Z szarlotką kombinuję na wszelkie sposoby. Wykorzystuje maki jakie mam w swojej kuchni i z każdej wychodzą! Napiszę tylko, że szarlotka znikła w mgnieniu oka - rodzina
Truskawkowa Fiestasłodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie kiedyś je zrobić Jeśli macie ochotę na więcej przepisów z kalarepą, sprawdźcie koniecznie mój ostatni wpis , czyli pyszne ciasto. Polecam też profil bloga na Facebooku i Instagramie – wtedy nie przegapicie żadnego z przepisów pojawiających się
Fitkotsłodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie kiedyś je zrobić Jeśli macie ochotę na więcej przepisów z kalarepą, sprawdźcie koniecznie mój ostatni wpis , czyli pyszne ciasto. Polecam też profil bloga na Facebooku i Instagramie – wtedy nie przegapicie żadnego z przepisów pojawiających się
Fitkotwyciąć nasiona i włókniste wnętrze. Zetrzeć dynię na tarce lub zmiksować blenderem lub w thermomix. Jabłka obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jajka, mąkę, cukier,cynamon, proszek do pieczenia. Dokładnie wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i kolejno nakładać ciasto, tworząc małe placuszki.Smażyć z obydwu stron aż racuszki nabiorą złotego koloru. Położyć placuszki
Kuchnia Pokoleńpiec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, odłożyć do wystudzenia. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem. * Owoców ma być 500 g - można więc, wedle gustu, dodać więcej rabarbaru, lub pół na pół z brzoskwiniami; można też użyć innych owoców, np. jabłek, gruszek, wiśni, truskawek, jagód, borówek... Smacznego
Opowieści z piekarnikaszesnastki. Całość posypujemy przyprawami i mieszamy. Pieczemy ok 30 min lub do miękkości jabłek i cebuli. Mięso kładziemy na pieczonej cebuli i serwujemy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/duszony-schab-pieczona-cebulka/ MieszamWGarnku Artykuł Duszony schab z pieczoną cebulką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwypieku jest Wam pewnie obca (mi przynajmniej była). Otóż kołocz jest to regionalne ciasto drożdżowe, które dawniej wypiekano w okrągłych formach, choć dziś ze względów praktycznych są to już blachy prostokątne. Wypiek ten przygotowuje się tradycyjnie z jednym z trzech nadzień — jabłkami, makiem lub serem i obowiązkowo podaje się z charakterystyczną rwaną posypką (kruszonką), przypominającą rybie łuski
Food Squareszczyptę soli, cynamon oraz cukier. W drugim pojemniku delikatnie roztrzepujemy jajka, dodajemy olej, puree oraz jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Zawartość miski mieszamy. Dodajemy składniki mokre do suchych i mieszamy szpatułką do połączenia składników. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie sprawdzamy
Kolizje SmakówPołączyć zawartość obu naczyń, nie mieszać długo, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać jabłka, wmieszać je w masę. Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miseczki i ucierając między palcami przygotować sypką kruszonkę. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić w 3/4 ciastem, a wierzch posypać kruszonką. Piec przez ok. 25-30 minut w temperaturze 190 stopni
Simply Foodplacki ziemniaczane. Tutaj tradycyjnie są jedzone ze śmietaną i z cukrem. Niektórzy Kaszubi dodają do ziemniaków starte jabłka. Taką właśnie wersję wypróbowałam i jestem zachwycona smakiem tych placków. Jabłka delikatnie łagodzą i osładzają placki, nie dominując nad ziemniakami. Szczerze polecam! Ta wersja placków ziemniaczanych w mojej ocenie wygrywa ze wszystkimi innymi. Jedliśmy je popijając domowym kompotem z truskawek(...)Można też sok odcisnąć zawijając ziemniaki w ściereczkę. Do odciśniętych z soku ziemniaków zetrzeć jabłko (na tarce o dużych oczkach). Dodać jajka, mąkę i sól. Wymieszać wszystko łyżką. Na patelnię wlać odrobinę oleju i rozprowadzić go po całej powierzchni. Łyżką kłaść porcje ciasta na patelnię (na jeden placek – jedna łyżka) i rozprowadzić ciasto tak, aby placki były cienkie. Smażyć
Posadzone i zjedzoneW mojej kuchni królują przepisy na wypieki z prostych składników, łatwe i szybkie w wykonaniu, a przy tym - niezawodne. Jednym z nich jest ciasto jogurtowe
babka w formieokresie jesienno - zimowym możemy bez problemu ususzyć tanie i dostępne w każdym sklepie spożywczym jabłka, buraki, cukinię czy bataty. Możemy też przygotować zdrową, świeżą przekąskę w postaci nadziewanego przeróżnymi pastami selera naciowego. Będzie to zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie niż zajadanie się czekoladą czy ciastem z pobliskiej cukierni. A jeśli do tego podamy nasze przekąski w estetyczny sposób, to sukces
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataStwierdzam, że bardziej kręcą mnie posiłki zdrowe i zbilansowane niż te przesycone mięsem, sałatkami i ciastem. O codzienności wróć. Dzisiejsza propozycja ma nie co związek właśnie z lekkością i odpoczynkiem dla naszego żołądka i jelit. Zaczne od zdrowego śniadania z kaszą jaglaną, prażonymi jabłkami i innymi dobrodziejstwami. Danie to jest bardzo zdrowe choć nie koniecznie smaczne dla wszystkich. Polecam
Kubki smakuTatar ze śledzia Wigilijna kapusta z pieczarkami Śledzie z grzybami leśnymi i cebulką Śledzie z jabłkami i suszonymi śliwkami Bigos z białej kapusty Flaki z boczniaków Wigilijny barszcz klarowny na zakwasie Uszka z kiszoną kapustą i pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami w cieście ziemniaczanym Zabielany barszcz czerwony z fasolą Kremowa zupa z białej fasoli z grzybami Barszcz czerwony
Weekendy w domu i ogrodzieszybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu patykiem do szaszłyków zrobiłam w cieście dziurki i polałam polewą czekoladową. 5 jaj 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 3/4 szkl.oleju 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu [ dałam mniej] 5 jabłek 1 szkl. orzechów włoskich Suche składniki wymieszać w jednej misce
Moje domowe kucharzenie