ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:469/1378)

Zając Wielkanocny 115

Cudowny, banalny i pyszny torcik, który świetnie sprawdza się na każdym przyjęciu, ale na Wielkanoc będzie również cudowną ozdobą każdego stołu. Składniki: na ciasto: 300 g drobno startej marchwi    100 g ananasa   40 g migdałów w płatkach   70 g wiórków kokosowych   300 g mąki pszennej   1 opakowanie cukru wanilinowego   2 łyżeczki przyprawy piernikowej(...)pół kuli, ale możemy upiec wysoki prostokąt i wyciąć półkulę po upieczeniu) grubo wysmarowanej masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy ok.50 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy. Przygotowujemy krem: serek, cukier puder i masło miksujemy przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Kremem smarujemy półkulę z ciasta i obsypujemy ją obficie wiórkami kokosowymi. Z masy cukrowej lepimy łapki

Wielki apetyt
Ciasto marchewkowe z kremem 132

łyżeczka cynamonu po 1/4 łyżeczki: imbiru, kardamonu i gałki muszkatałowej skórka z 1/2 pomarańczy garść orzechów i garść rodzynek (lub dowolnych bakalii) Krem: 350 g kremowego serka naturalnego 2 łyżki cukru pudru skórka z 1/2 pomarańczy Ciasto: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać olej, mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz przyprawy. Na końcu dodać(...)ciasto. Piec około 45 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie przygotować krem : Serek utrzeć z cukrem pudrem oraz skórką z pomarańczy. Gdy ciasto wystygnie posmarować kremem wierzch wypieku i oprószyć odrobiną cynamonu

My simple kitchen
Tort śmietankowy z musem brzoskwiniowym 261

okazję dla dzieci i dla dorosłych (z dodatkiem alkoholu do nasączenia). Ten robiony był dla moich dzieci stąd ta kolorowa posypka na wierzchu ciasta :) Składniki: biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¼ mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru krem: śmietanka 30% 1 litr cukier puder 1 szklanka kwasek cytrynowy ¼ łyżeczki  mus: brzoskwinie w syropie 1 puszka (800 g) żelatyna 10 g wrząca(...)ponieważ do niego wyleję teraz część musu. Przykrywam kolejną warstwą biszkoptu i powtarzam czynności z kroku poprzedniego. Na koniec zostaje położyć ostatni biszkopt delikatnie go nasączyć, pokryć całe ciasto resztą kremu i wylać mus na wierzch i przy krawędziach żeby pościekało po troszku na boki. Dekoruję wierzch tortu kolorową posypką. Smacznego

Kuchnia Viki
Łatwa karpatka ;) 132

Składniki Ciasto: 150 g margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 jajek Krem budyniowy: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 250 g masła 1 łyżka mąki Wykonanie: Margarynę zagotować z wodą. Dosypać mąkę i gotować na bardzo małym ogniu ok 2 minut cały czas energicznie mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodawać po jednym jajku(...)rozpuścić budynie z łyżką mąki. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. Następnie rozetrzeć masło i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać do momentu, kiedy otrzymamy kremową masę. Krem rozsmarować na jednym z ciast i przykryć drugim. Rozprowadzając krem powinno się zachować 2 cm wolnego miejsca od brzegów. Gotowe ciasto odstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego

The Sweet Damsel
Rolada paleo z kremem kokosowym(bez glutenu, cukru, zbóż) 114

minut, aż góra zrobi się lekko brązowa i sprężysta. Na ręczniku rozkładamy czysty kawałek papieru do pieczenia, wykładamy na to upieczone ciasto i zwijamy je ostrożnie, aby nie popękało (na razie bez wykładania na nie kremu, dzięki temu nadamy mu trochę elastyczności i kształtu). Jak trochę popęka to się nie przejmujcie, nadal jest pyszne . Przygotowujemy krem kokosowy : mleko kokosowe(...)wcześniej wstawiamy na 12h do lodówki, a potem zbieramy gęste, które się wytrąci u góry puszki. Ubijamy z miodem do powstania sztywnej konsystencji podobnej do ubijanej śmietany. Rozwijamy ciasto, smarujemy kremem kokosowym i zwijamy (tym razem już w roladę z kremem), odkładamy do lodówki na około 2-3h. Smacznego! Artykuł Rolada paleo z kremem kokosowym(bez glutenu, cukru, zbóż

PaleoLife
Nieco odchudzony tort makowy z kawową nutką 348

następnie wymieszałam z makiem, kaszą, proszkiem i bułką tartą. Na koniec delikatnie wmieszałam pianę z białek. Ciasto wylałam do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 st C , przez  ok 40 minut, do suchego patyczka.  Krem: 400 g serka twarogowego 200 g. śmietany 30% 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki(...)posmarowania wierzchu i boków tortu. Zimny spód makowy rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy.  Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki

Cynamonowe szczęście
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWO- KAKAOWYM+ MOJA RECENZJA KREMU ORZECHOWO- KAKAOWEGO SUPER KRÓWKA 135

szklanki cukru drobnego * 1/3 kostki masła * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 jajka * ok. 150 g  kremu orzechowo- kakaowego Super Krówka Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wbić całe jajka i dodać miękkie kawałki masła. Rękami zagnieść ciasto ( w razie potrzeby dosypać(...)mąki). Na stolnicę podsypaną mąką wyłożyć ciasto. Rozwałkować na grubość 6-7 mm. Szklanką wycinać koła. Na połowie wyciętych kół umieścić niedużą ilość kremu, zakryć to kołem z ciasta (tym bez kremu) i skleić brzegi, lekko zakładając je na spód. Ciastka układać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około

Zrób to smacznie
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 146

przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort w kształcie gitary 191

białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Ciasto przelać do przygotowanej formy o wym. 25x36cm. Piec ok. 35min w temp. 175st.  Ostudzić i wyciąć kształt gitary. Następnie przekroić je na 3 części. Dwie części nasączyć nalewką zmieszaną z wodą. Krem:  600ml śmietanki 36%,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady, 4 łyżki(...)Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodają cukier puder i śmietan-fixy. Dodać serek mascarpone oraz posiekaną czekoladę. Na sam koniec dodać likier z białej czekolady. Kremem przełożyć blaty ciasta. Lukier plastyczny: 750-800g cukru pudru,  100g glukozy,  4 łyżeczki żelatyny,  70ml wody,  kilka kropel ulubionego aromatu. Do wody dodać żelatynę, odstawić na chwilę

Z miłości do słodkości
Ciasto FALE DUNAJU 122

pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • 2 łyżki mleka • wiśnie, mogą być z kompotu KREM: • 400 ml mleka • 1 budyń waniliowy • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki soku z cytryny • 250 g masła, w temperaturze pokojowej PRZYGOTOWANIE : CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, miksujemy, aż masa będzie gęsta i lśniąca, następnie dodajemy żółtka(...)cukru zagotować budyń, gdy zgęstnieje odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, dodawać po łyżce ostudzony budyń i sok z cytryny, cały czas miksując. Na ostudzone ciasto wylać krem, schować do lodówki do schłodzenia i stężenia. Gdy stężeje można posypać kakao lub zrobić polewę czekoladową

KUCHNIA POLSKA
KREM RAFAELLO 155

Delikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną

Słodki Pomysł
Ciasto z kremem limonkowym 160

jednym żółtku i miksować na wolnych obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i partiami dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26cm  i piec 20-25 minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady

Anielskie wypieki
Kora 177

Bakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny

czarrna od kuchni
KREM BUDYNIOWY 162

Puszysty krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki  500ml mleka 3 łyżki mąki

RAROSSA
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 219

przygotowanych tortownic. Piec około 30 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Krem śmietankowy: 800 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego sera mascarpone 2 - 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder(...)góry dnem, położyć na paterze. Skropić kilkoma łyżkami likieru wiśniowego, posmarować połową dżemu. Na warstwę dżemu ułożyć gęsto wiśnie z kompotu. Posmarować je dość grubą warstwą kremu śmietankowego. Nałożyć drugi blat ciasta, ponownie nasączyć go likierem, posmarować pozostałym dżemem, ułożyć wiśnie. Posmarować wierzch i boki ciasta pozostałą masą śmietankową.  Odłożoną masę śmietankową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dużą gwiazdką

maniapieczenia