ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:312/762)

Przepis #77 Jesienna szarlotka (w zdrowszej wersji) 209

ciasto:) Zapraszam na moją jesienną szarlotkę na kruchym spodzie z mąki owsianej. Masa to oczywiście pyszne na jabłuszka. Całość przykryłam jogurtem greckim posypanym gorzką czekoladą. Składniki: Spód - 250 g mąki owsianej - 2 jajka - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 20 g cukru/słodzika - 30 g oleju kokosowego - 1-2 łyżki jogurtu greckiego Masa - około 1 kg jabłek - 2 łyżeczki cynamonu(...)czasie jabłka obieramy i ścieramy na tarce.  Po godzinie wyciągamy spód, którego 2/3  układamy na formie do pieczenia wyłożonej papierem. Następnie wykładamy nasze jabłka, posypujemy cynamonem i resztą ciasta (robimy z niego kruszonkę). Wkładamy do piekarnika na około 40 minut. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystudzenia.  Jogurt delikatnie zbieramy z sitka i przekładamy

Health-Fit-Life
pomarańczowo-jabłkowa babka jogurtowa... 184

jogurt i krótko zmiksować wsypać przesianą mąkę z proszkiem i i zmiksować krótko do połączenia składników forma silikonowa 24cm z kominkiem - na dnie położyć kawałeczki pomarańczy, jabłek dać na to trochę ciasta, znowu kawałki owoców, dać część ciasta, znowu owoce i resztę ciasta piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto z formy wyjąć zupełnie wystudzone

W Mojej Kuchni Lubię
Szarlotka z karmelizowanymi jabłkami 185

czasie wyrabiamy ciasto. Mąke z proszkiem do pieczenia drobno siekamy z masłem i cukrem, a następnie dodajemy żółtka, śmietanę, ekstrakt z wanilii i wodę. Zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta zawijamy w folię i wkładamy na kilka minut do zamrażarki, a w tym czasie pozostałym ciastem wykładamy spód i ścianki natłuszczonej formy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem i posypujemy niewielka ilością bułki tartej(...)Następnie układamy na nim ostudzone jabłka . Resztę cista wyjmujemy z zamrażarki, urywamy niewielkie kawałki i kładziemy na jabłkach, aby utworzyły kruszonkę. Całość wkładamy do nagrzanego do 200st C piekarnika i pieczemy 40-45min na środowym poziomie. Następnie przekładamy ciasto na niższy poziom i pieczemy jeszcze ok. 10-15min w tej samej temperaturze. Po ostudzeniu posypujemy cukrem

Zawsze głodna!
Ciasto jabłkowo - bakaliowe. 210

Wyśmienite ciasto z rodzynkami, orzechami i jabłkami.  Szybkie w przygotowaniu, miękkie i wilgotne w środku.   Serdecznie polecam! Składniki: 4 jajka ¾ kostki masła 1 szklanka cukru 2,5 szklanki mąki 1,5 szklanki orzechów włoskich 0,5 szklanki rodzynek 0,8 kg jabłek 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka(...)siekamy. Jabłka oraz orzechy wrzucamy do dużej miski i dokładamy rodzynki, cukier waniliowy i cynamon. Żółtka ucieramy z cukrem na pucha, a następnie dodajemy ubite na sztywno białka. Do mąki dodajemy sodą oraz proszek do pieczenia i łączymy z roztopionym masłem, całość dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką. Wsypujemy mieszankę bakaliową i znów mieszamy. Gęste ciasto przekładamy

Symfonia smakowa
Przekładaniec miodowy z jabłkami i masą budyniową 493

zbiorów siostry Anastazji. Polecam serdecznie! Ciasto jest przepyszne :) Składniki (blaszka 36x24cm): Ciasto: 25 dag masła / margaryny 4 jajka 3 łyżki miodu płynnego 1/4 szklanki esencji z czarnej herbaty 30 dag mąki 10 dag cukru kryształu 1 łyżeczka sody przyprawa do piernika Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 łżka masła 1 żółta galaretka cukier do smaku - opcjonalnie Masa budyniowa(...)ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C do suchego patyczka. Po wystudzeniu, ciasto przekroić na 2 blaty. 2. Obrane jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej. Masło roztopić i dodać do niego jabłka i prażyć. Zdjąć z ognia, dodać suchą żółtą galaretkę i ewentualnie dodać cukru

Kuchnia domowa Ani
Drożdżówka z jabłkami i kruszonką 114

mąki Kruszonka: 1/3 kostki masła 2 łyżki cukru 1 żółtko mąka 5 jabłek Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. 2. Masło roztopić i ostudzić. 3. Do drożdży dodać cukier, sól, jajka i stopniowo mąkę oraz masło dokładnie mieszkając. 4. Wymieszane ciasto delikatnie posypać mąką, przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. 5. Na przygotowaną blachę wyłożyć ciasto(...)Odstawić do ponownego wyrośnięcie (ok. 15 min.) 6. Z podanych składników zrobić kruszonkę ( nie ma to być zbita masa ale rozpadające się kawałki) 5. Jabłka obrać i pokroić w dowolny sposób, wyłożyć na ciasto, a całość posypać kruszonką. 6. Piec ok. 50 min. w temp

A Ty Smakuj Mnie
Brzoskwiniowo-migdałowe ciasto na maślance 184

owoce wtopiły się w ciasto razem z kruszonką? Dzięki temu jest jeszcze bardziej aromatyczne i soczyste :) mniam <3 A w kolejce czekają już pierwsze jabłka z domowego ogródka... ) Przepis na ciasto pochodzi z tej strony ( klik ) a kruszonka to już mój twór :) Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Ciasto: 1 szklanka maślanki 1 szklanka cukru 2,5 szklanki

My simple kitchen
Współpraca z IWishBAR :) 175

znajduję się aż w trzech pozycjach w składzie! 3. APPLE PIE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku szarlotki W składzie znajdziemy: suszone daktyle, orzechy nerkowca, suszone jabłka, rodzynki, cynamon w proszku. Jeden baton dostarcza 167,5 kcal .  Nie ukrywam, że kierując się wyborem batonów zerkałam na ich kaloryczność. Po kakaowym i kokosowym zechciałam czegoś hmmm(...)cudo! :D Dla mnie faworyt! Najlepszy z całej trójki. Zachwycił mnie zarówno składem, niższą kalorycznością jak i smakiem! Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również :D Ten baton zawiera przepyszne połączenie naturalnych składników, które zebrane razem sprawią, że podczas pałaszowania poczujesz jakbyś jadł/jadła domową

Zdrowie na języku :P
Torcik bezowy z jabłkami i kremem śmietankowym 208

Torcik bezowy - z jabłkami w cynamonie i kremem śmietankowym z makiem (orzeźwiający, słodki , przyjemny w smaku , idealny na prezent)  Ostatnio moja przyjaciółka obchodziła swoje

Gotuj Z Muzyką
Żółte naleśniki ze smażonymi jabłkami 190

najlepsze ale byłam już tak głodna ,że nie chciałam dłużej czekać tylko pochłonąć naleśnika... Są to naleśniki z smażonymi jabłkami po dłużej przeróbce :) nie lubię rodzynek więc ich nie dałam ale za to dodałam inne składniki: Tak więc ... Składniki: Ciasto: 220 g -250 g mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku(...)dajecie rodzynki one też są już słodkie. Nadzienie smażymy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez około 10 minut. Jabłka muszą mieć konsystencje lekko miękkawą, lecz nie za bardzo bo ciapy nie chcemy ;) Wylewamy ciasto naleśnikowe na patelnie, smażymy z jednej strony , przewracamy. wykładamy na połowę ciasta nasze nadzienie, przykrywamy nieposmarowanym kawałkiem placka na pół i gotowe

W Moim Magicznym Domu
drożdżowe z serem, jabłkami i gruszkami 179

mąki. Odstawić na kilka minut. Kiedy ruszą dodać do miski z pozostałymi składnikami ciasta i wyrobić. Odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut.  W tym czasie przygotować masę serową i owoce. Serek homogenizowany, twaróg, mąkę ziemniaczaną i cukier umieścić w naczyniu i razem zmiksować. Jabłka i gruszki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zasypać cukrem i cynamonem. Dusić(...)przez kilka minut ale nie za długo, żeby się nie rozgotowały. Jeśli z owoców wytopił się sok, należy go odlać. Składniki kruszonki zagnieść.  Wyrośnięte ciasto rozłożyć w foremce do pieczenia. Na nim ułożyć jabłka i zalać masą serową. Wierzch posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200* z termoobiegiem i piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
JABŁECZNIK KRÓLEWSKI 816

fromy , w której się piekł, wyłożyć lekko przestudzone jabłka, przykryć drugim biszkoptem i schłodzić, następnie na wierzch wyłożyć ubitą śmietankę, można dodatkowo posypać startą czekoladą, ciasto chłodzić w lodówce przez kilka godzin, jabłka wtedy dobrze stężeją. POLECANE PRODUKTY FINANSOWE

KUCHNIA POLSKA
Pakieciki z duszonymi jabłkami. 140

pół szkl. ciepłej wody 1 szkl. maki pszennej 1 szkl. mleka 2 łyżeczki cukru pół łyżeczki suchych drożdży 1 łyzeczka proszku do pieczenia Farsz: 3 jabłka masło cukier cynamon Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Mieszamy dokładnie aby nie było zadnej grudki. Następnie odstawiamy na kilkanaście minut aby nieco podrosło. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Jabłka obieramy i kroimy(...)drobną kosteczke. Wkładamy na patelnie, posypujemy cukrem i cynamonem. Dusimy chwile az owoce zmiękną a powstały sok wyparuje. Ciasto chochelką wylewamy na malą patelnie wylewając na sam srodek, aby powoli rozchodziło się po patelni. Najlepiej smażyć na suchej patelni. Jednak jeśli nam się przyklejają to możemy cieniutką warstwą oleju posmarować patelnie. Placki smażymy tylko z jednej strony

Radość kipiąca uśmiechem.
PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY i FOTORELACJA Z WARSZTATÓW 175

jabłka - masło do wysmarowania formy Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wylepić małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę. Do foremek wylepionych ciastem, na spód wyłożyć dżem, wlać krem, na wierzch położyć plasterki jabłka. Pieczemy 20 min w 190 stopniach. Dziękuję za zaproszenie

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe placki z jabłkami 233

jabłek  - płaska łyżka (najlepiej) nierafinowanego cukru Sposób przygotowania:   Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Resztę składników miksujemy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolewamy maślanki.  Łączymy z jabłkami  i dokładnie mieszamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor

Pan i Pani Smith w kuchni