Zupa krem ze szparagów to absolutny hit w sezonie szparagowym. Prosta, szybka, a co najważniejsze pyszna zupa dla całej rodziny. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby SmokZupa krem buraczano-marchewkowa zaskoczy Was trochę swoim smakiem. Po kolorze będziecie się spodziewać głownie buraka, jednak w smaku przebija się wyraźna marchewka i jabłko. Smok
Bardzo Gruby SmokZupa krem warzywna to przepyszna, a przede wszystkim bardzo zdrowa zupa. Jest też gęsta, a przez to bardzo sycąca. Jest to wręcz witaminowa bomba. {"@context":"http
Bardzo Gruby SmokZupa krem z botwinki i rzodkiewek to idealna zupa w sezonie wiosennym. Jest pyszna i zdrowa, a przy tym prosta do przygotowania. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokW sezonie szparagowym zupa krem ze szparagów i cukinii to pozycja obowiązkowa na obiad. Jest to przepyszna, wiosenna zupa, a do tego bardzo zdrowa. Zarówno szparagi
Bardzo Gruby SmokDynia, dynia, dynia wszędzie! Pysznie i smoczo! Zupa krem dyniowa się poleca przez Smoka Idealna o każdej porze roku, ale szczególnie w sezonie dyniowym nie może
Bardzo Gruby SmokPomysł na słodki obiad lub podwieczorek - cienkie naleśniki nadziane kremem budyniowym i frużeliną truskawkową. Szybkie do przygotowania i bardzo syte. Uwaga: krem najlepiej smakuje i wygląda od razu po wymieszaniu budyniu z mascarpone. Niestety, na drugi dzień krem "puści" wodę, dlatego proponuje go przygotować tuż przed samym podaniem naleśników. Składniki na 8 sztuk (4 porcje): naleśniki 4/5 szklanki mąki pszennej(...)przygotować naleśniki. Masło roztopić, lekko ostudzić. Składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Ciasto odstawić na co najmniej 30 minut. Chwilę przed smażeniem, całość ponownie wymieszać. Za pomocą chochli nalewać porcje ciasta na patelnię (1 naleśnik = 3/4 chochli) . Naleśniki smażyć na średnim ogniu (najlepiej na suchej patelni) . Na samym końcu przygotować krem budyniowy. Ostudzony budyń bardzo dokładnie wymieszać z serkiem mascarpone
UgotowaćKrem ma mocno żółty kolor od żółtek ze swojskich jajek, jeśli kupicie jajka fermowe ze sklepu są one bledsze w kolorze ze względu na paszę jakimi karmione są kury, krem może mieć wtedy, bledszy białawy kolor, to samo stanie się gdy dodacie więcej mleka bądź gdy zechcecie do kremu dodać odrobiny masła. Nie ma się więc co przejmować: Krem może(...)wody 3-4 łyżki brązowego cukru Przygotowanie: Spód: 1. Wszystkie składniki zagnieść szybko i energicznie. 2. Powstałe ciasto uformować w kulę i owinąwszy w folię spożywczą wstawić na 20-30 minut do lodówki. 3. Foremkę posypać odrobiną bułki tartej 4. Rozprowadzić ciasto tak by brzegi były wysokie, około 1- 1,5 do 2 cm wysokości 5. Widelcem nakłuć spód
KreatywnePinydorosłych, nasączone alkoholem, z wierzchu obłożone śliwkami jak nazwa wskazuje- pijanymi od alkoholu..Mleczna czekolada przykrywająca całość dopełnia zmysły smaku. Składniki: ciasto: 170 g mąki 5 jajek szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao krem: 1 duzy budyń na 3/4 l mleka śmietankowy 1/2 l mleka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 kostka masła
Z Majeczką w kuchniłyżek śmietany (użyłyśmy 18 %) owoce do zdobienia Masa: (masa wystarcza jeszcze na deserki, które zrobiłyśmy z resztek ciasta, jeśli ich nie chcecie możecie zmniejszyć składniki o połowę) 1/2 l śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 200 g chałwy sezamowej Krem: 2,5 tabliczki słodkiej czekolady 250 ml śmietany kremówki 40 g masła Przygotowanie: Masę marcepanową drobno(...)kratkę żeby ostygły. Z mamusią wyrównałyśmy ciasto, obcinając je równo od spodu. Te resztki idealnie posłużyły nam do innych deserów. Masa: Śmietanę kremówkę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Na koniec dodajemy pokruszoną drobno chałwę i delikatnie mieszamy najlepiej rózgą. Tak przygotowaną masę nakładamy do środka do torcików. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzewamy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy
Lili w kuchnipyszne ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, ozdobione kwaskowatym lukrem cytrynowym. Świetnie nadaje się na podwieczorek do herbaty. Uwaga, jest tak smaczne, że można się od niego uzależnić! Składniki: 175 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 175 g brązowego cukru 3 jajka 175 g masła 1 szk orzechów włoskich posiekanych 1/2 szk zmielonych migdałów(...)łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny połówki orzechów do dekoracji Pyszne bakalie od skworcu.com.pl Masło i cukier utrzeć na krem. Dodawać po jednym żółtku i ucierać, dodać sok z cytryny.Przesiać do ciasta mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić. Dodać mielone migdały i posiekane orzechy. Białka ubić na sztywno, połączyć ze stratą marchwią, wymieszać, połączyć z ciastem
Apetyczna babeczkaWzbogacone obrzydliwą ilością cukru ciasteczka Oreo nadały się znakomicie do zrównoważenia wykrzywiającego twarz smaku cytryn. Ciasto: opakowanie Oreo (teoretycznie 16 sztuk, odejmujemy 2 zjedzone podczas przygotowania) 1/3 kostki masła 400 g twarożku sernikowego 2 jajka 2 cytryny szklanka cukru 1 laska wanilii Krem cytrynowy: 3 cytryny szklanka cukru 2 jajka+2 żółtka 2 łyżki oliwy łyżka mąki ziemniaczanej(...)zmiksowałam z resztą ciasta i nikt nie umarł po tego zjedzeniu ;D Ser, cukier, jajka i wanilię dodajemy więc do miski, miksujemy na gładką masę i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu mieszamy ładny serniczek łyżką, żeby otrzymać serową breję, którą i tak przełożymy potem do pucharków. Żeby przygotować hipsterski krem cytrynowy, ekhm, wyrafinowany
sama złodyczbiałą czekoladę. Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą lemon curd, ułożyć plasterki kiwi i umieścić masę z serkiem. Całość wyrównać i ponownie posmarować kremem cytrynowym (tym razem jego warstwa powinna być grubsza) oraz obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić w lodówce (minimum kilka godzin; ja pozostawiłam je na całą noc). Jeśli nie chcemy, aby lemon curd był lekko płynny - kiwi (na wierzchu
Di gotujełyżeczki soli Krem kokosowy: 1 szklanka wiórków kokosowych 250 g serka kremowego np. Philadelphia (2 opakowania) 500 g mascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Do ciasta(...)smarujemy). Górę posypujemy pozostałymi wiórkami. Blaty są same w sobie dość wilgotne, więc nie potrzeba ich nasączać. Tort przechowujemy w lodówce. Ciasto jest wyższe od tradycyjnych tortów, dlatego kroimy je na cienkie plastry. Post Tort marchewkowy z kremem kokosowym pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku