ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1770/3191)

Ciasteczka amarantusowo-migdałowe z słonecznikiem i lnem 176

łyżeczka lnu brązowego szczypta proszku do pieczenia aromat  Sposób przygotowania: Jajko ucieramy z erytrolem na puszystą masę. Następnie dodajemy oba rodzaje mąk, cynamon, proszek do pieczenia i aromat. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy słonecznik i len. Ponownie zagniatamy ciasto. Struktura ciasta powinna być zbita (jak ciasto kruche), łyżeczką nabieramy kawałki surowego ciasta, lekko spłaszczamy. Pieczemy przez 15 minut

Truskawkowa Fiesta
Racuszki bananowe 203

spirytusem. • Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać na gładką masę. • Rozgrzać olej w metalowej misce. • Najlepiej smaży się w misce, bo ma wąskie dno i szerszą górę. • Przygotować 2 łyżeczki. Jedną nabierać ciasto racuszkowe, a drugą zrzucać na rozgrzany olej. • Smażyć po 10 racuszków przez ok. 5 minut

To co kocham
Chleb bezglutenowy z ziemniakami 172

szklanki wody Wykonanie: • Ziemniaki zalać 1 szklaną gorącej wody i zmiksować na głądką masę. Przestudzić, aby nie były gorące. • Wymieszać wszystkie suche składniki razem. • Połączyć składniki suche z ziemniakami, dodać resztę ciepłej wody. Zmiksować. • Miskę z ciastem wstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Przemieszać ciasto po wyrośnięciu. • Przełożyć do dwóch keksówek

To co kocham
Chleb bezglutenowy z kaszą gryczaną 178

szklanki wody Wykonanie: • Kaszę gryczaną zalać 1 szklaną gorącej wody i zmiksować na głądką masę. Przestudzić, aby nie była gorąca. • Wymieszać wszystkie suche składniki razem. • Połączyć składniki suche z kaszą, dodać resztę ciepłej wody. Zmiksować. • Miskę z ciastem wstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Przemieszać ciasto po wyrośnięciu. • Przełożyć do dwóch

To co kocham
Chleb jaglany bezglutenowy 184

szklanki wody Wykonanie: • Ugotowaną kaszę jaglaną zalać 1 szklanką gorącej wody i zmiksować na głądką masę. Przestudzić, aby nie była gorąca. • Wymieszać wszystkie suche składniki razem. • Połączyć składniki suche z kaszą, dodać resztę ciepłej wody. Zmiksować. • Miskę z ciastem wstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Przemieszać ciasto po wyrośnięciu. • Przełożyć

To co kocham
CIASTECZKA Z MĄKI KOKOSOWEJ Z BAKALIAMI 291

drobne kawałki. Płatki zmielić. Do miski wsypać cukry, dodać kawałki masła, jajko wszystko zmiksować na gładką masę. Wsypać mąkę i zmielone płatki owsiane, chwilę miksować do połączenia składników. Wsypać wszystkie pozostałe składniki i całość wymieszać najlepiej ręką. Z powstałego ciasta formować w dłoniach kulki, wielkości orzecha włoskiego, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Ciastka

Kuchnia w opałach
SERNIK CHAŁWOWY BEZ PIECZENIA 267

roztopionego masła Ciastka pokruszyć w malakserze lub włożyć do woreczka foliowego i rozgnieść dokładnie wałkiem do ciasta. Następnie wlać roztopione masło i mieszać całość, aż do uzyskania konsystencji  mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód  wysypać masę ciasteczkową, wyrównać dociskając ją np. dnem kubka. Schłodzić przez min. 30 minut w lodówce. Składniki na masę serową

Walijskie Pichcenie
Pieczona quinoa, krówka i sernik w jednym. 156

całą noc) zmiksować z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć pozostałą częścią. Po wierzchu posypać czekoladowymi guziczkami. Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami

Poranek na słodko
Owsiane ciastka – pieguski 392

szczypta soli łyżeczka sody Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło z cukrem zmiksować na jasną puszystą masę, dodać jajko i zmiksować do połączenia składników. Dodać mąki, sól i sodę – wymieszać szpatułką lub łyżką. Dodać pokruszone orzechy i czekoladę. Z ciasta formować nieduże kule. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każdą spłaszczyć i piec w 180 stopniach

Niebieski kubek z kawa
Buchty drożdżowe ze śliwkami 250

rozczyn, jajka, resztę letniego mleka, resztę cukru oraz rozpuszczone masło, wszystko razem wymieszać i wyrobić na gładką elastyczną masę, która nie klei się do rąk (jeśli będzie bardzo klejąca podsypać mąką, ale nie za dużo, żeby nie zrobiła się twarda). Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę, aby podwoiło swoja objętość

Simply Food
Wegański tort z malinami 254

wraz z proszkiem do pieczenia i sodą przesiej, najlepiej ze dwa razy. W dużej misce zmiksuj razem mąkę, masę cukrową i mleko z octem. Jeżeli chcesz mieć czekoladowy cały tort to dodaj w tym momencie kakao/karob, lub taak jak ja podziel ciasto na połowę i do części dodaj kakao. Przełóż ciasto w formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez

greenscarf
Babka Piegusek 174

Cukier waniliowy – 1 łyżeczka Margaryna stopiona – 1 szklanka Dodatkowo: Cukier puder Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną   z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej. Piec w 180stC przez ok. 50 minut. Upieczone ciasto lekko przestudzić

Camilla w kuchni
Pyszne i zdrowe gofry orkiszowo-żytnie 246

mocno nagrzana). Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, szczyptę soli, cukier i całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dosypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, znów mieszamy. Na koniec dolewamy oliwę lub olej, mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę wylewamy porcje ciasta. Przed smażeniem każdej następnej porcji mieszamy ciasto. Gofry podajemy same lub w towarzystwie zdrowych dodatków. Oczywiście takie gofry

Słodkie okruszki
CHLEB BEZGLUTENOWY NA MAŚLANCE 207

miski i dobrze wymieszaj, pod koniec dodaj olej. Naczynie żaroodporne lub foremkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę chlebową i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. PIEKARNIK ROZGRZEJ do temperatury 200 stopni, wstaw naczynie z wodą aby się zaparował. Wyrośnięte ciasto delikatnie posmaruj wodą, posyp mąką i ponacinaj nożem. WYROŚNIĘTE CIASTO wstaw do zaparowanego piekarnika. Po 30 minutach wyjmij

Kuchnia bezglutenowa Loli

Proponowane wyszukiwania