ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:483/762)

Racuchy z jabłkiem i brzoskwinią 186

znam osoby, która odmówiłaby zjedzenia racuszków. Ja do nich mam słabość wyjątkową, bo to ciasto drożdżowe, a ono u mnie ciągle na miejscu pierwszym. Choć nie ukrywam, że wolę te z całym plastrem jabłka w środku , są one bardziej puchate od tych ze startymi owocami. Czytaj więcej

bistro mama
Warsztaty "Kuchnia w parze ze zdrowiem" 175

morwą białą  prażona cieciorka na słodko z cynamnem pasta z fasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłek zupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym pieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów  ciasto czekoladowe z czerwoną fasolą koktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananem Hitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego

Kulinarne przygody Gatity
Racuchy z jabłkami i rodzynkami 148

międzyczasie obieramy jabłka i kroimy w niewielką kostkę. 3 szklanki mąki, roztrzepane jajko, cukier waniliowy, rodzynki, jabłka oraz wyrośnięte drożdże wrzucamy do miski i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Po całkowitym połączeniu się składników, naczynie z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto będzie już gotowe, nakładamy łyżką placki na rozgrzany olej. Wystudzone placki obtaczać

charlotte gotuje
babka drożdżowa z rodzynkami... 113

opakowania przełożyć do miseczki, dodać 5 dag białej czekolady, 2 łyżki śmietany 18% i w kąpieli wodnej roztopić mieszając ciasto wystudzone wyjąć z formy i polać polewą, posypać kolorową posypką taką babkę lubimy np. z dżemem domowym z jabłek i śliwek...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Niebanalne ciasto z patelni 130

można upiec ciasto nie mając piekarnika? Wystarczy dobra patelnia z pokrywką. Dziś przepis na bezmleczne ciasto z owocami i niewielką ilością sody.   Składniki: spód: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny szczypta cynamonu łyżka powideł śliwkowych (opcja) Na patelni(...)cukier z wodą. Gdy zacznie się "przypalać" zmniejszamy ogień  (z cukru powstaje w ten sposób karmel) i  dodajemy starte jabłuszko (lub dwa). Jabłko podsmażamy w karmelu przez chwilę a w tym czasie robimy ciasto.  Ciasto można zrobić ze śliwkami jak to moje lub bez owoców. Zamiast powideł można też dodać jedno starte jabłuszko lub jakiś kwaśny dżemik

prawdziwe jedzenie
Pudding chlebowy 69

Pudding chlebowy jest kolejnym przepisem „recyklingowym” w którym możemy wykorzystać niezbyt świeżą chałkę lub ciasto drożdżowe. Do tego przepisu możecie również użyć chleb tostowy. Angielski przysmak można przygotować w różnych wariantach z dodatkiem rodzynek, żurawiny smażonych jabłek lub duszonych pomarańczy. Tutaj możecie zaszaleć i dobrać takie dodatki, na jakie macie ochotę lub jakie macie pod ręką. Najczęściej(...)fill: #343434; } Prep Time 15 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 55 minutes Servings 6 Author Anna Ingredients 75 g rodzynek 4 łyżki rumu 1 chałka mała lub ciasto drożdżowe, pieczywo tostowe 50 g masła 4 żółtka 2 jajka 400 ml śmietany 30% 180 ml mleka 1 łyżeczka imbiru w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru 1 słoiczek

SprawdzonaKuchnia.pl
PLACEK WŁOSKI 198

Ciasto jest nie tylko pyszne, ale bardzo proste i szybkie do zrobienia. Poradzą sobie z nim nawet początkujące kuchareczki.  Poza tym to jedno z nielicznych ciast, które piecze się bez użycia tłuszczu, co jest dodatkową zaletą.  Wykorzystuje się do niego szklankę bakalii, które mogą być zupełnie dowolne: orzechy, rodzynki, żurawina, migdały, pestki słonecznika a nawet siemię lniane(...)mieszamy jabłka, bakalie, cukier i cynamon. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1h. Po tym czasie do jabłek z bakaliami dodajemy jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszamy całość dokładnie. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto jest bardzo gęste, i to jest prawidłowe.  Pieczemy w temp 180st ok 40 minut. Po wystudzeniu

Walijskie Pichcenie
Proste ciasto z rabarbarem 161

różne cuda ale ciągle kawałek dobrego ciasta z owocami zawsze każdemu smakuje Proste ciasto z rabarbarem Składniki: 250 g margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 2 jaja 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia owoce (rabarbar – około 300 g , wiśnie, jabłka lub inne) 1. Margarynę z cukrem i wodą rozpuszczamy w rondelku nie dopuszczając(...)składnikami. Wylewamy do tortownicy o średnicy 23 cm, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Na wierz układamy pokrojone na małe kawałki owoce – u mnie rabarbar- zostawiając odstępy aby ciasto mogło wyrosnąć. Dodatkowo można posypać wierzch cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, czyli około godziny. Posypać cukrem pudrem przed podaniem. Smacznego Źródło

UgotujmyTo.pl
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 160

Dzisiaj mam propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki(...)masła 1/4 szkl cukru pudru 1 łyżka mleka 1 czubata łyżka kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 15 ml zimnej wody dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne) Ciasto 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze

Gotowanie...to proste !
Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 123

współgra z masą jabłkową z galaretkami , puszysta śmietankowa pianka posypana gorzkim kakao to kropka nad „i”. Ciasto bardzo smaczne i na różne okazje w tym świąteczne. Autorski przepis. Składniki na formę   25/30 cm: 35 dag herbatników maślanych Masa jabłkowa: 7 winnych jabłek (antonówka, szara reneta) 1 szklanka wody ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru trzcinowego z cynamonem Dr.Oetker(...)skórek, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny i przemieszać z cukrem wymieszanym z cukrem trzcinowym z cynamonem, wlać wodę , doprowadzić do wrzenia i dusić aż jabłka zaczną się rozpadać. Zestawić z ognia, wsypać suche galaretki, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do wystudzenia. Przygotować masę budyniową: 300 ml mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko

Wanilia i Kardamon
Masełko, krem jabłkowy bez cukru 100

ciasta, na kanapkę czy dodatek do budyniu. O nadziewaniu naleśników nie wspominam Jeśli macie w domu małego miłośnika popularnego kremu orzechowo-czekoladowego, możecie śmiało częstować go tym masełkiem. Możemy łatwo dowolnie zmienić smak masełka, dodając do niego np cynamon czy wanilię. Ja dodałam do masełka kakao, dzięki czemu otrzymałam tak naprawdę krem o smaku czekoladowym. Moje jabłka były słodkie(...)niewielkie kawałki. Dusimy do miękkości z niewielką ilością wody. Masło rozpuszczamy. Dodajemy do jabłek wraz z kakao i cynamonem (opcjonalnie) Mieszamy. Przechowujemy w lodówce. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/maselko-krem-jablkowy-bez-cukru/ MieszamWGarnku   Artykuł Masełko, krem jabłkowy bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Placek włoski - pierwsza propozycja na świąteczny stół 160

Narodzenie kulinarnie kojarzy mi się z bakaliami, różnymi orzechami i przenikającymi się wzajemnie zapachami pomarańczy, piernika, wszystkich tych słodkich woni, które dają ciepło i spokój.  Chciałabym dlatego zaproponować ciasto, na które przepis moja siostra przywiozła wiele lat temu z Włoch, a które mój Tata bardzo lubił. Nazywamy je "Plackiem włoskim". Jest niezwykle szybkie, świąteczne dzięki sporej zawartości bakalii(...)było suchych miejsc w całości masy.    Najlepiej wymieszać ciasto dużą drewnianą łyżką. Gotowa masa jest lśniąca i lepka. wykładam ją równomiernie do blachy i wyrównuję powierzchnię za pomocą wilgotnej łyżki lub silikonowej szpatułki. Piekarnik należy rozgrzać do 180 st. i ciasto włożyć na ok. 40 minut. Powinno być złoto-brązowe, najlepiej zrobić próbę pod koniec pieczenia, wsunięty drewniany

I tu będę miała takie te
Ciasto o nazwie Pyzie książki siostry Anastazji 144

książce nie jest podane w jakiej blaszce piec. masa jabłkowa 1 galaretka agrestowa ,1 kg jabłek ,1 łyżka masła ,2 łyżki kryształu wykonanie Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło roztopić, dodać jabłka, cukier i chwilę prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać suchą galaretkę i dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze ok 5 min. masa jogurtowa(...)procentowej 2 łyżeczki żelatyny 3lub 4 łyżki cukru pudru wykonanie żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Smetanę ubić z cukrem pudrem i letnią żelatyną. dodatkowo paczka biszkoptów dużych składanie ciasta Biszkopt-masa jabłkowa -biszkopty -masa jogurtowa -bita śmietana

Moje Wyroby
Ciasto Izydor 109

Izydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych(...)całości. Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i mieszamy z jabłkami. Studzimy. Polewa: Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. W garnuszku podgrzewamy śmietankę - nie zagotowujemy! Dodajemy posiekaną czekoladę i wszystko mieszamy, aż czekolada się rozpuści i uzyskamy gładką polewę. Studzimy. Orzechy włoskie siekamy na drobne kawałki. Ciasto: Spód biszkoptowy umieszczamy w blaszce, w której się piekł i wykładamy masę

Kuchnia MagdaLeny
Domowe pierniczki 109

lukrowe, lukier (zrobiony samodzielnie lub ze sklepu), cukrowe dekoracje (koraliki, gwiazdki, kwiatki), kolorowa posypka do ciast, polewa czekoladowa, bakalie. 2. Po upieczeniu pierniczki są twarde, ale zmiękną w ciągu 1-2 dni, jeśli zamkniesz je szczelnie w pojemniku z połówkami lub ćwiartkami jabłka (ciasteczka wchłoną wilgoć z owocu). 3. W „choinkowych” piernikach dziurki możesz zrobić przed pieczeniem(...)Polecam Wam również inne słodkości : – T rufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasteczka bananowo-kokosowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania