ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:478/1378)

Ciasto jabłkowo-śmietanowa Finezja 144

Ciasto wyglądem przypomina sławne ciasto siostry Anastazji -Kilimandżaro. Moja wersja odrobinę się różni. Zamiast kremu budyniowego, ciasto przełożyłam bitą śmietaną. Składniki: 6 jajek 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki maki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka zimnej wody. Masa jabłkowa: 1 kg startych jabłek, 1 galaretka (u mnie

Kasia i jej kobiecy świat
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 155

kakao. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Wierzch tortu ozdobić startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Napoleonka 127

Delikatne kruche ciasto z pysznym budyniowym kremem, czyli znana wszystkim napoleonka. Ciasto piekę od wielu lat i niezmiennie cieszy się dużym zainteresowaniem. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki śmietany 18% 1 jajko Krem: 3/4 litra mleka 4 żółtka 1 szklanka cukru 100 g masła 10 łyżek mąki pszennej tortowej Dodatkowo(...)Uformować w kulę i wstawić pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę. Ciasto podzielić na dwie części i cienko rozwałkować. Przełożyć do foremek o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Powinno być lekko brązowe. Krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki. Pozostałą część mleka zagotować z masłem. Mąkę

Bullio
Ciasto Czarna Owca ;) 37352

jest bardzo delikatne i puszyste, wręcz rozpływa się w ustach ;) Blacha 22x33cm. Ciasto kakaowe: 3/4 szklanki   oleju rzepakowego pół szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 jajek pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem:   masło 200g 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru(...)minut ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na 2 części (2 blaty). Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej. Miksujemy, aż powstanie gładki krem. Przełożenie ciasta: blat kakaowy cienka warstwa dżemu masa blat kakaowy cienka warstwa dżemu cienka warstwa masy pokruszone prażone orzechy Ciasto należy schłodzić w lodówce kilka godzin. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kokosek na herbatnikach 219

Kokosek to taka moja wariacja znanego ciasta raffaello. Ciasto to robiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują się z jasnym kremem. Dla przełamania słodkiego smaku dodałam konfiturę z czarnej porzeczki. składniki: 3 duże opakowania herbatników kakaowych (po 250 h) 8 łyżek konfitury porzeczkowej krem kokosowy 2,5 szklanki mleka, u mnie(...)śmietanową Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę wlać do miski i ubić na sztywno. Na koniec dodać przestudzoną roztopioną czekoladę. Zmiksować do połączenia składników. Złożenie ciasta: herbatniki, krem koksowy, herbatniki, konfitura porzeczkowa, herbatniki, krem kokosowy, herbatniki, masa śmietanowa, prażone wiórki kokosowe Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć połowę kremu

Monia miesza i gotuje
Kopiec kreta 164

Składniki  na ciasto:     Pół kostki masła tj. 12,5 g      Szklanka cukru    2 jajka      1 i ½ szklanki mąki   1 łyżeczka proszku do pieczenia  2   łyżki   kakao    ½ szklanki wody Składniki na krem:    ½ l śmietany kremówki    2 śmietan(...)przez około 30 min.        Ciasto po upieczeniu lekko studzimy i w jeszcze ciepłym wydrążamy środek, pozostawiając jedynie dno i boki ( na ok. 1-1,5 cm )      Wydrążony środek drobno kruszymy i pozostawiamy w oczekiwaniu            Przygotowanie kremu

Proste Potrawy
Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 210

następnie zmniejszyłam do 100 stopni i piekłam jeszcze godzinę. Studziłam w zamkniętym piekarniku. Blaty przełożyłam kremem, zostawiając jeszcze trochę na wierzch i przyozdobiłam całość orzechami Wykorzystanie białka Ciasto bezowe Beza z kremem cytrynowym Smacznego!!! Justyna Zapisz Zapisz Zapisz

Relaxtime
Brak tytułu 160

twarogu 2 jaja 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru szczypta gałki muszkatołowej 120 g kremu nugatowego, np. nutelli 100 g mielonych migdałów małą garść płatków migdałowych Przygotowanie: z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i uformować z niego struclę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach, około(...)minut. Ciasto to nie jest zbyt słodkie. Bardziej przypomina coś w rodzaju słodkiej bułki.  Mi bardzo smakuje. Dla tych co wolą bardziej słodko, polecam posmarować kromkę kremem czekoladowym. Ciasto świetne dla dzieciaków

kolorowotorcikowo
Torcik Gruszkowo-Jabłkowy 149

cytryn sok wyciśnięty z 2cytryn 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 150 g czekolady 250 g serka mascarpone Gruszki w czerwonym winie: 3 gruszki 1,5 szklanki czerwonego wina 3 łyżki cukru 1 laska cynamonu 6 goździków skórka otarta z 1 pomarańczy Wykonanie: 1. Przygotować spód z kruchego ciasta: Mąkę przesiać przez sito do miski. Dodać kakao, cukier puder i sól(...)kawałki i rozpuścić na parze. Gdy czekolada ostygnie dodać serek  mascarpone i dokładnie wymieszać. 6. Gdy nadzienie stężeje w cieście wyrównać brzegi ciasta na wysokości nadzienia. 7. Ciasto posmarować kremem, na wierzch ułożyć gruszki gotowane w winie

Mama Gotuje
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 97

Brzoskwiniowiec bez pieczenia Brzoskwiniowiec bez pieczenia to kolejna słodka propozycja na ciasto bez użycia piekarnika, czyli idealne na upały Spód z herbatników, krem budyniowy, masa ze świeżych brzoskwiń i bita śmietana. Prawdziwa rozpusta Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie i przyjemnie orzeźwiające. Brzoskwiniowiec bez pieczenia to ciasto warte polecenia, a zatem polecam   Przepis na formę o wymiarach

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 284

oraz orzeźwiającej galaretki będzie takie udane. Z pewnością upiekę to ciasto jeszcze nie raz! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 6 jabłek 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu 4 jajka 1 szklanka siekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem: syrop z ananasa (zalewa z puszki) 3 łyżki cukru kryształu 3 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)gotować do zgęstnienia. Ostudzić całkowicie. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń. 4. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Ostudzić do lekkiego stężenia. 5. Na ciasto wyłożyć krem budyniowy, na krem wyłożyć ananasy, w środek ananasów włożyć kandyzowane czereśnie / drylowane wiśnie / truskawkę. Całość zalać tężącą galaretką. 6. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, by galaretka stężała. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Mocno czekoladowe ciasto z surowym burakiem i test robota planetarnego Silvercrest 168

sprzedaży za 399zł w sklepach sieci Lidl. Co to takiego dokładnie? Urządzenie, które pomoże przygotować Ci nie tylko ciasta ucierane, ale także- a może przede wszystkim drożdżowe, do których ja osobiście nie mam siły ;) Ponadto bez problemu poradzi sobie z kremami, a w mikserze kielichowym przygotujecie koktajl lub zmiksujecie zupę na gładki krem.   Co mnie zauroczyło tak na pierwszy(...)ubijecie w niej pianę na pokaźną bezę lub wyrobicie ciasto na dwa chlebki pokrywa do misy wraz z lejkiem, który ułatwia nam dodawanie składników już w trakcie wyrabiania ciast czy kremów hak do ugniatania i mieszadło z powłoką Teflon® zapobiegającą przywieraniu (naprawdę łatwe czyszczenie!) szklany blender (zazwyczaj spotykałam się z plastikowymi) moc 1300W, czyli dość sporo, nie będzie więc problemu

Kuchnia w czekoladzie
Makowa panienka 132

makiem.  Wszystko delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia  i pieczemy ok. 35 minut  w temperaturze 180 stopni. Następnie z 500 ml mleka odlewamy połowę  do wysokiego naczynia i mieszamy z zawartością opakowania.  Pozostałe mleko gotujemy  i wlewamy rozprowadzony krem.  Ciągle mieszamy i ponownie gotujemy.  Odstawiamy(...)wiśnie i odstawiamy do wystudzenia,  aż galaretka zacznie tężeć.  Do przygotowanego wcześniej budyniu dodajemy stopniowo miękkie masło. Wystudzony biszkopt przekrajamy na pół.  Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy i  tężejącą galaretkę z wiśniami. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Teraz rozpuszczamy polewę deserową,  zanurzając ją w gorącej wodzie.  Polewamy nią wierzch ciastaCiasto wstawiamy

Pyszności Słodkości
„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 183

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na dużą blaszkę : ciasto : 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia – takie konkretne 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao ,gorzkie – bez cukru 2 szklanki mleka 3 jajka 1/2 szklanki oleju krem : 2 budynie czekoladowe 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 2 kostki masła 4 szklanki(...)wystygnięcia . Wystudzoną bazę na krem , miksujemy z masłem , pamiętając żeby dodawać składniki po łyżce ( łyżka budyniu , łyżka masła itd ) , stopniowo nie od razu . Jak uzyskamy puszystą jednolitą masę , krem jest gotowy . Ciasto dzielimy na dwie połowy , a wyrośnięty grzbiet ścinamy . Smarujemy spód dżemem z aronii , następnie kremem -grubo i nakładamy wierzch , który także smarujemy kremem , ale już cienko – tyle

Ogrodnik w podróży
Mini Ptysie z Bitą Śmietaną 1893

Mini Ptysie to urocze ciasteczka przygotowywane z parzonego ciasta i wypełnione kremem ze świeżej śmietany. Ptysie to jedne z popularniejszych deserów szczególnie w okresie karnawałowym. Mini Ptysie warto przygotować również na ostatki, ciastka są bardzo proste w przygotowaniu, a wyglądają efektownie i również smakują wyśmienicie.   Mini Ptysie z Bitą Śmietaną - Składniki: Ciasto: 4 jajka 100 g masła szklanka mąki(...)krążki o średnicy ok. 3-5 cm i wysokości ok. 3-4 cm. Pieczemy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości ptysiów) w 180 stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić. Krem: Kremówkę ubijamy (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo miksować ponieważ może wytrącić się masło). Pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder wymieszany z fixem i jeszcze

Słodka Strona