszło pyyyycha :) Dodałam sok z 1 połówki i kilka kropel aromatu. Ciasto przełożyć do keksówki naciąć przez środek nożem żeby ładnie

Mama z Motylem