ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:481/762)

Ciastka serowe z jabłkami 137

czasopisma "Tina/Smacznego!" nr 9/2006. W oryginale jest to przepis na "Bułeczki z ciasta serowego" jednak ja z zamiast bułeczek zrobiłam rożki:) (takie małe wizualne oszustwo sprawiające, że jest ich więcej;)) Jest to absolutny "MUST BAKE" obojętnie w jakim sezonie owocowym:) U mnie dzisiaj wersja z jabłkami:) Ale z wiśniami czy porzeczkami również są wyśmienite:) Pyszne, mięciutkie i z wyraźnym(...)cytryny mleko Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasiennie i kroimy w bardzo drobną kostkę. Posypujemy cukrem, cynamonem i skrapiamy cytryną. Mieszamy i odstawiamy na bok. Twaróg ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, olejem oraz mlekiem starając się, aby masa miała jak najmniej grudek. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszytsko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy

My simple kitchen
Muffiny bardzo owocowe bez cukru 180

składniki. Poniżej przepis na nasze muffinki, które Emilka przygotowała samodzielnie Babeczki bardzo owocowe Składniki na ciasto: 2 szklanki przesianej mąki tortowej 1/3 szklanki ksylitolu zamiast cukru 1/2 szklanki oleju pół szklanki posiekanych orzechów brazylijskich 1,5 szklanki jogurtu 2 jajka 3 male jabłka, obrane i pokrojone w kostkę 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli(...)Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, ksylitol, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Dodajemy owoce. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. W tym czasie przygotowujemy krem. Zimną śmietanę miksujemy z odrobiną szczypty

Bon Appetit Małgorzaty
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 173

Mini zapiekanki z kaszy jaglanej, jabłek i suszonej żurawiny Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym (bez glutenu, bez mleka) Rozgrzewajaca herbata z pomarańczą i goździkami Wzmacniająca herbata na zimowe wieczory Karnawałowe miodowe kuleczki (struffoli) KORZENNE KAKI z PATELNI (CACHI SPEZIATO in PADELLA) Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie(...)Teaspoon Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym autorka: Ana_Pis  | blog: Różowa Patera SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę  | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym (bez glutenu, bez mleka) autorka: FirankaAnka  | blog: Słodkie Niebo Mini zapiekanki z kaszy jaglanej, jabłek i suszonej żurawiny autorka: FirankaAnka

Weekendy w domu i ogrodzie
ciasto pocieszenia – tylko dla dorosłych ;) 5392

soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21 cm ×31,5 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia(...)obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do rondla wkładamy masło, lekko podgrzewamy, dodajemy jabłka oraz cukier, doprowadzamy do wrzenia i smażymy ok. 10 min. Następnie wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do momentu rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy i delikatnie schładzamy. Wykonanie ciasta: biszkopt – masa jabłkowa – masa kokosowa – polewa czekoladowa (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 219

OWSIANKA A'LA SZARLOTKA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Owsianka z miodem, jabłkiem i rodzynkami autorka: kasiekgotuje | blog: KasiekGotuje Truskawkowo-bananowa owsianka pieczona autorka: mjab | blog: Commit to be fit Orkiszowa owsianka z rodzynkami i bananem autor: BartPoplawski | blog: picante-jalapeno Mini protein cakes czyli mini ciasta białkowe | przepis z odżywką białkową autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Amarantusowa "Owsianka" z Bananem(...)Owsianka kakaowa autor: juchumm | blog: http://achtamanta.blogspot.com/ 173# marchewkowa owsianka autorka: Dżast food | blog: Dżast food 105 Kremowa owsianka z jabłkiem, mandarynką i płatkami migdałowymi autorka: Ala Zajdel | blog: Healthy food and other things 100 Owsianka bez mleka, z jabłkiem i bananem autorka: Ala Zajdel | blog: Healthy food and other things Bananowo-karobowa owsianka na dobry początek! (+ sylwestrowa przekąska) autorka

Chocolate Stop Tempting
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 163

takiej temperatury jaka jest w przepisie, nie niższej. I ostatnia bonusowa rada dla estetów. Do pieczenia tart dobrze jest używać formy z wyjmowanym dnem , ułatwia to krojenie i wyjmowanie ciasta. Przy użyciu zwykłej formy pierwszy kawałek zazwyczaj się rozpada. Powodzenia Składniki (forma o średnicy 26 cm): Kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki (210 g) mąki pszennej 130 g zimnego masła(...)poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Nadzienie makowo-jabłkowe: 1) Do masy makowej dodać starte na grubych oczkach jabłko, kasze manną oraz białko

Fitsweet.me
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 192

takiej temperatury jaka jest w przepisie, nie niższej. I ostatnia bonusowa rada dla estetów. Do pieczenia tart dobrze jest używać formy z wyjmowanym dnem , ułatwia to krojenie i wyjmowanie ciasta. Przy użyciu zwykłej formy pierwszy kawałek zazwyczaj się rozpada. Powodzenia Składniki (forma o średnicy 26 cm): Kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki (210 g) mąki pszennej 130 g zimnego masła(...)poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Nadzienie makowo-jabłkowe: 1) Do masy makowej dodać starte na grubych oczkach jabłko, kasze manną oraz białko

Fitsweet.me
Trociniak przekładany 336

Tradycyjne znane ciasto trociniak w nieco innej wersji ze względu na moje upodobanie do ciast warstwowych :) Dzięki drugiej warstwie biszkoptu ciasto nie jest aż tak słodkie. A ciachem tym częstuję Was z okazji 1 rocznicy założenia bloga :) Dziękuję, że jesteście ze mną, testujecie przepisy i piszecie komentarze :) Mam nadzieję, że zostaniecie na dłużej :) Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1,5 szklanki(...)Galaretka: 3 galaretki agrestowe 2-3 jabłka   Posypka: 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach

Na Ciasteczkowych Papierach
ciasto piernikowe Gargamel wg s. Anastazji 161

włoskie, rodzynki, żurawina) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej wykonanie: Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo żółtka oraz pozostałe składniki oprócz białek. Białka ubijamy na sztywno i dopiero dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki lub drewnianej łyżki. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C przez(...)łyżeczka sody 4 jabłka 250 g bakali (orzechy, rodzynki, żurawina) wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok. 30 min. Następnie dodajemy bakalie, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka, dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki z jabłkowymi pomponami 143

jeszcze kilka słoiczków startych jabłek lekko zasypanych cukrem i zagotowanych w słoikach. Jabłka takie są idealnym dodatkiem do naleśników. Oprócz nadzienia serowo-jabłkowego udekorowałam naleśniki pomponami z jabłek i listkami mięty. Naleśniki z jabłkowymi  pomponami 1 duże jajo 250 ml mleka  250 ml wody  szczypta soli 1  łyżka otrębów pszennych(...)wodę  do miski, dodaj  jajo, otręby i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw je   na 30 minut. Twarożek rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub śmietankę - wymieszaj. Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni  skropionej odrobiną oleju. Każdy naleśnik  nadziewaj twarozkiem i jabłkami po czym zwijaj je w rulony. Górę udekoruj kleksami z twarożku

Gotuj Sam!
Ciasto kokosowe z malinami i kokosową kruszonką 125

się czegoś słodkiego. Możemy dodać różne owoce (np. jagody, wiśnie, jabłko czy nawet banany), super smakuje też z brzoskwiniami (nawet z puszki)! Składniki Kruszonka 100 g cukru 100 g masła 30 g wiórków kokosowych 120 g mąki pszennej Cukier, mąkę i wiórki wymieszać. Dodać masło, rozetrzeć opuszkami palców. Ciasto 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka cukru

Słodkie inspiracje
Ciastka owsiane z jabłkiem 122

ciasto wieczorem i przechować w lodówce, a rano wstawić do piekarnika i zabrać ze sobą jeszcze ciepłe :) Zapewniam, że są bardzo syte i pożywne. Ja już po 2 byłam najedzona :) Składniki: 1,5 szkl. płatków owsianych górskich 3/4 szkl.mąki krupczatki 50 g masła 2 łyżki miodu 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jabłko Sposób(...)masło, mieszamy z miodem, dodajemy płatki owsiane, przesmażamy, aby zmiękły, następnie dodajemy starte jabłko wraz z sokiem, który się wytworzył. Jeszcze raz mieszamy aż masa będzie jednolita i gęsta, dodajemy krupczatkę, śmietanę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Masa powinna być gęsta. Łyżką nabieramy porcje ciasta, formujemy kulkę, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około

Kolorowy Przepisownik
"SERNIKO" - MAKOWIEC Z MUSEM JABŁKOWYM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY, BEZ RAFINOWANEGO CUKRU) 212

Masz ochotę na domowe ciasto? Szarlotka, makowiec, a może sernik (jagielnik)? Ciężki wybór? Nie ma problemu! Prezentuję torcik, który łączy te wszystkie ciasta. Jeśli dodam, że jest on bezglutenowy, bez rafinowanego cukru i, oczywiście, pozbawiony produktów pochodzenia zwierzęcego, to musi on skraść Twoje serce i zachwycić kubki smakowe.  Przy okazji tego przepisu warto zatrzymać się na moment przy(...)mieszamy. Dodajemy posiekany olej kokosowy w formie stałej oraz wodę. Wyrabiamy ciasto, którym wylepiamy formę. Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni. Masa makowa: Mak mielimy. Następnie dodajemy posiekane migdały (moczone przez kilka h w wodzie), orechy, pokrojone daktyle, olej i wanilię. Wszystko blendujemy. Masę wykładamy na spód ciasta. Masa "serowa": Kaszę moczymy przez kilka godzin. Następnie kilka razy przepłukujemy

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania