ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:180/367)

Piernik kanadyjski (herbaciany) z kremem daktylowo-pomarańczowym 145

zmięknie. J a pokusiłam się o bardziej świąteczną wersję i zrobiłam krem daktylowo-pomarańczowy, ale jeśli ktoś nie lubi daktyli można przygotować go z masą z kaszy mannej lub budyniową. Całość polałam polewą, ale - prawdę mówiąc - mogłoby jej być trochę mniej, bo w yszło bardzo słodk o . Oczywiście ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień :) SKŁADNIKI: (proporcje są na formę keksówkę(...)podzielić na 3 części i każdą piec osobno w keksówce, ale powyższy sposób jest prostszy i szybszy. Przygotowując po dwójną porcję należy ciasto podzielić na 3 części i każdą piec osobno w standardowej blaszce ok 23x33 cm. Krem daktylowo-pomarańczowy: 1. Daktyle pokroić drobno, przełożyć do rondelka i zalać wodą oraz sokiem z pomarańczy. Gotować na małym ogniu, aż daktyle

Kto ugości moich gości?
Popapraniec- ciasto które pewnie wielu z was zna 141

szklanka kokosu 1/2 szklanka maku suchego 2 łyżki kopiate kakao krem 3 budynie smietankowe 0,80 l mleka 6 łyżek 1 cała 1/2 kostki masła lub margaryny przygotowanie Ubić białka z cukrem kryształem, potem dodać żółtka i resztę składników – olej i mąkę i proszek do pieczenia, dzielimy ciasto do na 3 części. Do jednej wsypać(...)kokos, do drugiej mak a do ostatniej kakao i w każdej wymieszać. Nakładamy na dużą blaszkę łyżkami z jednej miseczki połowę ciasta potem z drugiej i następnej ,robimy tak aż do wykończenia składników.Pieczemy w piekarniku 180 stopni krem Część mleka zagotować z cukrem, a resztę rozmieszać z budyniem i gdy mleko się zagotuje wlewamy budynie mieszamy trzepaczką aby się

Moje Wyroby
Cytrynowa babka ze szpinakiem i lemon curd 179

byłabym jednak sobą gdybym co roku nie wykombinowała czegoś nowego ;) Dlatego mam dla Was super przepis na cytrynową babkę ze szpinakiem i obłędnie pysznym kremem cytrynowym. Chociaż musimy poświęcić chwilę na przygotowanie tego ciasta, to jest bardzo łatwe do zrobienia. Pyszne i dodatkowo cieszy oko. Z pewnością będzie wyróżniać się między innymi wielkanocnymi wypiekami :) Szpinakowe ciasto ucierane: 200 g mąki

Mienta blog
Krem z Milky Way do tortu 504

być schłodzone kilka godzin przed ubiciem. Ilość kremu wystarczy na przełożenie i otynkowanie tortu o średnicy 22-23 cm. Jeśli batoniki nie rozpuszczą się całkowicie możemy masę przelać przez sitko i rozetrzeć pozostałe w sitku kawałki batoników. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić(...)słodkiej grupy na FB: ‘Słodki Pomysł na tort, ciasto, deser i przyjęcie urodzinowe!’ . Zajrzyj i sprawdź co przygotowałam dla Ciebie Smacznego Źródło inspiracji Tutaj. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Krem z Milky Way do tortu pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Kakaowe bezy z kremem czekoladowym 203

macie pomysłu jak osłodzić sobie dzień? A może znudziły się Wam już ciasta i tradycyjne desery? Dziś przygotowałam dla Was słodką propozycję na Kakaowe bezy z kremem czekoladowym.Wykonanie nie jest trudne, ale nie ukrywam, trochę czasu zajmuje, dlatego jest to fajna propozycja do zrobienia w weekend. Ale zdecydowanie efekt jest wart zachodu, polecam! *Jeżeli nie lubicie przerobionej czekolady

Słodkie Przyjemności
Tort makowy z kremem 372

Super prosty i dość szybki w przygotowaniu. Święta za pasem, a moja Córcia na 10-te urodziny zażyczyła sobie ciasto z makiem. Makowiec tuż przed Bożym Narodzeniem?? Ale co bylo robić) Wybrałam torcik makowy. Trochę miałam kłopotu z dobraniem odpowiedniego kremu. W sukurs przyszedł gotowy krem dr. Oetkera, który już od dawna miałam wypróbować. Mam nadzieję, że nie zakrzyczycie mnie(...)smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą, wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 30 minut. Lekko studzimy w formie, a następnie na kratce.   Składniki na poncz: ·         3/4 szklanki herbaty mocno cytrynowej Składniki na krem: ·         Gotowy krem ajerkoniakowy Dr. Oetkera

Mia Cucina Sofieta
Ciastka grzybki 186

efekt końcowy wszystko wynagradza. Zamiast masy budyniowej użyłam do wypełnienia grzybków serka kremowego połączonego z mlecznym wafelkiem. Wyszło pysznie! Składniki na 10 grzybków: Ciasto: 190g mąki pszennej 1 jajko 100g masła 1 łyżeczka cukru szczypta soli Krem: 200g serka kremowego  1 wafelek Lusette mleczny 50g śmietanki Ponadto: polewa czekoladowa odrobina(...)mleka lub białka łyżeczka maku tłuszcz do smarowania foremek Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Następnie z rozwałkowanego ciasta wycinamy jednakową ilość kółek w dwóch rozmiarach, z których powstaną kapelusze (większe kółka) oraz ich spody (mniejsze). Z pozostałego ciasta lepimy wałeczki, których jeden z końców smarujemy mlekiem lub białkiem i posypujemy makiem

Wrzosowa Polana
PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. 182

Idę z rana dość wcześnie opustoszałą ulicą. Marzną już dłonie, nosek kostnieje, uszy sztywnieją. Do zimy tuż, tuż. Czekam na pierwsze mrozy i te cudowne malowidła

W kuchni Karmel-itki
Ciasto z kremem oreo. 1085

kakao przesiewamy przez sitko i w dwóch częściach dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając łyżką ,aby zachować puszystość ciasta. Masę przelewamy delikatnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 175 stopni na około 20 minut. Ciasto po przestygnięciu przecinamy wzdłuż na dwie części . Masa oreo: 250 g sera mascarpone (dałam ser z jogurtów greckich(...)gram śmietany kremówki 0,5 szklanki drobnego cukru 12 ciastek oreo ,pokruszonych ,razem z kremem Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem na sztywno ,dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia się składników.Dodajemy pokruszone ciastka z kremem i mieszamy .Masą przekładamy przekrojony biszkopt .Można polać polewą czekoladową. Ciasto przechowujemy w lodówce

Ladylaura.
Eklerki, ptysie i inne "dziwolągi" :) 202

pysznymi ciasteczkami w przeróżnych kształtach ;) zachęcam do wypróbowania przepisu i do pochwalenia się swoimi "dziwolągami" :D Składniki (na około 30szt.): Ciasto: 1 szklanka wody 100g masła ½ łyżeczki soli 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 2 białka (żółtka zużyjemy do kremu) WYKONANIE: Do garnuszka wlej wodę i dodaj pokrojone masło. Zagotuj, następnie dodaj sól i przesianą mąkę i mieszaj energicznie łyżką(...)masę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nastaw piekarnik na 200*C (termo obieg). Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na blaszce ciastka w dowolnym kształcie. Piecz około 20 minut u 200*C. Upieczone eklerki przełóż na kratkę i odłóż do całkowitego wystudzenia. Krem budyniowy: ½   l mleka + 1/2 szklanki do rozrobienia mieszanki ¼   szklanki cukru 2 żółtka

Kulinarna (nie)codzienność
Lamington, czyli kostka kokosowa 204

obtoczona w wiórkach kokosowych. Zdziwiła mnie bardzo informacja, że jest to deser pochodzący z Australii. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka  100 g cukru  100 ml oleju  100 ml mleka  70 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mania Gotowania
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 306

grubości. Muszą się zezłocić i zrobić chrupkie. Przy ich pieczeniu zaglądnijcie do pieca dopiero po 15 minutach. To samo ptysiowe ciasto jest tez podstawą takich deserów jak karpatka, Religieuses (ptysie dwóch wielkości, jeden na drugim, nadziane czekoladowym lub kawowym kremem, z taką samą polewą), Croquembouche (francuska alternatywa dla ślubnego tortu – okazała piramida z mini-ptysi złączonych karmelem), Paris-Brest (ptysiowe(...)oponki przełożone kremem pralinkowym), Beignet (ptysiowe języczki smażone w głębokim tłuszczu). W daniach wytrawnych użyte jest w Pommes dauphine (puree ziemniaczane zmieszane z ciastem ptysiowym i upieczone w formie malutkich kulek, podawane jako dodatek do mięs z sosami) i Gougère (kulki ciasta ptysiowego z serem Gruyère lub ementalerem). SKŁADNIKI 1 szklanka (250ml) mąki pszennej

Karo in the Kitchen
Domowy krem kinder bueno 136

temat rozwoju i wpływu poszerzania kwalifikacji personalnych, organizowanym przez http://www.szkolenia-semper.pl/szkolenia-unijne W przerwie, zgadałyśmy się z innymi dziewczynami, na temat ciast i ciasteczek ;) Opowiadałam o blogu, wtedy jedna z koleżanek przypomniała sobie, że niedawno robiła krem kinder bueno. Czym prędzej zapisałam przepis i mam :D Madzia, dzięki! I tym sposobem mam i dla Was krem, który będziecie wyjadać prosto(...)słoiczka, gwarantuję ;) Smakuje dokładnie tak, jak popularne wafelki. Świetny także do naleśników, placków czy przełożenia ciast, o czym przekonacie się niedługo. Jeszcze przed świętami, obiecuję! Polecam, bardzo :) Składniki: 100 g orzechów laskowych 1 szklanka mleka w proszku 3 łyżeczki cukru waniliowego 1/4 szklanki śmietanki 30% 200 g masła 3 łyżki płynnego miodu Orzechy rozdrobnić na malutkie kawałki, podprażyć

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Miodowe – Najlepszy Przepis na Miodownik 64

przepisu jest równie smaczne. Poniżej zaprezentujemy Wam przepis na pyszne ciasto miodowe z dodatkiem masy krówkowej. Całość smakuje wyśmienicie, sprawdźcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na Miodownik Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 50 g masła 2 jajka 3 łyżki śmietany 2 łyżki sody 3 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru Krem: 300 ml mleka 150 g miękkiego masła 4 łyżki kaszy(...)łyżki cukru 3 łyżki kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy z dodatkiem sody przez sito na stolnice. Dodajemy miód, jajka, cukier i masło. Ciasto zagniatamy i dzielimy na 4 równe części. Każdą z części wykładamy na blachę i pieczemy w 180 stopniach przed 15 minut. Krem: Mleko z cukrem zagotowujemy. Dodajemy kaszę manną i gotujemy do uzyskania gęstej

Przepiski.pl
waniliowe muffinki z konfiturą 119

wilgotny miąższ ukryty pod lekko chrupiącą skorupką. Przepis od znajomej, od siebie dodałam kleksiki z kremu. Wyszło ślicznie i pysznie:) W oryginalnym przepisie konfitura wiśniowa, ja zastąpiłam ją domową konfiturą z porzeczek i czereśni. Bardzo się cieszę, że w tym tygodniu w akcji "Ciasto na niedzielę" mamy właśnie muffinkowy temat:) składniki: suche: 300 g mąki pszennej 150 g cukru(...)byle jak" - masa będzie dość gęsta. Formę muffinkową wyłożyć papilotkami. Wykładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec ok 15 minut (do tzw suchego patyczka) w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier i sok z cytryny, wymieszać z serkiem mascarpone. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. W środku każdej muffinki delikatnie wyciąć

6niebo