ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:30/1378)

Torcik malinowa pokusa. 290

niewielkiej wysokości na blat kuchenny w foremce .To zagwarantuje nam,że biszkopt nie opadnie po ostygnięciu . Po ostygnięciu przecinamy go wzdłuż na połowę . Przekładamy bitą śmietaną . 200 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną masę i przekładamy nią biszkopt. Maliny do dekoracji . Polewa czekoladowa na wierzch biszkoptu . Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady(...)łyżek śmietany kremówki 6 łyżek mleka Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej . Dodajemy śmietanę kremówkę i mleko i mieszamy na jednolitą masę .Jeszcze ciepłą smarujemy wierzch biszkoptu i od razu układamy na niej maliny . Ciasto przechowujemy w lodówce

Ladylaura.
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 432

kiedy to do galaretki możemy dodać masę sezonowych owoców. Przepisów na sernik na zimno jest masa. Ja nie lubię takich galaretowatych serników. Ten jest delikatny, dzięki zawartości mascarpone i kremówki. Im więcej dodacie ich do masy, tym będzie lżejsza. Na wierzch możecie użyć dowolną galaretkę i owoce. Tym razem nie miałam zbyt dużo truskawek, więc ratowałam się bananem. Spód(...)mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Spód 100 gr rozpuszczonego masła 200 gr kakaowych herbatników lub zwykłych Masa 750 g sera białego dwukrotnie zmielonego (może być wiaderkowy) 250 gr mascarpone 200 ml kremówki 5 łyżeczek żelatyny 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl cukru 2 galaretki truskawkowe owoce sezonowe (truskawki, maliny itp) Wykonanie Herbatniki przesypujemy do torebki. Rozgniatamy herbatniki wałkiem w torebce. Powstałe okruchy mieszamy

Mieszam w Garnku
Kinder Country 437

wypróbowania! Pyszne, słodkie i mega kaloryczne. Kinder Country Składniki: 250 g herbatników, 3 szklanki płatków prażonej pszenicy, szklanka płatków kukurydzianych, szklanka płatków czekoladowe kulki, 250 g mascarpone, 660 ml kremówki (śmietana 30%), 150 g serka naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, tabliczka białej czekolady, tabliczka gorzkiej czekolady, Wykonanie: Ciasto zaczynamy od poukładania herbatników na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Następnie przygotowujemy(...)masę jasną:  Pokruszoną czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.   330 ml kremówki ubijamy, dodajemy połowę cukru pudru, białą czekoladę i mascarpone. Całość dokładnie miksujemy a następnie dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy, szklankę płatków kukurydzianych, 1/2 szklanki płatków czekoladowe kulki i dokładnie mieszamy łyżką aby składniki się połączyły. Jasną masę nakładamy na przygotowane wcześniej herbatniki

paapilotkaa
ARBUZOWIEC 401

łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki suchego maku  Masa arbuzowa:   ok 1/2 kg miąższu z arbuza 1 galaretka arbuzowa bądź truskawkowa Masa śmietankowa:   250 ml śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 50 ml mleka 1 łyżka cukru pudru (pominęłam)  Dodatkowo:   ok 250 gr truskawek 2 galaretki truskawkowe  Biszkopt kakaowy:  Białka ubić z cukrem,dodać żółtka(...)delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu wsypać mak, wymieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 25-30 min w 160 -170 stopniach. Masa śmietankowa: Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem ( bądź samą). Żelatynę wsypać do rondelka, zalać zimnym mlekiem. Gdy napęcznieje, podgrzewać (nie gotować!), aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, wystudzić i jeszcze płynną zmiksować

Niespełnione zdolności kulinarne
Panna Cotta Kokosowa z Jeżynową Frużeliną 205

kandyzowanym , które robiłam w zeszłym roku i z nich zrobiłam frużelinę, którą pokryłam panna cottę. Bardzo lubimy kokosowy smak, więc dla nas wyszło idealnie.  Składniki: 400 ml śmietany kremówki 30% 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) ok. 70 g cukru trzcinowego 4 - 5 łyżeczek żelatyny 4 łyżki likieru kokosowego - opcjonalnie Dodatkowo: chipsy kokosowe mus owocowy(...)Czasami żelatynę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ważne aby żelatyny nie doprowadzić do wrzenia, oraz aby nie dodawać jej do wrzątku, bo straci swoje właściwości żelujące.   Kiedy mleko i kremówka lekko przestygła rozpuszczoną żelatynę wlałam do rondelka z mlekiem i wymieszałam dokładnie. Zawartość rondelka przelałam do metalowej miski i wstawiłam ją do zimnej wody aby wystudzić mieszankę, co jakiś czas

Blondynka Gotuje
Mini serniczki w słoiku 835

dzięki zamknięciu wygodnie przechowamy je w lodówce. Z podanych składników zrobiłam 6 porcji w niedużych słoiczkach. Składniki: 500 g sernika na sernik (może być z wiaderka) 100 g śmietany kremówki + 200 g do dekoracji (w wersji piknikowej można wziąć ze sobą śmietanę w spray’u) 70 g cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 żółtka 15 g żelatyny 1 cytryna(...)spód: 100 g herbatników 50 g masła   Ser i jajka wyciągamy wcześniej z lodówki, powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypujemy cukier z cukrem waniliowym, wlewamy śmietanę kremówkę i żółtka. Miskę umieszczamy nad kąpielą wodną i mieszamy aż cały cukier dobrze się rozpuści, a jajka dosyć mocno podgrzeją. Żelatynę zalewamy w tym czasie wodą (tyle, żeby cała była

Ciastkozercy
Bezglutenowy tort smocze jajo 191

szklanki drobnego cukru do wypieków Na krem z mascarpone: ·          200 gramów śmietany kremówki 36% ·          250 gramów mascarpone ·          2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenka z połowy wanilii ·          3 łyżki(...)gramów miękkiego masła ·          300 gramów cukru pudru - przesianego ·          1 łyżka śmietany kremówki ·          2 łyżki ekstraktu waniliowego ·          barwnik spożywczy Dodatkowo

Bazując na smaku
Ciasto cytrynek 2266

galaretki cytrynowe 700ml wrzątku   Galaretki rozpuścić dokładnie we wrzątku. Tężejące przelać na piankę. Znów wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.   Składniki na warstwę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki 36% 6 łyżeczek cukru pudru 1 kopiata łyżka żelatyny Sok z 1 cytryny 70 ml wody   Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić na 10 minut do napęcznienia(...)Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Żelatynę podgrzać w kąpieli wodnej lub wstawić na kilka sekund do mikrofalówki. Jeszcze lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi

Jadło i czytadło
letni torcik bez pieczenia 173

taki deser będzie smakował jeszcze lepiej.  *tortownica 26 cm Składniki: 1/2 paczki biszkoptów okrągłych 3/4 szklanki malin  1/2 szklanki jagód 3/4 szklanki truskawek 300 ml śmietanki kremówki galaretki: malinowa, fioletowa, truskawkowa 3 łyżki cukru owoce: śliwki, kiwi, banany lub inne Maliny, jagody i truskawki umieścić każde w osobnym rondelku i zasypać łyżką cukru. Gotować chwilę aż puszczą(...)Galaretki rozpuścić każdą osobno w połowie szklanki wody. Kremówkę ubić na sztywno i podzielić na trzy części. Dno tortownicy wyścielić papierem i wyłożyć biszkopty. Maliny podzielić na połowę. Jedną część wlać do części kremówki i wlać połowę galaretki malinowej. Zmiksować i wylać na biszkopty. Resztę malin wymieszać z 1/2 szklanki wrzątku i resztą galaretki malinowej. Przestudzić i wylać na stężałą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mazurek różany 289

cukru pudru 1 surowe żółtko 1 ugotowane i roztarte żółtko (można pominąć) Mazurek różany – nadzienie: 150 g białej czekolady 3 łyżki konfitury z płatków róży 5 łyżek śmietany kremówki 36% 2 łyżki gęstego syropu malinowego (naturalnego) płatki migdałowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1,5 szklanki mąki pszennej (200 g) 150 g masła 2 łyżki cukru(...)pudru 1 surowe żółtko 1 ugotowane i roztarte żółtko (można pominąć) 150 g białej czekolady 3 łyżki konfitury z płatków róży 5 łyżek śmietany kremówki 36% 2 łyżki gęstego syropu malinowego (naturalnego) płatki migdałowe'; document.write(" "); Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy (ręcznie lub w malakserze). Gdyby nie chciało się zagnieść, dodajemy łyżkę lodowatej wody. Kulę z ciasta owijamy w folię

Poezja smaku
Jajka faszerowane lazurem i makrelą z kremówką 225

Jajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste. Składniki: 9 jajek 1/4 makreli 50g sera lazur 200ml śmietany kremówki sól, czarny pieprz do dekoracji koperek lub rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem(...)Żółtka dzielimy na dwie równe części i wkładamy do osobnych miseczek. Do jednej dodajemy makrelę, do drugiej ser lazur. Dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku. Kremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie części. Jedną dodajemy do pasty z makrelą druga do pasty z lazurem. Delikatnie łączymy. Pasty przekładamy kolejno do szprycy i wyciskamy rozetki. Dekorujemy gałązkami koperku lub rzeżuchy. Dodane

Pyry na Gaz
Tort Truskawkowy 190

mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nasączenie rum MALIBU Masa mascarpone: • 2/3 szklanki cukru pudru •  1 kg  sera mascarpone • 250 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej) oraz: • 1 słoiczek (250 g) konfitury truskawkowej • 500 g truskawek, pokrojonych w kosteczkę Dekoracja boki: • 1 szklanka 250 ml śmietanki kremowej 30% (zimnej) • 2 - 3 garście małej, gotowej(...)mascarpone: Ser śmietankowy utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem (około 3 minuty). Dalej ubijać dodając po łyżce ser mascarpone. Delikatnie połączyć z ubitą na sztywną pianę zimną śmietanką kremówką, a następnie z połową konfitury truskawkowej. Drugą połowę konfitury truskawkowej podgrzać, ostudzić i połączyć z pokrojonymi w kosteczkę truskawkami (500 g). Przygotować tort: Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptu, skropić

Moje Słodkie Piekiełko
Babka wielkanocna 140

szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki śmietany kremówki wykonanie: Wszystkie składniki należy wyjąć z lodówki około godziny przed rozpoczęciem przyrządzania ciasta. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pojedynczo jajka, bardzo dokładnie mieszając. Mąki i sodę łączymy(...)jednym garnuszku. Dodajemy połowę mąki oraz połowę kremówki i dokładnie mieszkamy. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz pozostałą mąkę oraz kremówkę i wszystko bardzo dokładnie miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremkę o średnicy około 23 cm smarujmy masłem i posypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto (foremka powinna być wypełniona w około 60%) Pieczemy około 50 minut, do tzw. „suchego patyczka

Ania i Marcin gotują
torcik kiwi 188

pochmurne dni. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki maki 1 duża łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na przełożenie: 350 ml kremówki  2 opakowania galaretki o smaku kiwi 300 g dżemu z kiwi dodatkowo: 3 owoce kiwi Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, Nadal ubijając dosypywać cukier. Mąkę wymieszać(...)wystudzeniu przekroić na dwa cienkie blaty.  Dolny blat biszkopta ułożyć na talerzu, zapiąć wokół ciasta obręcz tortownicy lub rant. Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dwie łyżki ubitej śmietany odłożyć na wierzch ciasta. Kilka łyżek płynnej galaretki rozmieszać z dżemem. Resztę wlać do kremówki i zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Semifreddo z migdałami i nugatem z pistacjami 167

pistacjami, bezikami i kawałkami czekolady. Smakuje obłędnie. Dzięki semifreddo można zakochać się we włoskich smakach. Składniki: 4 żółtka 4 białka 4 płaskie łyżki cukru pudru szczypta soli 500g kremówki 36% 100g małych bezików 80g gorzkiej czekolady 50 g całych migdałów 50g migdałów w płatkach 160g nugatu z kawałkami pistacji z tygodnia włoskiego w Lidlu   Płatki migdałów prażymy na patelni(...)nugat i czekoladę kroimy na kawałki. Białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na gęsty kogel-mogel. Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę.  W dużej misce mieszamy ubite żółtka z białkami i kremówką, dodajemy prażone migdały, nugat, całe migdały, czekoladę i beziki. Delikatnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (chyba, że używamy silikonowej

Gotowanie i blogowanie