trudna miłość. Przyznam od razu szczerze i otwarcie, że robić go, no cóż, nie przepadam. Ale jak się zrobi je raz to… koniec. Człowiek przepada i żadne kupne mrożone ciasto nie jest w stanie go zadowolić. Wypróbowałam wiele przepisów na nie, ale najbardziej smakuje mi to z przepisu Julii Child z książki pt. „Francuski szef kuchni”. Jest to zbiór przepisów(...)prostu Wam go zacytuję. Do składników deseru podanych poniżej należy dodać sobie pokrojone w drobną kostkę świeże owoce (kiwi, ananas, jabłko, nektarynka – co tam Wam wpadnie w ręce) No to co? Czas start!: „DETREMPE (wyrabianie ciasta z wodą) 1/3 szklanki oleju sałatkowego 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki soli rozpuszczone w ¾ szklanki zimnej wody 2 łyżki albo więcej dodatkowej wody
Kate's Kitchentrudna miłość. Przyznam od razu szczerze i otwarcie, że robić go, no cóż, nie przepadam. Ale jak się zrobi je raz to… koniec. Człowiek przepada i żadne kupne mrożone ciasto nie jest w stanie go zadowolić. Wypróbowałam wiele przepisów na nie, ale najbardziej smakuje mi to z przepisu Julii Child z książki pt. „Francuski szef kuchni”. Jest to zbiór przepisów(...)prostu Wam go zacytuję. Do składników deseru podanych poniżej należy dodać sobie pokrojone w drobną kostkę świeże owoce (kiwi, ananas, jabłko, nektarynka – co tam Wam wpadnie w ręce) No to co? Czas start!: „DETREMPE (wyrabianie ciasta z wodą) 1/3 szklanki oleju sałatkowego 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki soli rozpuszczone w ¾ szklanki zimnej wody 2 łyżki albo więcej dodatkowej wody
Kate's Kitchenstraciłam swoje moce i znowu w ciąży będę musiała być, na szczęście bez konieczności zachodzenia w ciąże moje moce wróciły. Zrobiłam ciasto z nektarynkami, do którego można wykorzystać wszystkie twardawe owoce, tj śliwki, morele, a nawet jabłka- gwarantuję, że wyjdzie! Składniki: 260 g przesianej mąki pszennej 110 d cukru 30 g brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)się”, można spokojnie zrezygnować Przygotowanie: miękkie masło utrzeć z cukrami na gładką, puszystą masę (mikserem), dodać zblendowanego banana, sól i stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstatnie ciasto przypominające bardzo gęsty krem, o takie: Wysmarować formę masłem roślinnym, przełożyć ciasto i ułożyć na nim owoce (ja w sumie zużyłam 5 średnich nektarynek) i posypać jagodami. Piec około
greenscarfmasłem orzechowym i truskawkami Drożdżowki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Ciasto drożdżowe z owocami lata Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania: 180 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatityskładniki biszkopt * 2 jajka * 1/3 szklanki mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1/3 szklanki cukru * 1 łyżeczka octu * 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa * 1 kg jabłek * 3 galaretki masa śmietanowa * 200 ml śmietany 30% * 2 łyżeczki żelatyny * 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania biszkopt Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać(...)Dodać żółtka do białek i wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i delikatnie połączyć. Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok 20 min. masa jabłkowa Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku
Mix smakuHalo, czy ktoś tutaj ma ochotę na małego torcika? Ciasto smakuje jak tradycyjny biszkopt, także nie ma na co czekać :D Zapraszam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)wstawiamy na 15 minut do lodówki. 315kcal B23 W54 T0,5 TORT: 1. Biszkopt kroimy na pół. 2. Smarujemy konfiturą z jabłek. 3. Dodajemy jogurt 4. Dodajemy owoce. 5. Kładziemy na wierzch drugą warstwę ciasta. GOTOWE! CAŁOŚĆ 1105 B61 W186 T21,5 JEDNA PORCJA 1/10 110kcal
fitolarun.blogspot.comśredniej wielkości jabłka 1 dojrzały banan 2/3 szklanki surowej kaszy jaglanej (110 g) 1/2 szklanki mleka cynamon Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Banana zblendować. Do miski przełożyć starte jabłka, zmiksowanego banana, wlać mleko i wsypać suchą (tj. nieugotowaną) kaszę jaglaną. Całość posypać cynamonem. Składniki bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem
Ugotowaćrolada częściej zagości na naszych stołach. Na blogu można znaleźć przepis na biszkoptową roladę z jabłkami i roladę waflową z bananem a teraz dołączy do nich rolada z nadzieniem galaretkowo - śmietanowym. W mojej wersji ciasta do nadzienia użyłam bitej śmietany, galaretki i dla podkręcenia smaku kwaskowatych wiśni. Rolada pięknie się prezentuje
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaHej! Jesień hula pełną parą!. Przeżywamy pierwsze przeziębienia, kręcimy gałką kaloryfera a w kieszeni zapas chusteczek :) Tylko czekamy na to by wrócić do domu i się
Kuchnia PROzdrowotnatylko tradycyjne świąteczne wypieki, czy też robicie lżejsze ciasta? Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia Składniki na ciasto Shrek bez pieczenia: Masa zielona: 900 ml zielonego soku owocowego typu Kubuś lub Pysio (kiwi+jabłko+banan) 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (120 g razem) Masa ze śmietany: 400 ml śmietany 30% (schłodzić) 2 - 3 łyżki cukru
Kuchcik gotujeDelikatne i proste placuszki na śniadanie. Mleko w proszku jak zwykle rozpieszcza swoim niepowtarzalnym smakiem. W połączeniu z jabłkiem tworzy świetną propozycję śniadaniową dla fanów słodkich
Ania i Marcin gotująZastanawiałam się czy wstawiać ten przepis na bloga. Wyszło jak wyszło. Miało być ładniejsze – nie było. Miało być smacznie – udało się. Rekomendacją niech będzie
Polska ZupaMoja wersja popularnego ciasta Kilimandżaro. Ciemny biszkopt, masa dyniowo - jabłkowa, masa budyniowa i kremowa polewa. Po prostu bajka. Koniecznie upieczcie to ciasto. Co prawda trochę wymaga
Ewa w kuchnitrafiłam na promocję w Kauflandzie ;) od razu zabrałam się za przeszukiwanie Internetu i TUTAJ znalazłam inspirację ;) tak powstało moje pierwsze ciasto z udziałem cukinii ;) Składniki: 2 jajka 3 łyżki fruktozy lub innego słodzidła 1/4 szklanki startego na papkę jabłka 1 szklanka otrębów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu drobno starta cukinia(...)wadze około 300g (odciśnięta z nadmiaru soku) Sposób przygotowania: Otręby mielimy na mąkę, miksujemy ze sobą wszystkie składniki wykładamy ciasto do małej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 45 minut w temp. 170 stopni (po 30 minutach zakrywamy górę ciasta papierem do pieczeni, żeby góra się nie spalił) pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia SMACZNEGO ! ! ! :) PS. Proszę głosujcie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość