zaplanowałam to wykorzystanie wymagających już zużycia brzoskwiń. Połączyłam je z mieszanką płatków, dokładnie gotowym musli, które mam na tę chwilę pod dostatkiem 😎 Końcowy efekt przeszedł moje oczekiwania, bo ciasto wyszło bardzo smaczne. Jest wilgotne, lekko zbite, ale też nieco kruche, delikatnie słodkie z wyczuwalnym dodatkiem koksowym smaków. Myślę, że może także dobrze się sprawdzić jako śniadanie, a dokładnie coś(...)szafce). Kolejno płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Nie koniecznie mikserem, wystarczy łyżka. Do masy przełóż brzoskwinie razem z sokiem, który puściły i dokładnie wymieszaj całość. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm), wyłóż ciasto i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 35 minut, do suchego patyczka
Zdrowie na języku :Pskładniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl mąki 2 jajka 1 szkl cukru 225 g miękkiego masła 1 szkl jogurtu naturalnego(...)naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kardamon i sól. Dodawać partiami do masy maślanej i miksować do połączenia się składników. Rabarbar umyć, jeżeli jest zdrewniały to obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć połowę porcji ciasta. Poukładać rabarbar i wyłożyć resztę ciasta. Na wierzchu poukładać kolejną porcję rabarbaru. Posypać
Pieguskowa Kuchniatego wypieku najlepiej wybrać kwaskowe owoce, które zrównoważą słodycz ciasta. Jest to bardzo prosty przepis, szybki w wykonaniu i jeszcze nigdy nie zawiódł. Bardzo polecam! Składniki na waniliowe ciasto z owocami na tortownicę o śr. 26-28 cm lub formę o wym. 24x28 cm 3 jajka 150 g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki oleju(...)lukier do dekoracji Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy olej (cienką strużką) ciągle ubijając, następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyń, ekstrakt z wanilii i mleko, dokładnie miksujemy. Piekarnik ustawiamy na temperaturę 175 stopni C. Gładkie ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na nim równomiernie rozkładamy owoce (jabłka
Rozpustne gotowaniesprawdzić jak smakuje na „surowo”, dla mnie jest idealnie słodka, ale to kwestia gustu. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (może być termoobieg) przez 60-80 minut. Przestudź ciasto i przechowuj w lodówce. Smaku dopełni karmel. Do dużej dosyć głębokiej patelni (lub do garnka) wlej całe
greenscarfDuże, bardzo podzielne ciasto. Wbrew pozorom nie za słodkie. Doskonałe na przyjęcia. I co najważniejsze: bez pieczenia. *foremka 25*34 cm Składniki duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników maślanych puszka masy krówkowej 4 banany 2 opakowania zielonej galaretki 3 opakowania budyniu waniliowego litr mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru(...)stężeje i przykryć herbatnikami kakaowymi. Posmarować resztą kajmaku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w odrobinie wrzątku i wlać do śmietany, zmiksować i wylać na ciasto. Posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać sok pomarańczowy. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kurkumę i zmiksować. Miksując wlewać olej. Foremkę do babki z kominem natłuścić i wysypać kaszą manną. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do tzw suchego patyczka. 1 szklanka cukru pudru
O kuchni z uczuciemczekolady te doznania są wszak po wielokroć silniejsze. A kiedy owe ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej („kleista” natura mąki nadaje ciastu charakterystyczną konsystencję, ale też świetnie nadaje się do wypieków wegańskich), bez dodatku jajek, laktozy czy białego cukru, to może być pałaszowane bez zbędnych wyrzutów sumienia. Jakby tego było mało, przygotowanie(...)octem i ekstraktem, wlać do misy z suchymi składnikami, dodać olej – całość wymieszać łyżką do połączenia. Masę wylać do przygotowanej formy, na wierzchu ułożyć maliny, posypać kawałkami czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 18 – 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Smacznego! Zapisz Zapisz
Even Better Foododrobina barwnika czerwonego ( jeżeli ktoś chce bardziej intensywny kolor) masa owocowa 150 g malin 150 g jeżyn 0,5 szklanki wody 2 galaretki owoce leśne masa mleczne 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1,5 kostki masła roztopionego 2 opakowania cukru waniliowego 4 szklanki mleka w proszku dodatkowo owoce do dekoracji i polewa czekoladowa Wszystko(...)jeszcze ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10 minut sama góra, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 20-30 minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie. Przecinamy go w połowie tak aby wyszły dwa równe placki. masa owocowa Maliny i jeżyny blendujemy, w garnuszku
Niezły Młynekbardzo słodkie. Świetnie nadaje się na zwykły podwieczorek jak i specjalne okazje. Znikło szybko, a ja już nie mogę się doczekać kiedy znów je zrobię :-) Ciasto obłędnie cytrynowe CIASTO CYTRYNOWE Na blachę 11 x 26 x 7,5: 6 jaj 300 g brązowego cukru 200 g mąki kukurydzianej 150 g maki(...)pianę – odstawiamy. 5 żółtek ucieramy z brązowym cukrem (do uzyskania jednolitej, gładkiej masy). Dodajemy partiami miękką margarynę – ucieramy. Dodajemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, skórkę z 2 cytryn i sok z 1 cytryny – ucieramy Dodajemy ubita wcześniej piane z białek i delikatnie mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia – pieczemy 35-50 minut
peggiwkuchniużyciem mąki. Jednak nie koniecznie musi tak być! Równie pyszne ciasta wychodzą z... fasoli:) To wdzięczne warzywo jeśli chodzi o wykorzystanie go w słodkich przepisach. Oryginalny przepis na to ciasto dostałam od Szwagierki jednak postanowiłam go nieco zmodyfikować. Czego efekt możecie zobaczyć poniżej:) Składniki - 2 puszki białej fasoli - 2 banany - 4 jajka - 0,5 szklanki cukru kokosowego(...)koniec dolewamy olej i ponownie dokładnie łączymy składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do wcześniej przygotowanej foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 50 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy wraz z czekoladą. Tak przygotowaną polewą dekorujemy ciasto. Dodatkowo można je posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wykonuje się bardzo szybko
Health-Fit-LifeTakie ciasto nie robi się naprawdę długo... Składniki : 250 g masła 2 łyżki kakao 1 i 1/2 szklanki cukru(...)mrożonych, u mnie świeże Przygotowanie : Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka, stopniowo po jednym i ucierać Dodać stopniowo 2 szklanki mąki ze zmieszanym proszkiem, ucierać Ubić pianę z białek, wsypać wiśnie - wymieszać, dodać ostrożnie pianę, wymieszać Wyłożyć na wysmarowaną blachę, piec przez około 30 min. w temp. 170 *C. To ciasto powinno udać się również z czereśniami
Proste Potrawycukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodać masę żółtkową i mieszając doprowadzić budyń do zagotowania. Gotować około 2 minut. Budyń wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po łyżce budyniu. Na koniec można dodać odrobinę spirytusu i garść wiśni wydrylowanych lub w syropie. Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem budyniowym: na jedno ciasto z pianą
In my kitchenfarszu może nieść obawę o smak, ale uspakajam jeśli zachowacie odpowiednie proporcje to wyjdzie wam coś do czego będziecie z chęcią wracać... Zatem zapraszam. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie : 300 g świeżych fig (4-5 sztuk) ( u mnie mrożone) lub 450 g suszonych 100 g jasnego cukru trzcinowego #Diamant 100 ml ciemnego rumu(...)gotujemy na małym ogniu mieszając co jakiś czas. Odparowujemy płyn by uzyskać gęstą masę o konsystencji marmolady. Gotowy krem studzimy. W przypadku suszonych fig zalewamy je uprzednio odrobiną wrzątku i odstawiamy na ok.5 minut pod przykryciem następnie wykonujemy czynności opisane powyżej. 4. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy okręgi o średnicy ok.8 cm. Centralnie nakładamy nadzienie i składamy
vaniliowoczekoladowasurowej dyni, nafaszerowane orzechami włoskimi, o miękkiej i wilgotnej konsystencji oraz niesamowitym aromacie, którego nadaje cynamon, gałka muszkatołowa i aromat pomarańczowy (którego nie warto pomijać ani zamieniać na inny!). Ciasto nie jest zbyt słodkie więc możecie pokusić się np. o polewę kajmakową czy lukier na bazie soku pomarańczowego z dodatkiem startej skórki pomarańczowej... Ja najbardziej lubię takie 'gołe' :) Spróbujcie(...)tarce o małych oczkach. W misce jajka ubić z cukrem i przyprawami na jasną masę, wlać olej, aromat pomarańczowy, dodać startą dynię, orzechy i wymieszać. W drugiej misce połączyć mąkę z proszkiem oraz sodą, przesypać do miski z dynią i całość dokładnie wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę (27x20 cm) posmarowaną masłem oraz oprószoną mąką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec
Kraina Miodem Płynącachyba tylko cukrem, na których można sobie zęby połamać, obdarzyłam je gwałtownym, acz szczerym uczuciem. W końcu trwa ono do dziś! Tym razem mam więc dla Was cudownie kruche ciasto wypełnione delikatnym, lekko serowym kremem z czarnej porzeczki. Kwaskowe nadzienie świetnie komponuje się ze słodkimi bezami, a świeże jeżyny nie tylko dodają całości uroku, ale też świeżości. I tak, wiem(...)masła 1 jajko masa jogurtowo-porzeczkowa: 170g jogurtu greckiego 170 g czarnych porzeczek ze słoika (lub 150 g porzeczek i 20 g cukru) 45 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: kilka bez jeżyny Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, zagnieść ciasto. Uformować z niego
Pożeraczka, czyli raz adobrze