puszystą masę. Blenderem miksujemy szpinak. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo 3-4 ły ż ki szpinaku, a następnie dodajemy to do pozosta łego szpinaku . Na koniec dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy
Pyszności Słodkościjedna tortownica 24 cm - niczym nie smarowałam form, ciasto włożyć do form i palcami przyklepać mocno do dna, podpiec w 180 C z 10 minut, grzanie góra/dół wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody na masie sernikowej poukładać umyte, osuszone
W Mojej Kuchni Lubiępieczenia . W większej misce utrzeć mikserem jajka z cukrem i zapachem, tak aby powstała jasna puszysta jajeczna masa. W następnej kolejności stopniowo do dawać suche skła dniki z jogurtem. Jako ostatnie do dać masło. Miksować do czasu dokła dnego połączenia skła dników. Ciasto przelać do formy. Na górę wyłożyć pokrojone brzoskwinie (nie usuwać skórek) oraz posypać posiekanymi orzechami
ChilliJemydomu lubi. Pieczenie dwóch ciast zawsze jest pracochłonne i zajmuje sporo czasu - dlatego też powstała alternatywa, przy jednym pieczeniu mamy i wilgotny murzynek, i pyszny sernik na murzynku. Ciasto powstało w oparciu o znany sernik - Izaurę . Składniki: Na murzynek: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g masła (lub margaryny) 3 łyżeczki proszku(...)połączenia składników. Masę przełożyć delikatnie na jedną połowę warstwy murzynka (tam gdzie było mniej masy). Piec ok. 1 godz. w temp. 180 st. Polewa: Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuścić w garnuszku, gotować przez 3 min cały czas mieszając. Ciepła polewą polać upieczone ciasto. Smacznego
My sweet a lifedomu lubi. Pieczenie dwóch ciast zawsze jest pracochłonne i zajmuje sporo czasu - dlatego też powstała alternatywa, przy jednym pieczeniu mamy i wilgotny murzynek, i pyszny sernik na murzynku. Ciasto powstało w oparciu o znany sernik - Izaurę . Składniki: Na murzynek: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g masła (lub margaryny) 3 łyżeczki proszku(...)połączenia składników. Masę przełożyć delikatnie na jedną połowę warstwy murzynka (tam gdzie było mniej masy). Piec ok. 1 godz. w temp. 180 st. Polewa: Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuścić w garnuszku, gotować przez 3 min cały czas mieszając. Ciepła polewą polać upieczone ciasto. Smacznego
My sweet a lifePyszny, bezglutenowy keks z dużą ilością bakalii to pomysł na smaczne, świąteczne ciasto, którego przygotowanie zajmie nam dosłownie kilka minut. W moim rodzinnym domu keks nigdy nie był popularnym wypiekiem. Nie mniej jednak uważam, że jest bardzo smaczny i od dziś na stałe zagości w moim menu, nie tylko od święta. Składniki (składniki na małą keksówkę): Ważne! Wszystkie składniki powinny(...)pomarańczowej, kandyzowanej papai i ananasa) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masło ucieram z cukrem na puszystą masę, następnie dodaję po jednym jajku i nadal wszystko miksuję. Dodaję przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i bakalie. Całość dokładnie i niezbyt długo mieszam jedynie do połączenia składników. Gotowe ciasto wykładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Mango Papajamlekiem, zimne mleko wlewam do stopionego masła i nie muszę czekać aż masło wystygnie do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe i połączyć składniki mieszając z 2 minuty silikonowa niska forma 24 cm z kominkiem - formę przetarłam olejem, do formy rozsmarować ciasto, na wierzch położyć owoce bez soku i lekko je przycisnąć do ciasta - pozostały sok z owoców
W Mojej Kuchni Lubięużyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy. Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki. Tartę dekorujemy malinami. Smacznego
paapilotkaajasnej i puszystej masy maślanej. Kolejno, jedno po drugim, dodajemy jajka, miksując po każdym dodaniu. Do powstałej masy dodać mąkę i migdały, wymieszać szpatułką. Na koniec dodać gruszki, bez soku i wymieszać. Formę o wymiarach 23x30, wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Pieczemy w 165 stopniach, przez ok 45 minut (z termoobiegiem), do tzw. suchego patyczka. Wyjąć
kulinarnyswiatdomikońcu przyszła, wyczekiwana, wytęskniona przez wszystkich - Wiosna. A skoro tak to należy ją pięknie powitać na przykład ciastem w jej radosnych zielonych barwach. Ja proponuję dość popularne ciasto Shrek - robiłam je już kilkukrotnie jednak nigdy nie doczekało się zdjęć. W końcu je sfotografowałam, choć tym razem nie wyszło tak piękne jakbym chciała, ot taka mała złośliwość. Ale za to imprezie(...)odstawiamy do ostudzenia. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno i stopniowo wlewamy do niej zimną galaretkę. Masę wylewamy na delicje i równamy całość. Zielone galaretki rozpuszczamy wraz z żelatyną rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku. Gdy zaczną tężeć wylewamy je na warstwę śmietanową. Ciasto chłodzimy kilka godzin w lodówce. var widgetParams = "{ 'Id':'1b7a1150-144c-4630-ba0c-cebc1f3fefe5','AffId':'14121'}"; var params
Cynamonowe szczęścieczekoladowej (polecam zajrzeć TU). Tym razem propozycja z dodatkiem kakao i cynamonu oraz wiórkami kokosowymi - bez polewy, banany nadają mu wystarczającej słodyczy. Wiórki kokosowe świetnie się w takie ciasto wpasowywują - uroczo chrzęszczą w zębach :) Następnym razem dodam też garść żurawiny, jej kwaskowaty smak wyśmienicie będzie się tu komponował z posmakiem słodkich bananów. Składniki na 1 keksówkę - o wymiarach 30x12x8(...)nadal miksując. Na końcu dołożyć rozgniecione banany oraz wiórki kokosowe i krótko zmiksować do połączenia składników.Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Formę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180C ok. 40-45 min. Testem "suchego patyczka" sprawdzać stan upieczenia ciasta. Ciastu pozwolić trochę ostygnąć jeszcze w formie. Następnie już lekko przestudzone wyjąć z formy razem
Grunt to przepis!końcu znów ciepłe dni...Potrzebujemy orzeźwienia..Z pomocą nadchodzę z półmiskiem ciasta. W internecie słynny Śnieżny Puch przerobiony przeze mnie w ilościach składników oraz smaku. Lekkie niczym puch, delikatnie cytrynowe, orzeźwiające. Anielska pianka rzecz by można. Składniki: 1 kg sera np w wiaderku 4 galaretki cytrynowe 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku(...)kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser. Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki, ciągle mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami posypujemy obficie ciasto
Z Majeczką w kuchnibananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej. To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Składniki: 500 g kaszy gryczanej niepalonej 2 duże banany 100 g daktyli(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy kakao wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do formy na tartę (średnica około 30 cm). Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na pół. Borówki pozostawiamy w całości. Owoce układamy na wierzchu ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 min. Studzimy
Kuchnia MagdaLenybananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej. To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Składniki: 500 g kaszy gryczanej niepalonej 2 duże banany 100 g daktyli(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy kakao wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do formy na tartę (średnica około 30 cm). Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na pół. Borówki pozostawiamy w całości. Owoce układamy na wierzchu ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 min. Studzimy
Kuchnia MagdaLenyOstatnio wszystko się jakoś nawarstwiło i stąd moja nieobecność na blogu, ale już postaram się wrócić, bo mam całą masę nagromadzonych przepisów, zdjęć i drugie tyle pomysłów w głowie na kolejne wpisy Zostało mi doprowadzenie studiów do końca i może uda mi się wprowadzić tutaj kilka zmian, jeśli oczywiście po drodze coś nie „wybuchnie(...)powinny jeszcze być dostępne, a wyszedł mi naprawdę pyszny i do tego – jak zwykle zresztą – bez cukru. Zachęciłam? A wracając do głównego tematu dzisiejszego wpisu – pyszne ciasto z dodatkiem karobu, na które skusiłam się przez Agnieszkę z bloga Lifemanagerka . Jeszcze w lipcu pokazała muffiny z borówkami i musiałam koniecznie je upiec U mnie zamiast babeczek powstało ciasto
Fitkot