Dziś ciasto idealne dosłownie na każdą okazję. Ciemny biszkopt, masa budyniowa i śmietanowa z dodatkiem białych Michałków do tego wiórki czekoladowe to uczta dla podniebienia. Jak
Ewa w kuchniCiasto czekoladowe z bezą to ostatnio mój faworyt wśród przekładanych ciast. Czekoladowy biszkopt, krem z mascarpone i czekoladowa, chrupiąca beza, to mój przepis na idealne ciacho
Pieguskowa KuchniaCiasto to idealnie nadaje się dla miłośników serników i makowców. To takie kremowe i przeeepyszne 2 w 1, które doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym
Di gotujeZrobiłam to ciasto dla moich gości. Przyjechali szybciej i nie było czasu na schłodzenie ciasta. Ciasto jest pyszne. Wykonanie ciasta czekoladowego – Na garnuszku z parującą
Kuchnia PokoleńNie macie czasu na pieczenie? A może uważacie, że nie macie umiejętności? To przepis dla Was. Ciasto robi się szybciutko. Jest puszyste, pachnące, wilgotne. Rewelacyjne w
Mieszam w GarnkuCiasta marchewkowego nigdy mi dość! Pierwszy raz upiekłam je kilkanaście lat temu, dziwiąc się przy tym oczywiście, że jakim cudem ciasto z marchewką może się udać
Kulinarne przygody GatityPyszne makowe ciasto,które z powodzeniem możemy upiec na święta - zapewniam,że posmakuje każdemu. Moje ciasto niestety nie ma równych warstw - powstawało w wielkich
Niespełnione zdolności kulinarneCIASTO CZEKOLADOWE Z ŻURAWINĄ Ciasto czekoladowe to jedno z ulubionych ciast mojego męża. Aby było bardziej świąteczne i też mniej słodkie przygotowałam je w wersji '' lżejszej
Kuchnia PaulettesGWIAZDA Z CIASTA DROŻDŻOWEGO Zgodnie z obietnicą mam dla Was kolejny hicior na Święta. Gwiazda z ciasta drożdżowego z nadzieniem z maku i masła orzechowego. U
SMYKWKUCHNISkładniki: dno ciasta Około 2 szklanek pokruszonych herbatników 1 łyżka cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła miękkiego sernik 500g twarogu sernikowego 1szkl. Cukru ciemnego 3
w mojej kuchniCiasto z czerstwego chleba to dla mnie hit! Kiedy o nim usłyszałam, zupełnie nie wiedziałam czego się właściwie po nim spodziewać
Kolorowy PrzepisownikZ tym ciastem jest dużo pracy, ale jest pyszne. Wyjątkowe ciasto na specjalne okazje. Przygotowanie ciasta kruchego – wszystkie składniki ciasta ugnieść razem. Musi powstać gładka
Kuchnia PokoleńCiasto kakaowe na pograniczu murzynka i brownie, ciężkie, wilgotne , ale nie zakalcowate, jest puszyste, przełożone warstwami powideł śliwkowych smaczne nie przesłodzone i nie zapycha, oblane
Wanilia i KardamonPyszne delikatne ciasto. Przygotowanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ Biszkopt ubiec, ostudzić. Przygotowanie masy malinowej – maliny umyć i odcedzić. Galaretki malinowe rozpuścić w
Kuchnia PokoleńJadłam to ciasto u mojej siostrzyczki, smak mnie zadziwił. Ciasto jak puszek, pycha. Palmę lub masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Co jakiś czas dodawać
Kuchnia Pokoleń