kremu czekoladowego. Delikatnie wystudzić. Jaja roztrzepać rózgą, dodać cukier oraz cukier waniliowy, wymieszać. Dalej używając rózgi dodać krem czekoladowy. Mieszać do połączenia składników. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do nagrzanego do 160 o C piekarnika wstawiamy formę (30x23cm) z ciastem i piec 30 minut(...)Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Wykonanie kremu. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na wystudzone browni wykładamy krem. Wierzch ciasta dekorujemy malinami i porzeczkami. Mogą to być inne ulubione owoce. Smacznego
Słodki Zakąteknastępnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wilton(...)pieczenia i piec w 180*C przez około godzinę do tzw. suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na dwa blaty na wysokości około 3/4 ciasta. Górną część ciasta pokruszyć. Kremówkę ubić z cukrem pudrem (ewentualnie dodać barwnik) i wyłożyć na ciasto, na wierzch ułożyć pokruszone ciasto i posypać owocem garantu. Przepis na ciasto pochodzi ze strony Domowa
cucinarenastępnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wilton(...)pieczenia i piec w 180*C przez około godzinę do tzw. suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na dwa blaty na wysokości około 3/4 ciasta. Górną część ciasta pokruszyć. Kremówkę ubić z cukrem pudrem (ewentualnie dodać barwnik) i wyłożyć na ciasto, na wierzch ułożyć pokruszone ciasto i posypać owocem garantu. Przepis na ciasto pochodzi ze strony Domowa
cucinarewyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 170 C około 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy.I dzielimy na dwie równe części.. Masa(...)Odstawiamy z ognia ,przykrywamy i odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Cały czas miksując dodajemy po łyżce budyniu. Ucieramy ,aż do uzyskania gładkiego kremu. Pierwsze ciasto smarujemy czeko-śliwką ,a następnie wykładamy warstwe kremu i równomiernie smarujemy.Następnie przykrywamy drugim plackiem i lekko dociskamy.Na wierzch smarujemy pozostalym kremem ,Wstawiamy do lodówki
w mojej kuchniJeśli tak samo jak ja lubicie słodkości to koniecznie musicie wypróbować przepis na moją tartę czekoladową. Tarta czekoladowa z czerwoną porzeczką Zarówno ciasto jak i krem są bardzo proste do przygotowania. Tartę tą robiłam już kilka razy, zmieniałam tylko owoce z jakimi ją serwowałam. Można na przykład podać ją z sosem malinowym, truskawkami, borówkami lub z porzeczką. Pamiętam(...)specjalnymi kulkami do pieczenia. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piec 20 minut. Po 20 minutach usunąć papier wraz z ziarnami i dopiec ciasto przez kolejne 15 minut. Krem czekoladowy: do garnka wlać śmietanę, dodać cukier puder, masło, ekstrakt waniliowy. Całość zagotować. Zdjąć z gazu i dodać połamaną w kostkę czekoladę. Trzepaczką ręczną delikatnie ubijać całość
mecooksWYKONANIE : Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, mak Delikatnie wymieszać. Upiec ciasto w blaszce o takich samych wymiarach jak biszkopt(...)zagotować,wlać masę z budyniem. Zagotować stale mieszając (lubi się przypalić).Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po łyżce wystudzoną masę. Wystudzony biszkopt posmarować dżemem,następnie położyć ciasto makowe krem. Całość polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami kokosowymi
w mojej kuchniPiernik staropolski w innym wydaniu bo w połączeniu z kremem kawowym. Ciasto przypadnie do gustu miłośnikom kawy i piernika. Rodzina będzie zachwycona jak ugościmy ich w święta takim piernikiem. piernik: 250 g miodu prawdziwego 3/4 szklanki cukru trzcinowego 125 g masła 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka małe 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej czubata 25 g przyprawy(...)okazji wycinam kilka małych gwiazdek i piekę je też do dekoracji. Formę wykładam papierem do pieczenia i przekładam do niej ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół około 20 minut.Jak przestygnie nasączam piernik winem. Krem kawowy warstwa I: Mascarpone, kremówkę, puder, przekładam do misy i ubijam. Kawę rozpuszczalną i ziarnistą zaparzam razem w 1/4 szklance gorącej
wesoła kuchniakokosowe* ciasto z fasoli podane z kremem o smaku gorzkiej czekolady z kawałkami kakao~ *z mąką kokosową Wczoraj było brownie, dziś czas na...blondie(?) :) Ciasto idealne dla wszystkich miłośników kokosu ♥ Ten krem czekoladowy znalazłam jakiś czas temu w Lidlu i jest bardzo smaczny! Zwłaszcza małe kawałki kakao które fajnie chrupią podczas jedzenia! :) U Was też wczoraj była taka tragiczna pogoda(...)smaku ~1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Fasolę i jajko miksujemy, dodajemy mąkę, sodę, sok z cytryny, sodę, cukier/stevie, ekstrakt i mieszamy. Następnie w miare potrzeb dodajemy mleko/jogurt regulując konsystencję ciasta. Przekładamy je do foremki, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka). Smacznego! :) Jaki jest Wasz smak dzieciństwa? Jednym z wielu moich
breakfast of dreamsCieniutkie ciasto kruche, galaretka z bananani i ananasami, krem z mascarpone i chrupiąca, czekoladowa beza to właśnie jest bananowa chmurka . Pyszne ciacho idealne na upalne dni, ale nie tylko. Banany dostępne są przez cały rok więc można je upiec kiedy tylko znajdziemy na nie ochotę. W zasadzie identyczne jak malinowa chmurka z różnicą w postaci smaku galaretki i owoców oraz(...)temperaturze 140 st. Galaretka : galaretki cytrynowe rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestudzenia. Na osudzone ciasto kruche wyłożyć obrane, pokrojone na pół banany oraz odsączone i pokrojone na kawałki ananasy. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem : dobrze schłodzoną śmietankę lekko podbić, dodać cukier puder i mascarpone. Ubić do konsystencji gęstego kremu i wyłożyć
Pieguskowa Kuchniarozpuszczenia żelatyny.Zimną kremówkę ubijamy na puch z cukrem pudrem wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną czekoladę -chłodną ,należy robić to z wyczuciem aby masa się nie zważyła.Tak przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi w palcach bezikami schładzamy w lodówce.Dekorujemy pozostałymi całymi bezami i podajemy
Wanilia i KardamonDonauwelle - klasyk kuchni niemieckiej. Bardzo popularne i lubiane ciasto, w żadnej cukierni nie może go zabraknąć. Donauwelle składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z wiśniami, maślanego kremu budyniowego i glazury czekoladowej uformowanej na kształt fal. Środek ciasta w przekroju tworzą również fale, które powstają poprzez zapadnięcie się wiśni podczas pieczenia. Najczęściej pieczone w prostokątnej foremce i serwowane pokrojone w kwadraty(...)utworzył się kożuch miękkie masło utrzeć na puch z 2 łyżkami cukru. Cały czas ucierając dodawać po 1 łyżce przestudzonej masy budyniowej. Ucierać do otrzymania puszystego kremu. Krem razsmarować na przestudzonym cieście masło, kakao, cukier i wodę umieścić w rondelku. Cały czas podgrzewając mieszać trzepaczką balonową do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Wlać minimalną ilość wody z przepisu i dolewać resztę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!suchych drożdży -250ml napoju roślinnego -40g oleju kokosowego (płynnego) -80-100g cukru kokosowego -200g twarogu -mąka orkiszowa (do wyrobienia ciasta po wyrośnięciu ok 4 szkl. lub więcej) Dodatkowo - krem czekoladowy Torras ze stevią -orzechy laskowe 1. Napój, olej i cukier roztopić razem, dodać twaróg i razem zblendować nie musi być bardzo gładko. 2. Mąki(...)stał się bardziej lejący i smarowny. 6. Jedną część rozwałkować w kształt prostokąta na papierze do pieczenia posypanym mąką. 7. Rozpuszczoną czekoladę wylać i rozsmarować na cieście dość cienko aby krem nie wyciekał podczas krojenia ślimaków. Jeden z dłuższych boków zostawić nie posmarowany do 2 cm od brzegu. 8. Przy pomocy papieru pod ciastem zwijać ciasto w dość ciasną
Candy Pandaszdjęć na zewnątrz, lepiej i wyraźniej wychodzą :-) Zapraszam SKŁADNIKI przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO 3 łyżki miodu 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody 3 jajka 1 czubata łyżka kakao 0,5 szklanki cukru 125 g masła lub margaryny KREM 3 szklanki mleka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy(...)około 5-10 minut , wyciągamy, studzimy, zimne rozdrabniamy rękami. POLEWA wszystkie składniki polewamy dajemy do miski nad kąpielą wodną, mieszamy co chwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 27cm. Piec ok. 35min w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 równe części. Poncz: 1/2 szklanki słodkiej herbaty, 2 łyżki soku z limonki. Herbatę zmieszać z sokiem. Krem: 200g masła, 100g margaryny, 800ml mleka(...)Następnie dodawać po łyżce masy budyniowej, stale ucierając. Całość ucierać ok. 15-20minut. Pod koniec dodać stopioną na parze przestudzoną białą czekoladę. Pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, posmarować cienką warstwą dżemu oraz kremu, przykryć drugim blatem. postąpić tak samo. Przykryć ostatnim blatem ciasta, nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem. Udekorować według uznania
Z miłości do słodkościPołączenie kruchego ciasta z kremem i sezonowymi owocami to mój ulubiony sposób na przygotowanie pysznych babeczek /tartaletek/.....na każdą okazję. Kruchy spód, słodkie puszyste kremowe wypełnienie i orzeźwiające, soczyste owoce. Nie można się im oprzeć. Dodatek serduszkowego akcentu to taki mały symbol i propozycja na słodki deser(...)dwoje...........da się skusić?......ja już sprawdziłam..... Składniki: / 10 szt / ciasto: 300g mąki 200 g zimnego masła 80 g cukru pudru 2 żółtka skórka cytrynowa /do smaku szczypta soli krem: 450 ml mleka 4 żółtka 50 g mąki / użyłam pszennej i ziemniaczanej/ 100 g cukru 1 laska wanilii sok z 2 mandarynek ½ łyżeczki startej skórki z mandarynki /owoc
Zakamarki mojej kuchni