ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:198/367)

Krem z serka mascarpone 286

się z dodatkiem bitej śmietany, ten wariant bywa jednak ryzykowny - bita śmietana nie najlepiej znosi czas oczekiwania na podanie, więc przygotowane ciasta bezwzględnie trzeba przechować w lodówce do ostatniej chwili. Równie smaczny i do tego "bezpieczny" jest krem z mascarpone z dodatkiem masła, świetnie komponuje się z aromatem pomarańczowym, ale tak naprawdę można wzbogacić go wedle własnej fantazji: wanilią, masłem

Ciastkozercy
Eklerki ze śmietaną i białą czekoladą 150

rękawa cukierniczego nałożyć masę i wyciskać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec eklerki 30-35 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. jeśli eklerki jeszcze nie będą dopieczone dodać jeszcze kilka minut. Wyjąć eklerki z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu – na garnuszku z parującą wodą postawić miseczkę z pokruszoną białą

Kuchnia Pokoleń
CYTRYNOWE CUPCAKE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY POD ŚMIETANOWĄ CHMURKĄ 109

opłaca się w nią zainwestować swoje pieniądze, szczerze polecam :) SKŁADNIKI: ciasto 1 1/2 szkl. maki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 1/3 szklanki mleka sok z połowy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa kila kropel aromatu cytrynowego krem czekoladowy 200 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady chmurka z bitej(...)suchymi składnikami i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia na 5-10 minut i wyciągamy ciastka. Przygotować krem. W rondelku podgrzać śmietankę, zdjąć z ognia i rozpuścić w niej czekolad, energicznie mieszając

Kuchnia w opałach
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 135

babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia   * Ciasta i ciastka biszkoptowe   * Ciasta i ciastka czekoladowe   * Ciasta i ciastka drożdżowe   * Ciasta francuskie i półfrancuskie   * Ciasta i ciastka gotowane   * Ciasta kruche i półkruche   * Ciasta i ciastka z makiem   * Ciasta z owocami   * Ciasta i ciastka ptysiowe   * Ciasta i ciastka(...)serem   * Ciasta wytrawne i pikantne   * Mazurki i keksy   * Pierniki i pierniczki   * Tarty i tartaletki   * Torty i torciki   * Masy i kremy   * Lukry, poncze, polewy * Napoje * Dania wegetariańskie * Grill * Pieczywo Także jak widzicie przepisów jest naprawdę wiele. A zakupić ją możecie na stronie  Troy   (klik tutaj) . Bardzo serdecznie dziękuję Troy za świetną książkę

Zrób to smacznie
NALEŚNIKI KAKAOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM I MALINAMI 124

swój balkonowy ogródek :) Może wspomnę o nim w kolejnym poście. Zostawiam Was z naleśnikami i uciekam na balkon... SKŁADNIKI: ciasto 1 jajko 1 szkl mleka  3/4 szkl mąki szczypta soli 2 łyżeczki kakao 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju krem 200 g serka mascarpone 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu świeże maliny A jak to zrobić: Wszystkie

Kuchnia w opałach
Śmietanowy tort dla Scrabblisty z okazji Dnia Dziecka 134

Niego tort z okazji Dnia Dziecka:) Symbol K to jego imię:)  Składniki Biszkopt 6 jaj o pokojowej temperaturze szklanka cukru drobnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mąki Krem: śmietanka łaciata 36% 2 serki mascarpone 3 czubate łyżki cukru pudru trzcinowego Poncz: szklanka wody sok z jednej cytryny 2 łyżki cukry trzcinowego słoik powideł u mnie: śliwki z kakao(...)ubij na puszysto. Zacznij dodawać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Teraz zacznij dodawać pianę z białek. Krótko mieszaj i wlej ciasto do wysypanej bułką tartą formy. Piecz w 180 stopniach 50 minut.  Krem:  Śmietankę wlej do wysokiego naczynia, dodaj trzcinowy cukier puder i zacznij ubijać, kiedy będzie już widać, że jest ubita zacznij dodawać po łyżce

AZgotuj!
Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 135

dekagramy, pomieszały cyferki i zrobiły nieco zamieszania. Ale  "mistrzynie w swoim fachu" szybko wyłapały błędy ! W porozumieniu z dziewczynami ustaliłyśmy właściwe proporcje ciasta i wszystko pięknie i smakowicie się udało. Pozostałe grupy przygotowywały: krem z pieczoną dynia, imbirem, kawą Inka i grzankami smażony kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami laskowymi łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej(...)talerzu wyłóż puree z kalafiora, smażonego kalafiora, kawałki moreli, po czym wszystko posyp startym orzechem laskowym. GOTOWE!    Niebawem na blogu zaprezentuję też oba desery, czyli ciasto marchewkowe i crem brulee. W tak zwanym "międzyczasie" wzięliśmy udział w szkoleniu baristycznym. Wyglądało to niczym praca alchemika, farmaceuty czy też ... maga ? Tu szczypta tego, odrobina tamtego i jeszcze kropla owego... Fajnie

kolorowotorcikowo
Urodzinowe babeczki z pączkami 150

mnie ogromnym powodzeniem, postanowiłam więc wykorzystać je jako dekorację do czekoladowych babeczek. Przepis na babeczki to nieco zmodyfikowana wersja ciasta czekoladowego i wyszedł naprawdę rewelacyjnie :) Babeczki nie rosną tak mocno jak klasyczne muffiny, dlatego jest mnóstwo miejsca na różyczki z kremu i dowolne ozdoby. Składniki na babeczki: 140 g mąki 140 g białego cukru 60 g brązowego cukru 1 łyżeczka(...)przejmować. Ciasto przekładamy do blaszki – nie rośnie tak bardzo jak klasyczne muffinki, dlatego spokojnie można nałożyć nieco więcej na każdą babeczkę. Pieczemy 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 – 200 stopni. Przed wyciągnięciem warto upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu śmietankowego

Ciastkozercy
Ekspresowe ciasto wiśniowe 2158

Pyszne ciasto które ekspresowo można zrobić w kilka chwil  Składniki • 400 g ciastka czekoladowe kruche prostokątne • 1 słoik dżemu wiśniowego • 1 opakowanie kremu do karpatki bez gotowania • 400 ml mleka • nalewka wiśniowa polewa • 2 łyżki masła • 100 g czekolady deserowej • 2-3 łyżki wody  Sposób przygotowania 1. Rozrobić krem do mleka wsypać zawartość torebki i miksować(...)później warstwa ciastek  moczona w likierze wiśniowym, dżem wiśniowy,  kolejna warstwa ciastek moczona w likierze, reszta kremu i ciastka  moczone w likierze a na górę polewa 3. Polewa Czekoladę i masło rozpuścić dodać troszkę wody  posmarować górę ciasta ozdobić wg uznania, ja dałam kandyzowane  wiśnie i listki mięty Z okazji 3. urodzin Akademii Kulinarnej Whirlpool

W królestwie smaków Beaty
Muffinki z dynią i kardamonem z kremem śmietanowo- waniliowym - CZAS NA DYNIĘ ;-) 163

  Kolejny przepis w cyklu CZAS NA DYNIĘ, tym razem coś na deser, ulubione muffinki z dynią z dodatkiem kardamonu i imbiru.przepis na muffinki:2 szkl

SMYKWKUCHNI
Ciasto 3 BIT Bez Pieczenia 99

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit bez pieczenia to super prosty do wykonania deser, którego nazwa wywodzi się od uwielbianego przez wiele osób batonika 3 bit. Ciasto 3 bit jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze, możemy go wykonać bez użycia piekarnika. Ciasto 3 bit możemy wykonać na herbatnika tak jak w tym przepisie lub na biszkoptach. Oczywiście można(...)Ciasto to składa się z masy śmietanowej, warstwy budyniowej, masy krówkowej i pysznych krakersów, które przełamują słodki smak pozostałych składników. Macie ochotę na pysznego 3 bita bez pieczenia ? Jeśli tak, zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Na pewno nie pożałujecie! PRZEPIS NA CIASTO 3 BIT Składniki: 500 g herbatników 500 g masy krówkowej Składniki na krem budyniowy

Przepiski.pl
Bounty cupcakes 130

cukierkiem Bounty (lub pokrojonym batonikiem, wedle uznania). Łatwe i pyszne, szybko się je przygotowuje, najgorsze jest oczekiwanie na ostudzenie babeczek - są na tyle smaczne, że mogą nie doczekać ozdabiania kremem ;)) Składniki (12 babeczek) Babeczki 70 g miękkiego masła 30 g oleju kokosowego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki gorzkiego kakao 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 1/2 szklanki mąki pszennej(...)kefirem. Dokładnie zmiksować. Batoniki pokroić - każdy na 4 części. Do papilotek nakładać ciasto do połowy papilotek, układać po kawałku batonika i przykrywać ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Krem 125 g śmietanki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 1/2 szklanki wiórków kokosowych cukierki / pokrojone batonik bounty do dekoracji Śmietankę ubić

Słodkie inspiracje
Kremowe ciasto o smaku czekoladowym z posypką orzechową 142

natrafiłam akurat na program kulinarny Nigelli Lawson. Wprawdzie była już połowa odcinka, ale brytyjska dziennikarka przygotowywała właśnie tort z kremem orzechowym. Niestety nie udało mi się zapisać całości przepisu, ale z tego co usłyszałam i zanotowałam postarałam się odtworzyć ciasto. Oto efekty:  Składniki: 150gram herbatników Słoik nutelli 350g 3 łyżki masła 3serki kremowej konsystencji i śmietankowym smaku po 135g(...)blenderze na drobno. Wykładamy tak przygotowaną masę na dno tortownicy. Następnie miksujemy serki, cukier puder i pozostałą nutelle. Ilość cukru można zmieniać w zależności od upodobań. Następnie wykładamy powstały krem do tortownicy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. U nas były to 4 godz., a oryginalnie cała noc. Po wyjęciu posypujemy pokruszonymi orzechami i zajadamy

Kolizje Smaków
Pomidorowy krem z bazyliowymi ślimaczkami 129

skórki pomidory, pomidory z puszki, wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać papryki, suszoną bazylię, koncentrat pomidorowy i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 2.  Naleśniki pomidorowe: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować mikserem do jednolitej konsystencji i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na suchej rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. 3.  Pesto: Wszystkie składniki(...)pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 4.  Naleśniki posmarować pesto, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki  o grubości około 1,5 cm, podawać z pomidorowym kremem

Szalona Kuchnia Eweliny
Rogaliki twarogowe z kremem czekoladowym 229

powodując nadmiernej słodkości całego wypieku :) SKŁADNIKI: 250 g margaryny 250 g twarogu półtłustego 500 g mąki 1 jajko słoiczek kremu czekoladowego LUKIER: przepis tutaj (klik) Jeśli mamy robota, wszystkie składniki wrzucamy do misy i wyrabiamy na gładkie ciasto. Jeśli robota nie posiadamy to margarynę sikamy nożem z mąką. Dodajemy jajko oraz twaróg i wyrabiamy na elastyczne ciasto.  W jednym

Kuchnia od dwojga