ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:486/762)

Puszyste ciasto marchewkowo jabłkowe. Idealne ciasto dla dzieci i dorosłych. 279

your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2 małe keksówki o wymiarach 155x60x55) 3 małe marchewki 1 średnie jabłko 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju szczypta mieszanki przypraw o smaku pieczonych jabłek z cynamonem 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia płatki czekoladowe maczek truskawkowy dowolna polewa - u mnie z białej czekolady * orientacyjne(...)marchewka - około 92 g po obraniu, jabłko - około 195 g przed obraniem. Mieszankę przypraw można zastąpić szczyptą cynamonu i cukru waniliowego. Przygotowanie Marchewki i jabłko obieramy, następnie ścieramy na tarce na małych oczkach. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej i całość dokładnie miksujemy do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy startą marchewkę z jabłkiem, chwilę miksujemy wszystko do połączenia składników

Słodkie okruszki
szarlotka pychotka 548

żółtek) 90 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając a następnie dodajemy żółtka. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki(...)jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki (u mnie brzoskwiniowa i cytrynowa) wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy przez ok. 10 min. Dodajemy suche galaretki, mieszamy chwilkę jeszcze smażymy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden z biszkoptów wykładamy równomiernie 1/2 cz. masy jabłkowej, a na nią wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO KRUCHE Z DŻEMEM 130

Ciasto kruche z dżemem lub owocami (świeżymi, mrożonymi, z puszki) to zawsze dobry wybór na deser do kawy, kakao lub aromatycznej herbaty. Polecam Wam sprawdzony przepis na ciasto kruche, które wykonacie w chwilę. Maślane, kruche, słodkie, smaczne. Na kruche ciasta w moim domu zawsze są chętni ciasto bowiem znika w oka mgnieniu do weekendowej, rodzinnej kawy. Kruche ciasto z dżemem(...)ciemnym, dla kontrastu albo użyć świeżych owoców, np. posiekanych moreli, śliwek, jabłek, brzoskwiń. PRZYGOTOWANIE: W większej misce mieszam ze sobą wszystkie suche składniki (tj. mąkę, cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia i sól). Dodaję jajko oraz zimne, posiekane drobno masło. Wyrabiam szybko na gładkie ciasto, robię to dłońmi. Z ciasta formuję kulę, lekko spłaszczam ją i owijam

Zasmakuj Kuchni
Torcik jabłkowy 144

Sekret tego ciasta tkwi głównie w masie jabłkowej i polewie chałwowej, które idealnie się uzupełniają. Składniki: jasny biszkopt 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka ciemny biszkopt 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 2 łyżki kakao masa jabłkowa 2 kg jabłek 1 szklanka cukru szklanka bakalii(rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa) 1 łyżeczka(...)zetrzeć na tarce. Jabłka i cukier smażyć tak jak na dżem aż owoce zaczną się rozpadać. Dodać bakalie, cynamon i suchą galaretkę. Dobrze wymieszać, lekko przestudzić i ciepłe wyłożyć na ciemny biszkopt. Przykryć jasnym biszkoptem. polewa chałwowa Wszystkie składniki polewy podgrzewać w rondelku, aż wszystkie się rozpuszczą i połączą. Lekko przestudzoną polewą dekorować ciasto

Pysznie & Pięknie
Ciasto czekoladowe z jabłkami. 142

przez sitko. Dodawaj stopniowo do masy, zmiksuj. Na koniec dodaj jabłka obrane i pokrojone w małą kostkę oraz orzechy. Wymieszaj wszystkie składniki razem. gotową masę wylej na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównaj łyżką. Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 C i piec przez około 40-45 minut. Czy ciasto jest już upieczone możesz sprawdzić patyczkiem. Po wystudzeniu wyjmij ciasto

Przepisy i porady kulinarne
Papatacze drożdżowe z bakaliami 156

polane białym lukrem...kto ma ochotę? Składniki na ciasto; 50 dag mąki pszennej 5 dag drożdży pół szklanki ciepłego mleka lub śmietany  8 dag margaryny 2 jaja szczypta soli Składniki na nadzienie; bakalie, dowolna mieszanka jaką tylko chcecie, łącznie potrzebujemy ok 40 dag, migdały, orzechy, morele, jabłka, rodzynki, figi itd. Ja do swoich Papataczy użyłam ; 15 dag suszonych(...)jabłek 15 dag suszonych moreli 5 dag fig 10 dag rodzynek skórka kandyzowana cytrynowa łyżeczka cynamonu sok z połowy cytryny ok. 5 dag masła startego na tarce Kroimy wszystkie bakalie, mieszamy ze skórką pomarańczową i cynamonem, odstawić. Drożdże wymieszać w garnuszku z odrobiną mleka i łyżeczką cukru, odstawić na ok 15 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do miski

Apetyczna babeczka
Szarlotka z kremem – pychotka :) 382

wymiarach 23cm x 40cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną blachę wyłożyć ciasto (można wcześniej rozwałkować i przenieść na blachę). Piec w temperaturze 170 0 C przez 25 minut (można na raz piec dwie blachy).   Masa jabłkowa: Składniki: 2 kg jabłek 2 galaretki agrestowe Wykonanie: Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Smażyć 10 minut(...)garnka razem z pozostałymi składnikami i doprowadzić do zagotowania na bardzo wolnym ogniu, cały czas mieszając. Od razu po zagotowaniu zdjąć z ognia. Przestudzić (lekko ciepłe nałożyć na wierzch ciasta).   Przełożenie ciasta: 1 warstwa ciasta kruchego – ½ kremu – ½ masy jabłkowej – 2 warstwa ciasta kruchego – druga połowa kremu – druga połowa masy jabłkowej – 3 warstwa ciasta kruchego – polewa z orzechami. [/hidden_content_1] Smacznego

Przepisy Babci
Szarlotka zawsze udana. Najlepsze ciasto z jabłkami. 192

szarlotka z przepisu mojej mamy i przez nią upieczona, świeżutka, pachnąca Polecam :) Składniki Ciasto - 25 dkg. miękkiego masła roslinnego - 1 i 1/2 szklanki cukru - 6 jajek - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 1 i 1/2 łyżki śmietany Nadzienie - 1 kg. jabłek - 1-2 łyżki cukru - cukier waniliowy Dodatkowo - cukier puder do posypania Wykonanie Nadzienie(...)jabłka obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki lub poszatkować, Wrzucić na rozgrzaną teflonowa patelnie, dodać cukier waniliowy i łyżkę cukru, mieszać, chwilę przesmażyć. Ostudzić. Masło wyjąć z lodówki i zostawić aż osiągnie temperaturę pokojowa i zmięknie,białka oddzielić od żółtek ,mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć przy pomocy miksera z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z kurczakiem i jabłkiem 92

Rewelacyjna sałatka z kurczakiem i jabłkiem. Idealna na obiad, kolację, czy spotkanie ze znajomymi. Odpowiednio doprawiony i mięciutki kurczak w połączeniu z chrupiącym orzechami, słodkim jabłkiem

Przepiski.pl
Surówka z Czerwonej Kapusty 102

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z czerwonej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Świetnie pasuje do tradycyjnych schabowych, mielonych czy kurczaka pod pieczarkową pierzynką . Surówka z czerwonej

Przepiski.pl
jabłka z rodzynkami idealne do szarlotki i naleśników 185

składniki: 2000 g jabłek 200 g cukru 150 g rodzynek sułtańskich Helio sok z 2 cytryn 1-2 łyżeczki cynamonu wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy

Domowy Smak Jedzenia
ryż z jabłkami 155

składniki: ok. 220 g ryżu 360 ml mleka 40 ml wody 1 łyżka masła 2 łyżki miodu (mniej lub więcej, do smaku) 2 łyżeczki cynamonu 3

Domowy Smak Jedzenia
domowe sajgonki z jabłkami 153

składniki: ok. 6 sztuk papieru ryżowego 2 duże jabłka 100 g ryżu 1 garść orzechów włoskich 1 garść suszonej żurawiny lub rodzynek cukier do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Makowiec japoński na spodzie z wegańskich ciasteczek owsianych 193

dużą ilością bakalii i maku.Z przepisu otrzymamy naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku  Skworcu owsiane ciasteczka wegańskie  Brześć 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 5-6 jabłek 9 łyżek kaszy manny 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego(...)jakieś pół godziny. Warto aby naczynie ,w którym mak będzie się moczył było pojemne. Jeśli mamy mak niezmielony musimy go przepuścić przez maszynkę około 3 razy. Teraz obieramy jabłka i trzemy na tarce o dużych oczkach.Odciskamy z soku i dodajemy do maku..Mieszamy. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel, a białka na sztywną pianę

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik delicja jabłkowa 292

Następnie dodawać kolejno żółtka, a każde z nich ubijać około 30 sekund. Mąki wymieszać ze sobą, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta drewnianą łyżką (fot.1) . Dno formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto (fot.2) . Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30-35 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika pozostawić na kilka(...)każde z nich ubijać około 30 sekund. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta drewnianą łyżką. Dno tej samej formy o średnicy 28 cm, którą używaliśmy przy jasnym biszkopcie, wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto (fot.4) . Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 20-25 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć

Świat Ciasta