ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:471/1378)

Ciasto Orzechowiec (Miodownik) 195

cukier. Smażymy na złoty kolor. Uwaga: mieszamy cały czas aby orzechy się nie przypaliły inaczej będą gorzkie. Gorące masę wlewamy na surowy blat ciasta który zostawiliśmy. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Krem:  250ml (szklanka) mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałą ilość mleka wymieszamy z mąkami. Do gotującego mleka dodajemy mieszankę i cały czas mieszamy(...)powstanie budyń. Wyłączamy gas i mieszamy aż budyń będzie gotowy. Studzimy. Po wystygnięciu miksujemy z masłem. Gotowe upieczone ciasta dokładnie studzimy. Ciasto bez snickersa smarujemy całą ilością kremu. Na wierzch kładziemy  ciasto ze snickersem. Przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 2 dni, aby ciasto zmiękło.  Ciasto jest pracochłonne ale warte trudu. Najlepiej przygotować budyń na samym początku

Klasyka Gotowania
Wariacja na temat...RED VELVET CAKE. 176

czyli Ci z kulinarnej sfery.  Red Velvet od zawsze było pozycją na mojej liście "do zrobienia" i zastanawiam się teraz, dlaczego tak późno odważyłam się upiec czerwone ciasto przekładane kremem. Nie wiem. Ale zauważyłam, że mam wiele zanotowanych receptur, do których chyba "muszę dojrzeć" , a to ciasto należało prawdopodobnie do owych... W końcu się jednak zdecydowałam(...)kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowe j 1/2 łyżeczki barwnika czerwonego w proszku w oryginale: 1 słoiczek (około 30 ml) czerwonego barwnika spożywczego w żelu krem: 1kg serka typu Philadelphia (ewentualnie jakiś mocno gęsty ser wiaderkowy) 2 szklanki mleka 2 łyżeczki żelatyny szklanka cukru pudru dodatkowo: 2 opakowania świeżych truskawek (bardzo dużych) ok. 20 małych bezików Spody: Miękkie

W kuchni Karmel-itki
Cappuccino z ajerkoniakiem 387

moim domu uwielbiają takie ciasta Cappuccino z ajerkoniakiem   SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka-6 szt mąka -1 szkl cukier-1 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT   Białka oddzielić od żółtek.  Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier(...)stop. przez ok.25 minut.  KREM  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.  Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino, wymiksować.  Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem, wyłożyć krem na ciasto ,  posypać posypką czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Rolada cappuccino 635

ładnie zwinąć, a powodzenie tych czynności zależy od kilku czynników, między innymi od prawidłowego postępowania z ciastem po wyjęciu z piekarnika, a także odpowiednio przygotowanego kremu lub masy, jaką chcemy mieć w roladzie. Ciast biszkoptowych nie należy się bać, zwłaszcza rolady, która z założenia ma być niezbyt grubym płatem biszkoptu, więc odpada problem z opadaniem ciasta. Jeśli zaś chodzi(...)pozwoli zachować kształt i ładny wygląd podczas krojenia. Roladę najlepiej trzymać w lodówce i podawać schłodzoną. Moja dzisiejsza rolada to kakaowe ciasto biszkoptowe, które wykonałam bez proszku do pieczenia, rozsmarowałam je cienko, dzięki temu w roladzie króluje krem, gdyż blat biszkoptowy jest jedynie oprawą dla masy cappuccino. Krem to  klasyczna masa budyniowa wzbogacona o cappuccino w proszku. Nie lubię

Smakołyki Bereniki
48. Cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym 134

przewaga twarogu w składzie wpływa bardzo korzystnie na odczucia i walory smakowe. Jednym słowem, ciasto jest przepyszne, niskokaloryczne i koniecznie musicie go spróbować! Jeden kawałek bez kremu to ok. 115g = 114kcal. Składniki na ciasto: - 1kg twarogu (chudego, półtłustego) - 150g jogurtu naturalnego - 5 jajek - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki ksylitolu - skórka z połowy cytryny, bądź(...)pieczemy 1,5h. Taki sposób pieczenia zapobiega rośnięciu masy i sprawia, że twarogowiec jest puszysty i równy. Dodatkowo możemy przyszykować krem na wierzch, aczkolwiek i bez niego ciasto będzie pyszne. Składniki na krem: - 3 łyżki kremu kokosowego (stała część mleczka kokosowego - najlepiej dzień wcześniej wstawić je do lodówki) - 1 łyżka mascarpone - 3 łyżki soku z cytryny - 10 listków mięty

Be Fit Be Strong
Ciasto Łowickie 173

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Zupa krem z dyni 200

Jeśli lubicie zupy (a my bardzo) to mamy dla Was idealną propozycję – zupa krem z dyni . Skorzystajcie z przepisu jeśli jeszcze jest czas i możemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kopiec Kreta 106

Kopiec Kreta to ciasto znane i chyba lubiane przez wszystkich. Ciasto czekoladowe, krem oraz banany - wszystko połączone tworzy bardzo smaczne ciasto, które by się mogło jeść ciągle. Zazwyczaj kupujemy je gotowe w sklepie, dzisiaj mam dla Was prosty przepis, który możecie wykonać w ciągu dwóch godzin.   Składniki: 2 jajka 1 szklanka mleka pół szklanki oleju 1 szklanka cukru

My World by Dagmara Rek
Cappuccino orzechowe 233

mieszając aż masa zacznie gęstnieć. Ugotowany budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. 3/4 budyniu wykładamy na ostudzone ciasto, przykrywamy równomiernie krakersami, na których rozsmarowujemy pozostały krem. Całość posypujemy kakao lub startą czekoladą

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowo-orzechowe 187

mocno czekoladowe, lekko wiglotne i chrupiące od orzechów takie właśne jest to ciasto. To ciasto w sam raz dla miłośników czekolady i dla osób, które nie przepadają za ciastami z kremem. Kilka akcentów świątecznej dekoracji i mamy  fajne ciasto na świąteczny stół. Inspiracje na to ciasto zaczerpnęłam ze strony MojeCiasto.pl. składniki: 4 jajka 100 g cukru 200 g mąki

Monia miesza i gotuje
Czekoladowe ciasto z sosem karmelowym i fistaszkami. 129

pół (nie jest to konieczne, często podaję bez nadzienia), smarujemy nadzieniem i składamy. Pozostały sos mieszamy z fistaszkami i polewamy nim ciasto. Odstawiamy do stężenia. Jeśli przygotowujemy ciasto z kremem z mascarpone należy je przechowywać w lodówce. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy wszystkie smaki się przegryzą, a kruchy spód zmięknie

Rozpustne gotowanie
Praktyki w piekarni. I kojąca szarlotka 180

butik kusił już wszelkiego rodzaju słodkościami, pomagałam przy robieniu chleba - nauczyłam się składać bochenki, formować bułeczki, układać je ekonomicznie na blachach. Na końcu przygotowywałyśmy ciasta na zapas , czyli na przykład biszkopt i kremy do dziewięćdziesięciu tortów Othello (duńska klasyka - dwa biszkopty przełożone bitą śmietaną i kremem budyniowym oraz obłożone marcepanem; w naszej wariacji występował jeszcze dżem malinowy i pokruszone ciasteczka(...)już jakiś przedsmak i wiem, gdzie powinnam szukać stałych praktyk. Tutaj zniechęciła mnie powtarzalność i klasyczność - nie ma miejsca na nic innego, nowego. Poza tym większość kremów i ciast przygotowuje się z gotowych miksów, i rezultat jest taki, że ciasta są słodkie, ale ciężko wyczuć w nich jakikolwiek smak... Nudne są po prostu, niestety.  Ludzie natomiast są wspaniali - Lone

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik Izaura 107

Ostatni sernik jak pamiętam jeszcze to piekłam na Święta Wielkiejnocy. Więc pół roku temu. Jakoś nie było okazji bo częściej piekłam biszkopty albo pojawiały się jabłeczniki bądź inne ciasta z kremem. Sernik tradycyjny miał być wstępnie niedzielnym , dzisiejszym ciastem. Ale padło na Izaurę. Zobaczcie co z tego wyszło. Składniki : Ciasto :  * 25 dag masła * 1,5 szklanki cukru * 3 łyżki

Magiczne Życie Marty
Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką 191

momentu uzyskania budyniowej konsystencji. Bardzo ważne jest tutaj mieszanie masy, bo chwila nieuwagi skutkuje pojawieniem się grudek. Krem przelewamy do miski, posypujemy cukrem pudrem, co zapobiegnie powstaniu kożucha i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.      Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ze sobą, możliwie jak najszybciej, żeby nie ocieplać dłońmi masła. Kulę(...)wrzucamy na 40 minut do lodówki, po tym czasie dzielimy na 3-4 części, które formujemy w mniejsze kulki. Po kolei rozwałkowujemy ciasto na okręgi i dzielimy jak pizzę na trójkąciki. W najszerszej części wykładamy łyżkę kremu pâtissière i plasterek obranej i oczyszczonej gruszki, zwijamy do środka. Każdego rogalika smarujemy delikatnie białkiem, układamy na papierze do pieczenia i wrzucamy

sama złodycz