ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1764/3191)

Ciasto Kinder Country bez pieczenia (identyczne jak batonik) 333

ciepłej masy dodać mleko w proszku. Zmiksować dokładnie. Masa konsystencją będzie przypominać plastyczną białą czekoladę, jest gęsta. Dodać płatki i wymieszać (łyżką lub ręką, nie mikserem). Przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść wierzch. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kremówkę i wymieszać. Ostudzić, polać ciasto. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Słodkie inspiracje
COŚ na ZĄB --BADAMBURA ------Qualcosa per DENTE --BADAMBURA 196

dodać śmietanę. Mieszać wszystko aż się zrobi jednolita masa. Teraz dodajemy miękkiego masła, nie przerywając ubijania Ubijamy ok 5 minut a następnie dodajemy zaczyn i krótko mieszamy. Dodajemy mąkę , wyrabiamy aż całość będzie jednolita . Przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 1 godz do napuszenia. Po tym czasie ciasto dzielimy na cztery części. Każą rozwałkowujemy na bardzo cienki

w mojej kuchni
Naleśniki z karmelizowanym bananem 158

się zmotywować żeby cokolwiek zrobić? Wiec żeby troszkę osłodzić sobie dzisiejszy dzień...śniadanko na słodko Składniki: Na ciasto naleśnikowe: 3/4 szklanki mąki pół szklanki wody pół szklanki mleka ( nie dodajemy cukru gdyż naleśniki jako całość będą bardzo słodkie) Masa twarogowa: 100 gram ser twarogowy łyżka cukru waniliowego Karmel: 2 banany pół szklanki cukru 2 łyżki wody 1 łyżka masła Wykonanie

NaKońcuJęzyka
Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) 241

masę. Dodajemy otart ą  skórkę z cytryny, cukier waniliowy, likier limoncello oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy, możemy również zmiksować. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto przelewamy do formy(...)Ciasto pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. **** PREPARAZIONE Torta al limone In una ciotola montate le uova con lo zucchero fino ad ottenere un composto spumoso.  Aggiungete il burro fuso raffreddato, il limoncello e la scorza di un limone. Successivamente versate la farina setacciata con il lievito e vanillina

La grande e la piccola cuoca
Tort jogurtowy z bitą śmietaną 158

partiami cukier-puder. Z lodówki wyjmujemy zastygłą masę, zdejmujemy rant tortownicy(wcześniej nożem dokładnie odcinamy jogurtową masę dookoła całego blaszanego rantu), połowę bitej śmietanę wkładamy do szprycy cukierniczej (lub torebki foliowej w której odcinamy nożem jeden z rogów) i dekorujemy górny brzeg ciasta.  Pozostałą bitą śmietanę nakładamy szerokim nożem na boki tortu. Owoc nektarynki przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę

Miód i pieprz
CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ 281

mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty.   Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny  4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo (jeśli lubimy) : 100g(...)pieczenia oraz skórkę cytrynową. Na koniec ubijamy na sztywno białka i dodajemy je do masy babkowej. Delikatnie mieszamy wszystko łyżką, aż do dokładnego połączenia wszystkich składników. Dodajemy skórkę pomarańczową i rodzynki i jeszcze raz mieszamy. Formę smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 50 minut. Po tym czasie

Walijskie Pichcenie
Murzynek z powidłami 243

mleko. Dodać cukier, kakao, margarynę i mieszając, doprowadzić całość do wrzenia (fot.1). Wystudzić. Do masy dodać mąkę wymieszaną z sodą, cynamonem i przyprawą do piernika - wymieszać mikserem. Dodać powidła i wymieszać łyżką. Ubić białka, powoli dodając żółtka i nadal ubijać. Ubitą pianę dodać delikatnie do ciasta. Całość dobrze wymieszać łyżką (fot.2). Przygotować foremkę 28 x 12 cm. Natrzeć ją tłuszczem

Świat Ciasta
Ciasto mocno cytrynowe (Paul Hollywood)... 162

Przepis ze strony Paul Hollywood . Składniki: (blaszka 20/20cm, czyli okolice 9-12 porcji) na ciasto 70g niesolonego, miękkiego masła 120g drobnego cukru 2 średnie jajka 140g maki z proszkiem do pieczenia (self-raising) 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 cytryna - drobniutko starta skórka 1 łyżka lemon curd 2 łyżki mleka na lukier 3 łyżki granulowanego cukru sok z 1 cytryny(...)pieczenia. W sporej misce ubij mikserem masło z cukrem - do czasu, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodaj jajka i zmiksuj jeszcze raz. Dodaj makę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, lemon curd i mleko i dokładnie wymieszaj drewniana łyżka na w miarę gładkie ciasto. Wylej do blaszki, wyrównaj i piecz około 25-30 minut, lub do suchego patyczka. Wymieszaj

Lejdi of the house
Blok czekoladowy z herbatnikami, rodzynkami i żurawiną 195

wersja ciasta, które bez wątpienia wygrywa w smakach mojego dzieciństwa. Czekolada, chrupiące ciasteczka, delikatny posmak rodzynek i żurawiny to smak, którego się nie zapomina. Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto pozwala przy małej czarnej z najbliższymi powspominać stare, dobre czasy. Wszystko się zmienia, a smak czekoladowego hitu pozostaje ten sam. Składniki: 500g mleka w proszku 200g masła extra 150ml wody(...)masy. Następnie do masy dodać pokruszone herbatniki, rodzynki i żurawinę, wszystko ponownie wymieszać. 2. Masę wylać do keksówki o wymiarach 9 x 29cm, natłuszczonej olejem i wyłożonej folią spożywczą. Na wierzchu posypać drażami kolorowymi i wstawić do lodówki aż zastygnie. 3. Po tym czasie ciasto wyjąć z formy i usunąć folię

Szalona Kuchnia Eweliny
Kostka piernikowa 356

sklepu po czekoladę, by pierniki jeszcze bardziej przypominały z wyglądu te kupne -  bo w smaku już i tak są równie dobre, o ile nie lepsze.  Składniki: Na ciasto: 80 g miodu (najlepiej użyć dwóch rodzajów, wtedy uzyskamy ciekawszy smak) 1 łyżka cukru 45 g masła 1 jajko 90 g mąki 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki(...)keksówki). Przygotowaną masę przełożyć do foremki i starać się ją jak najlepiej rozprowadzić. Masa jest gęsta, więc mogą z tym wystąpić trochę problemy.  Piec ok. 17 min. w temp. 180 st do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić.  Wystudzone ciasto przekroić na pół. Na jednym placku rozsmarować równomiernie dżem (powidła) i przykryć drugą częścią

My sweet a life
Ciasto jagodowe bez pieczenia 206

muszę podać Wam przepis tego ciasta. Kilku osobom oobiecałam. Jest bardzo proste a zarazem smaczne. Można wykorzystać czarne jagody leśne, jak ja lub jagody kamczackie czy też borówki amerykańskie.  Ciasto jagodowe bez pieczenia 500 ml leśnych jagód 500 ml kremówki 250 serka mascarpone 4 galaretki cytrynowe   250 g biszkopcików około 50 g obranych i posiekanych migdałów Umyj i obierz(...)galaretka  zacznie tężeć wymieszaj ją energicznie z masą. Połowę  masy rozłóż na biszkoptach, drugą połowe wymieszaj z jagodami i rozłóż ją na poprzedniej. Odstaw do lodówki. Przygotuj ostatnią  galaretkę wg instrukcji  na opakowaniu, jeśli jest upał dodaj trochę mniej wody. Posyp ciasto posiekanymi migdałami i zalej tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki, by galaretka zastygła. Wybaczcie

Gotuj Sam!
ciasto dyniowe z pigwą i bitą śmietaną... 224

potrzeba miękką margarynę, jajka, cukier mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie miała konsystencję "zważoną" wsypać mąkę z proszkiem odmrożoną na sitku dynię i mikserem wszystko zmiuksować do połączenia składników tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia - do formy wlać ciasto piec w piekarniku elektrycznym nagrzanym na 200 C, grzanie góra/dół, około 50 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Leniwiec pospolity jesienią 187

przed samą sobą, że to po prostu Lenius Gigantus. Może macie jakiś sprawdzony sposób na ożywienie jesiennego zombie? Ja takiego na razie nie znam, więc oferuję pretekst do zamulania- ciasto i filiżankę kawy. A jak ładnie widać kawałki gruszki:) GRUSZKOWA CHLEBO-BABKA Z IMBIREM, CYNAMONEM I ORZECHAMI 400g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka soli(...)sól, cynamon i imbir. W drugiej misce mieszamy olej, cukier i jajka- do uzyskania jednolitej masy. Masę łączymy z suchymi składnikami. Dodajemy gruszki, orzechy i syrop waniliowy. Dokładnie mieszamy i wlewamy do formy. Z tej ilości wychodzą dwa bochenki albo jedna duża babka. Ciasto pieczemy około 60 minut do suchego dźgulca. Ostatnie 15 minut piekę z grzaniem z dołu, żeby

les mirabelles
Kruche ciasteczka kawowe z wiśniami 205

sól. Wymieszaj. Masa jest ciut sypka/grudkowata więc dodaj 50 ml wody. Dodaj posiekane orzechy i wiśnie. Masa jest grudkowata, ale gliniasta, bez problemy daje się formować. Możesz formować kulki wielkości orzecha włoskiego i je lekko rozpłaszczać, lub tak tak ja wylepiaj ciastem formę, dzięki czemu ciacha będą równej wielkości. Piecz na środkowej półce piekarnika przez 15-18 minut. Smacznego

greenscarf
Babka czekoladowa z chili, czyli Ostra Babka 200

przesiać, wymieszać cynamonem, chili, szczyptą soli. Odstawić na bok. Masło utrzeć z cukrem trzcinowym na puszystą jasną masę. Dodać jajo, zmiksować. Następnie cały czas mieszając, dodawać partiami pureé z awokado, mieszankę mączną i maślankę. Proszek i sodę rozpuścić w wodzie, dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto będzie dość gęste. Przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać łyżką. Piec w 170°C przez

Pełny talerz