OWSIANKA A'LA SZARLOTKA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Owsianka z miodem, jabłkiem i rodzynkami autorka: kasiekgotuje | blog: KasiekGotuje Truskawkowo-bananowa owsianka pieczona autorka: mjab | blog: Commit to be fit Orkiszowa owsianka z rodzynkami i bananem autor: BartPoplawski | blog: picante-jalapeno Mini protein cakes czyli mini ciasta białkowe | przepis z odżywką białkową autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Amarantusowa "Owsianka" z Bananem(...)Owsianka kakaowa autor: juchumm | blog: http://achtamanta.blogspot.com/ 173# marchewkowa owsianka autorka: Dżast food | blog: Dżast food 105 Kremowa owsianka z jabłkiem, mandarynką i płatkami migdałowymi autorka: Ala Zajdel | blog: Healthy food and other things 100 Owsianka bez mleka, z jabłkiem i bananem autorka: Ala Zajdel | blog: Healthy food and other things Bananowo-karobowa owsianka na dobry początek! (+ sylwestrowa przekąska) autorka
Chocolate Stop Temptingtakiej temperatury jaka jest w przepisie, nie niższej. I ostatnia bonusowa rada dla estetów. Do pieczenia tart dobrze jest używać formy z wyjmowanym dnem , ułatwia to krojenie i wyjmowanie ciasta. Przy użyciu zwykłej formy pierwszy kawałek zazwyczaj się rozpada. Powodzenia Składniki (forma o średnicy 26 cm): Kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki (210 g) mąki pszennej 130 g zimnego masła(...)poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Nadzienie makowo-jabłkowe: 1) Do masy makowej dodać starte na grubych oczkach jabłko, kasze manną oraz białko
Fitsweet.metakiej temperatury jaka jest w przepisie, nie niższej. I ostatnia bonusowa rada dla estetów. Do pieczenia tart dobrze jest używać formy z wyjmowanym dnem , ułatwia to krojenie i wyjmowanie ciasta. Przy użyciu zwykłej formy pierwszy kawałek zazwyczaj się rozpada. Powodzenia Składniki (forma o średnicy 26 cm): Kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki (210 g) mąki pszennej 130 g zimnego masła(...)poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Nadzienie makowo-jabłkowe: 1) Do masy makowej dodać starte na grubych oczkach jabłko, kasze manną oraz białko
Fitsweet.meTradycyjne znane ciasto trociniak w nieco innej wersji ze względu na moje upodobanie do ciast warstwowych :) Dzięki drugiej warstwie biszkoptu ciasto nie jest aż tak słodkie. A ciachem tym częstuję Was z okazji 1 rocznicy założenia bloga :) Dziękuję, że jesteście ze mną, testujecie przepisy i piszecie komentarze :) Mam nadzieję, że zostaniecie na dłużej :) Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1,5 szklanki(...)Galaretka: 3 galaretki agrestowe 2-3 jabłka Posypka: 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach
Na Ciasteczkowych Papierachwłoskie, rodzynki, żurawina) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej wykonanie: Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo żółtka oraz pozostałe składniki oprócz białek. Białka ubijamy na sztywno i dopiero dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki lub drewnianej łyżki. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C przez(...)łyżeczka sody 4 jabłka 250 g bakali (orzechy, rodzynki, żurawina) wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok. 30 min. Następnie dodajemy bakalie, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka, dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy
Domowy Smak Jedzeniajeszcze kilka słoiczków startych jabłek lekko zasypanych cukrem i zagotowanych w słoikach. Jabłka takie są idealnym dodatkiem do naleśników. Oprócz nadzienia serowo-jabłkowego udekorowałam naleśniki pomponami z jabłek i listkami mięty. Naleśniki z jabłkowymi pomponami 1 duże jajo 250 ml mleka 250 ml wody szczypta soli 1 łyżka otrębów pszennych(...)wodę do miski, dodaj jajo, otręby i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw je na 30 minut. Twarożek rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub śmietankę - wymieszaj. Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Każdy naleśnik nadziewaj twarozkiem i jabłkami po czym zwijaj je w rulony. Górę udekoruj kleksami z twarożku
Gotuj Sam!się czegoś słodkiego. Możemy dodać różne owoce (np. jagody, wiśnie, jabłko czy nawet banany), super smakuje też z brzoskwiniami (nawet z puszki)! Składniki Kruszonka 100 g cukru 100 g masła 30 g wiórków kokosowych 120 g mąki pszennej Cukier, mąkę i wiórki wymieszać. Dodać masło, rozetrzeć opuszkami palców. Ciasto 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka cukru
Słodkie inspiracjeciasto wieczorem i przechować w lodówce, a rano wstawić do piekarnika i zabrać ze sobą jeszcze ciepłe :) Zapewniam, że są bardzo syte i pożywne. Ja już po 2 byłam najedzona :) Składniki: 1,5 szkl. płatków owsianych górskich 3/4 szkl.mąki krupczatki 50 g masła 2 łyżki miodu 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jabłko Sposób(...)masło, mieszamy z miodem, dodajemy płatki owsiane, przesmażamy, aby zmiękły, następnie dodajemy starte jabłko wraz z sokiem, który się wytworzył. Jeszcze raz mieszamy aż masa będzie jednolita i gęsta, dodajemy krupczatkę, śmietanę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Masa powinna być gęsta. Łyżką nabieramy porcje ciasta, formujemy kulkę, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około
Kolorowy PrzepisownikMasz ochotę na domowe ciasto? Szarlotka, makowiec, a może sernik (jagielnik)? Ciężki wybór? Nie ma problemu! Prezentuję torcik, który łączy te wszystkie ciasta. Jeśli dodam, że jest on bezglutenowy, bez rafinowanego cukru i, oczywiście, pozbawiony produktów pochodzenia zwierzęcego, to musi on skraść Twoje serce i zachwycić kubki smakowe. Przy okazji tego przepisu warto zatrzymać się na moment przy(...)mieszamy. Dodajemy posiekany olej kokosowy w formie stałej oraz wodę. Wyrabiamy ciasto, którym wylepiamy formę. Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni. Masa makowa: Mak mielimy. Następnie dodajemy posiekane migdały (moczone przez kilka h w wodzie), orechy, pokrojone daktyle, olej i wanilię. Wszystko blendujemy. Masę wykładamy na spód ciasta. Masa "serowa": Kaszę moczymy przez kilka godzin. Następnie kilka razy przepłukujemy
Jeść, by żyć w zdrowiukiedy trzeba podać coś z dużą ilością bakalii i maku.Z przepisu otrzymamy naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 5-6 jabłek 9 łyżek kaszy manny 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół(...)którym mak będzie się moczył było pojemne. Jeśli mamy mak niezmielony musimy go przepuścić przez maszynkę około 3 razy. Parzymy migdały, obieramy ze skórki, kroimy najmniejsze części. Teraz obieramy jabłka i trzemy na tarce o dużych oczkach.Odciskamy z soku i dodajemy do maku..Mieszamy. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel, a białka na sztywną
Z Kuchni Do Kuchnidziś pyszne ciasto, można rzec , że to sernik na zimno lub jogurt-owiec. Ważne , że smaczne i mamy efekt czegoś innego. Miłe dla oka i idealne dla podniebienia. Składniki na biszkopt: jaja 5 szt mąka pszenna typ 500 5 łyżek Kłos Pol ksylitol 2 łyżki Kłos Pol Składniki na środek: jogurt typu greckiego(...)ksylitol 4 łyżki żelatyna na 2 litry Dodatkowo: jabłka 6 szt galaretka zielona 2 szt woda 700 ml Biszkopt: Ubijamy jaj cale z ksylitolem na puch( masa nam się potraja). Przesiewamy mąkę nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką.Formę prostokątną standardową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu formę wykładamy
Różowa kuchniaCiasto bananowe z ananasem to bardzo szybkie, proste i tanie ciasto. Na blacie leżał mi dwa dojrzałe banany, a w lodówce otwarta puszka z ananasami, więc postanowiłam że coś z tego upiekę Zamiast ananasa można dodać jabłko, gruszki, pomarańcza lub cokolwiek innego co akurat macie w domu i lubicie. Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 9 kawałków (forma(...)mąkę, kakao i proszek do pieczenia – wymieszać łyżką – przełożyć zmiksowane wcześniej składniki. Dodać pokrojone ananasy (można zostawić kilka kawałków do dekoracji) i jeszcze raz delikatnie wymieszać całość łyżką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (forma 9 cm x 28 cm), na wierzch włożyć pozostałe kawałki ananasa. Piec 20 – 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka
KuchniaWeDwoje.plSKŁADNIKI 2-3 jabłka 100 g m ą ki gryczanej 100 g gorzkiej czekolady 80 g orzechów pekan 50 g syropu z agawy 1 cytryna cynamon **** INGREDIENTI 2-3 mele 100 g di farina di grano saraceno 100 g di cioccolato fondente 80 g di noci pecan 50 g di sciroppo d'agave 1 limone cannella PRZYGOTOWANIE(...)gryczan ą , syrop z agawy, orzechy pekan i rozpuszczon ą czekoladę. Z ciasta wyrabiamy kruszonkę. **** Per preparare il crumble impastiamo la farina di grano saraceno, lo sciroppo d'agave, le noci pecan e il cioccolato sciolto. Obrane jabłka kroimy w kostkę, mieszamy z sokiem z cytryny i cynamonem. Na dno 4 żaroodpornych foremek do pieczenia
La grande e la piccola cuoca