Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

Już chyba od roku przymierzałam się do upieczenia tej szarlotki i żałuję, że tak długo z tym zwlekałam. Ciasto jest przepyszne, cynamonowe, z chrupiącą z wierzchu skórką. Szarlotka doskonała  jest na ciepło jak i schłodzona. Jest bardzo prosta, nie wymaga miksowania. Wystarczy 10 minut przygotowania. Nie trzeba żadnych umiejętności kulinarnych aby ją upiec. Jest więc świetnym ciastem dla początkujących. Same zalety, więc nie czekajcie długo i sami się przekonajcie :) 1 szkl mąki pszennej 1 szkl kaszy manny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.