ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:185/367)

Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 172

pszennej 800 ml mleka sojowego 200 g cukru 50 ml octu jabłkowego czubata łyżeczka proszki do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 czubate łyżki karobu lub kakao krem: 300 r ryżu (waga suchego, przed ugotowaniem, użyłam jaśminowego, ale może być dowolny, byleby był biały) 300 g nerkowców 200 g cukru 800-900 ml mleka roślinnego ziarenka(...)tort to ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki

greenscarf
Ciasto kukułka 69

ulubione ciasta Sernik z brzoskwiniami Najlepsze ciasto marchewkowe! Karpatka Sernik nowojorski Ciasto drożdżowe – topielec Tort tiramisu Murzynek Ciasto cytrynowe Ciasto saleceson z jabłkami Blok czekoladowy najlepszy CIASTO KUKUŁKA Przygotowanie : 2 h minut + chłodzenie Składniki ciasto: 6 jajek rozmiar L 150 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 200 g drobnego cukru do wypieków 15 g kakao Składniki krem(...)śmietana jest dzielona na 3 porcje ale dwie środkowe są większe a górna dość cienka, rozplanuj sobie tak ilość kremu. Na bitej śmietanie połóż biszkopty wypukłą stroną do góry. Na biszkopty wylej delikatnie schłodzoną czekoladę z dodatkami. Teraz wstaw ciasto na 10 minut do lodówki aby czekolada nieco przestygła i aby łatwiej rozsmarować kolejne warstwy. Na czekoladę włóż kolejną większą

nietylkopasta.pl
słonecznikowiec z powidłami 163

blogu często pojawiają się przepisy dla dzieci, przyszła więc teraz pora na coś tylko dla dorosłych. To ciasto zawiera wyczuwalną dawkę alkoholu, dlatego polecam je na przyjęcia. Żeby nie było zbyt przesłodzone przełamałam je kwaśnymi powidłami śliwkowymi. Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu i wtedy też lepiej się kroi. Może postać dłużej w lodówce, więc można je spokojnie przygotować(...)biszkopta nasączyć połową ponczu i posmarować połową powideł. Wyłożyć krem. Drugi biszkopt od wewnętrznej strony posmarować powidłami i przykryć nim warstwę kremu. Nasączyć od góry.  Masło zagotować z cukrem pudrem, kakao i wrzątkiem. Przestudzić i polać ciasto, posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BABECZKI KAWOWE 171

Proste i szybkie do wykonania, znakomite w smaku - babeczki kawowe zwieńczone śmietankowym kremem i oprószone ciemnym kakao :) Pięknie rosną w piekarniku, a ciasto jest puszyste i lekko wilgotne. Pyszny kawowy posmak i bita śmietana tworzą duet doskonały i na pewno oczarujecie nimi swoich gości... Nie mówiąc już o tym, że sami się w nich zakochacie ;P SKŁADNIKI(...)tortowej (210 g) 1,75 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki letniego mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + ok. 1,5 łyżki cieplej wody do rozpuszczenia kawy SKŁADNIKI NA KREM: 350 ml śmietany kremówki 36% lub 30% (bardzo zimnej) 2 pełne łyżki mascarpone (zimnego) ok. 2 -3 łyżki cukru pudru (wg uznania) DODATKOWO: ciemne kakao do oprószenia kremu WYKONANIE: Wszystkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciastka Grzybki mleczno- owocowe 150

nieco owocowego zacięcia. Efekt? Grzybki są zwarte, lżejsze i mogą spokojnie przetrzymać o 1-2 dni dłużej w lodówce niż te, z tradycyjnym kremem budyniowym. Polecam na Wielkanoc, do koszyczka J   Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej 300 g margaryny cukier waniliowy 150 g cukru pudru 6 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia + białko +łyżka maku Żółtka

Domowe ciasta
Ciasto leśny mech ze szpinakiem 283

łyżeczki sody -2 łyżeczek proszku do pieczenia -30 dag świeżego szpinaku Aby wykonać krem: -400 ml śmietanki 30% -8 łyżek przegotowanej letniej wody -4 łyżeczek żelatyny – 4 łyżek cukru pudru – skórka z 1 cytryny – cukru waniliowego (16g) Do nasączenia ciasta: -100 ml herbaty posłodzonej, z dodatkiem soku z 1 cytryny Do udekorowania: – pestek granatu Ciasto leśny(...)blaszki i nasącz ponczem. Teraz pora na wykonanie kremu. Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia na kilka minut. Następnie podgrzej ją do całkowitego rozpuszczenia (nie dopuść jednak do zagotowania). Śmietanę z cukrami ubij na sztywno. Wlej przestudzoną żelatynę ciągle miksując. Wsyp skórkę cytrynową. Gotową masę wyłóż na blat ciasta, wyrównaj i posyp pokruszoną jego częścią. Udekoruj według uznania

Arbuziaki
TORT MALAKOFF 92

Kolejno zanurzamy w nim biszkopty (z obu stron) i układamy na spodzie formy. W zagłębienia pomiędzy biszkoptami wykładamy połowę konfitury, a następnie połowę kremu. Wyrównujemy wierzch.  Układamy kolejną warstwę nasączonych biszkoptów, konfitury i kremu. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Agar wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Przed samym użyciem zagotowujemy, cały czas mieszając. Gotujemy(...)powinna być gorąca). Zimną śmietanę miksujemy z cukrem pudrem na sztywny krem - początkowo na niskich obrotach, następnie zwiększając je do najwyższych.  Cienkim strumieniem wlewamy rozpuszczony, letni agar lub żelatynę i krótko miksujemy. Gdy krem zesztywnieje boki tortu obkrajamy nożykiem i zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki ciasta smarujemy bitą śmietaną (opcjonalnie, kilka łyżek odkładamy do dekoracji) i posypujemy płatkami migdałów

cool and minty
Tarta z kremem mascarpone i owocami lata 126

Pyszne, letnie ciasto to na pewno tarta na kruchym spodzie z kremem na bazie śmietany i mascarpone i do tego letnie owoce. Polecam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto fasolowe 95

ciasto fasolowe. Jest fantastyczne - bez mąki , tłuszczu i cukru - samo ciasto jest niezwykle proste i zdrowe - natomiast zgrzeszyłam sobie z masą do ciasta bo my jednak lubimy słodkie;) Przepis na podstawowe  ciasto fasolowe wzięłam z bloga Cytrynowa Kuchnia . Przyznam ,  że pozmieniałam trochę proporcje pod nasz gust ale i tak wyszło świetne więc zapraszam do wypróbowania. Ciasto fasolowe Ciasto(...)suche składniki. Formę ( u mnie keksowa 22x12cm) wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180C przez około 45-50 min. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i dodajemy serek mascarpone. Ciasto po przestudzeniu kroimy wzdłuż na pół i przekładamy kremem. Całość smarujemy pozostałym kremem i możemy dowolnie ozdobić. Wstawiamy do lodówki na co najmniej

Kuchnia Pełna Emocji
MĄKA KUKURYDZIANA 92

posiada charakterystyczną żółtą barwę i neutralny delikatny smak. Dzięki tym cechom mąka ta znajduje szerokie zastosowanie w kuchni.  Można ją wykorzystać m.in. do: pieczenia: ciast, ciasteczek, herbatników, biszkoptów, muffinek, wafli zagęszczania: zup, sosów, kremów omletów, racuchów, placuszków, naleśników, tortilli panierowania mięsa przygotowania klusek, kopytek do produkcji pieczywa, makaronów. Na myśl przychodzi popularna włoska polenta, czyli placek przygotowany z ugotowanej

Ciastka - domowe słodkości
CIASTECZKA MIGDAŁOWE AMARETTI + film 135

bardzo proste do przygotowania.  Idealne  dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast,  lodów i serników.  Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą.  SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto (20 ml.) Potrzebne gadżety: ✔ Mikser

RITA food channel
Zupa krem z pieczonych pomidorów, zupa krem pomidorowa 139

płyn się zredukował. Doprawiamy do smaku, blendujemy. Podajemy według uznania. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-krem-z-pieczonych-pomidorow-zupa-krem-pomidorowa/ MieszamWGarnku Artykuł Zupa krem z pieczonych pomidorów, zupa krem pomidorowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tort czekoladowy z kremem czekoladowym, niepieczony 117

Tort czekoladowy z lekkim kremem czekoladowym. Bardzo prosty bezglutenowy deser, do którego przygotowania potrzebne jest tylko kilka składników: spód: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 100

królestwo garów
Placuszki z płatków teff (miłki abisyńskiej). 157

wrzątkiem około 0,5 cm ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, słodzidło i wymieszać.  Na koniec dodać jajko i krem czekoladowy. Porządnie zmiksować i odstawić na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli będzie bardzo gęste, dodać odrobinę mleka. Smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni ok. 3 minut z każdej strony na małym

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania