Uwielbiam ciasta czekoladowe, dlatego mimo kuszących, sezonowych owoców zdecydowałam się upiec właśnie to ciasto. :) Zachęcił mnie niewielki dodatek mąki i stosunkowo mała ilość cukru (prócz czekolady
coolinarnastrefa.blogspot.comEkperymentalna wersja ciasta piernikowego, które przełożyłam kremem na bazie budyniu :)Składniki:Ciasto:- 500 g mąki pszennej- 50 ml mleka- 70 g margaryny- 1 jajko- 1 szklanka
Zainspirowana w kuchniLubicie makowce ???? Ja bardzo ;) I to szczególnie takie gdzie masy makowej jest o wiele więcej niż ciasta. I taki właśnie jest ten , który dziś Wam
Malinowa KawiarenkaListopad był dla mnie bardzo chorowity. Zaczęło się już pod koniec października, a do dzisiaj nie mogę powiedzieć, że jestem zdrowa. W samym listopadzie byłam aż
Ratunku obiadBeef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne
Moje Małe CzarowanieŚwięta już coraz bliżej... więc i przepis nieco świąteczny. Zapraszam na pyszne piernikowe rogaliki z makiem! Składniki na ciasto; 35 dag mąki pszennej pół szklanki trzcinowego
Radość kipiąca uśmiechem.Święta zbliżają się wielkimi krokami,więc przygotowałam dla Was propozycję Świątecznego piernika. Jako dziecko nie cierpiałam smaku tego ciasta,ale widocznie z wiekiem gusta się zmieniają
Anielskie wypiekiNie wiem czy tak macie, ale przez długi czas taki właśnie makowiec zawijany czy też strucla z makiem na cieście drożdżowym, była moją piętą Achillesową. Czemu
Mieszam w GarnkuLubicie solony karmel? Ja bardzo! Lubię połączenie smaków słodkich ze słonym. Solony karmel jest idealny do lodów, do ciast i innych słodkości czy deserów. Gorąco polecam
Ana Mari's worldLubicie solony karmel? Ja bardzo! Lubię połączenie smaków słodkich ze słonym. Solony karmel jest idealny do lodów, do ciast i innych słodkości czy deserów. Gorąco polecam
Ana Mari's worldPierwszy post w 2017 roku i wracam jeszcze do świątecznych przepisów, chociaż z powodzeniem można to ciasto upiec i bez okazji :) Delikatny sernik na lekkim, biszkoptowym
FitKotW UK pogoda bardzo jesienna. Chce się jeść treściwsze i ciepłe dania. Do barszczu można podać chrupiące rożki z ciasta francuskiego nadziewane ziemniakami i pieczarkami. To
Przepisy Aleksandrymiodownik przełożyłam masą z kaszy manny. Ciasto jest bardzo smaczne i nadaje się na drugi dzień do spożycia, jest bardzo miękkie. Nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia bez miodownika, musi być obowiązkowo. Składniki: Ciasto: 250 gram mąki pszennej 250 gram mąki krupczatki 250 gram masła 100 gram cukru 3 jajka 4 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody Masa
Bajeczna KuchniaDo tego makowca przymierzałam się dobrych kilka lat. Nie wiem zupełnie czemu go nie robiłam. Chyba jakoś zawsze stawiałam na makowiec klasyczny i jakoś z makowcem
Mieszam w GarnkuDo tego makowca przymierzałam się dobrych kilka lat. Nie wiem zupełnie czemu go nie robiłam. Chyba jakoś zawsze stawiałam na makowiec klasyczny i jakoś z makowcem
Mieszam w Garnku