ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:189/367)

Makaroniki z kremem porzeczkowym 133

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a

moj przepis na
trufelki orzechowe 130

szklanki zmielonych orzechów do obtoczenia Rodzynki zalać rumem i odstawić. Płatki owsiane i biszkopty zmielić blenderem na proszek. Masło utrzeć z cukrem pudrem i kremem czekoladowym. Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie. Wstawić ciasto na pół godziny do lodówki żeby było twardsze, wtedy lepiej będzie się formować. Wilgotnymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w orzechach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka strucla z figami, kozim serem i tymiankiem 173

stopniowo dodawaj jogurt. Dodaj listki tymianku i miód i dokładnie wymieszaj. Figi pokrój w paski około 3-4 mm, pozbywając się najpierw twardych końcówek. Rozłóż ciasto filo na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Rozłóż krem kozi równomiernie, pozostawiając 2 cm margines z jednej strony dłuższego boku. Rozłóż równomiernie figi i zacznij rolować. Całość posmaruj mlekiem przy użyciu pędzelka. Wstaw

Bazując na smaku
Tarta Migdałowa z Gruszkami 153

specjalnymi kuleczkami. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut, po czym ściągamy papierem i obciążenie, dopiekamy kolejne 10 minut. Następnie na ciasto nakładamy pokrojone w plasterki gruszki. Na gruszki rozsmarowujemy krem migdałowy i posypujemy płatkami migdałów (patrz niżej). Pieczemy kolejne 30 minut, do zarumienienia. Serwujemy z lodami lub polane czekoladą. Krem migdałowy: 120 g masła

Made By Mom And Son
Torcik karmelowo- jeżynowy 196

czekoladowej dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, pozostawić do przestudzenia. Resztę kremówki ubić na sztywno i stopniowo dodawać do niej masę czekoladową.  Wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkoptu układamy w tortownicy, wykładamy na niego parę łyżek kremu czekoladowego- tak aby krem przykrył spód biszkoptu. Następnie na środek biszkoptu wykładamy zastygniętą galaretkę jeżynową i całość zalewamy resztą kremu, przykrywamy drugim blatem biszkoptu

Krakowskie smaki Ani
Ciasteczka świąteczne- amoniaczki 128

mąki 15 dag cukru 5 dag smalcu 1 jajo 3/4 szklanki mleka 0,5 łyżeczki amoniaku w proszku Aromat cytrynowy Marmolada lub krem czekoladowy Wykonanie Z mąki, cukru, smalcu i jaja ugniatać ciasto. Wcześniej rozpuścić amoniak w mleku, dodać kilka kropel aromatu i po trochę dodawać do wyrabianego ciasta- aby uzyskać odpowiednia konsystencję. Ciasto rozwałkować na grubość 5 milimetrów, wykrawać

Tradycyjna Kuchnia
Eklerki Magdalenki 185

dziurkę szprycą. Oblewamy polewą z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady i gotowe:) SMACZNEGO P.S. Trzeba pamiętać, aby nie otwierać piekarnika w pierwszej fazie pieczenia, bo ciasto opadnie. Do wypełnienia eklerków nadaje się także gotowy krem Dr.Oetkera, do którego wystarczy dodać tylko mleko, kiedy nie mamy wiele czasu na przygotowanie deseru

Luźna Kuchnia
Ciasto biszkoptowe Camargo 2 140

czasu można je upiec np. na jakąś wyjątkową okazję. Z tego ciasta możemy również piec małe tarty w karbowanych foremkach. Foremki smarujemy tłuszczem, wypełniamy ciastem w 2/3 i odpiekamy, a po wystudzeniu dekorujemy kremem i owocami. Są bardzo dobre i kolorowe

Przepisy i porady kulinarne
Brak tytułu 150

ulubiony": śmietankowy, waniliowy lub czekoladowy. Uwielbiam budynie Dr. Oetkera - zawsze się sprawdzają. Są aksamitne i kremowe i świetnie smakują. Sprawdzają się jako baza do kremów.   Perełki cukrowe sprawdzają się świetnie do dekoracji tortów, ciast i ciasteczek. Poręczne szklane opakowanie i dozownik pozwalają łatwe korzystanie z produktu. Wykorzystuję je bardzo często przy moich torcikach

kolorowotorcikowo
Tort czekoladowy na piwie z letnimi owocami 246

Jako główny składnik ciasta czekoladowego zostało wykorzystane ciemne piwo. Powinno to być Guiness, ale w mojej okolicy nie było wiec wykorzystałam lokalne, śląskie piwo Raciborskie. Ciasto wyszło pysznie czekoladowe, z którym świetnie skomponował się krem na serkach i owoce. Polecam, bo to jak mówi autorka przepisu to "mały kawałek nieba". Źródło. Przypominam wszystkim o konkursie z Dafi czekam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zimowy tort z owocami na piwie 206

zrobić tort iście królewski. Wczoraj identyczny tort zrobiłysmy dla koleżanki córki na jej 15 urodziny. Jako główny składnik ciasta czekoladowego zostało wykorzystane ciemne piwo burundowe. Ciasto wyszło pysznie czekoladowe, z którym świetnie skomponował się krem na serkach i owoce.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pączki liliputki z Advocaatem 355

oprócz ;-) tradycyjnych, dużych pączków z konfiturą różaną bardzo często goszczą pączki miniaturki :-) Liliputki to rozpływające się w ustach, malutkie, puszyste pączki obficie nadziane kremem z wyśmienitym likierem jajecznym Advocaat. Polecam! Składniki na ok. 45 szt.: Ciasto: 500 g mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 200 g śmietany 12% 150 g cukru pudru 50 g świeżych drożdży 80 g masła 4 żółtka(...)wystarczająco rozgrzany najlepiej wrzucić jedną "testową" kulkę ciasta. Jeśli kulka odbije się od dna garnka i wypłynie na powierzchnię oleju rumieniąc się - olej ma już odpowiednia temperaturę. Jeśli kulka ciasta pozostaje długo na dnie garnka - olej jest za zimny, natomiast jeśli zaraz po wrzuceniu kulki zarumieni się ona natychmiast - olej jest stanowczo za gorący.  Smażyć pączki z obydwu stron

maniapieczenia
Czarno-biały tort z kremem waniliowym 98

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao Do nasączenia: 1 szkl. wrzątku sok z 1/2 cytryny kilka kropel aromatu do ciast np. waniliowego 2 łyżki cukru 1 kieliszek wódki 1 opak. kremu waniliowego w proszku owoce, kolorowe posypki itp. do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Biszkopt I:  Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę

A Ty Smakuj Mnie
Wielkanocne babeczki waniliowe 151

misek szybko połączyć (tylko do połączenia się składników). Przygotować formę do muffinek, którą należy wyłożyć papilotkami. Napełnić je ciastem do 3/4 wysokości (fot.1).Piec w 180°C przez 20-25 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia.Teraz przygotować krem. Serek i śmietanka powinny być mocno schłodzone. Składniki na krem zmiksować razem na puszystą masę. Gotowym kremem ozdobić ostudzone muffinki (fot.2

Świat Ciasta
Mangomisu czyli mango tiramisu 226

Mangomisu czyli mango tiramisu – przepyszny deser z lekkim, puszystym kremem, biszkoptami nasączonymi w soku pomarańczowym i alkoholu. Do tego pyszne, aromatyczne mango, pychota! Deser orzeźwiający, delikatnie waniliowy, dla mnie wspaniały. Ładnie się prezentuje i wygląda jak ciasto. Do jego przygotowania proszę użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)pomarańczy i likier. 3. Biszkopty maczamy w ponczu i układamy w tortownicy o średnicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM ). 4. Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy 1/3 kremu i wyrównujemy. Na kremie układamy połowę plasterków mango. Na owoce znów kładziemy nasączone biszkopty, połowę kremu i resztę plasterków mango. Owoce przykrywamy ostatnią warstwą biszkoptów i pozostałym kremem ( patrz FILM ). Mango

Mała Cukierenka