Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim
Podróż w kulinariaCiasto o wdzięcznej nazwie Makowa Panienka. Dwa makowo-kokosowe blaty z mielonymi migdałami. Pomiędzy blatami dżem wiśniowy lub żurawinowy i niezawodny biały krem z mascarpone, białej
Nastoletnie WypiekanieCiasto na biszkopcie z jabłkami i masą budyniową. Niby zwykłe, a robi piorunujące wrażenie smakowe. Puszyste, wilgotne i idealnie słodkie. Składniki: (na dużą blachę 26cm x
Lena GotujeCiasto, do którego mam ogromny sentyment, gdyż wywołuje u mnie wspomnienia z początków! Moich początków, w blogosferze ;). Ostatnio zrobiłam je ponownie, nawet Mama zaniosła kilka kawałków
Nastoletnie WypiekanieDelikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim
Podróż w kulinariaCiasto bez pieczenia. Z pysznymi truskawkami w galaretce, masą śmietanową z mascarpone przełożoną warstwami biszkoptów. Oryginalny przepis zawiera masę budyniową, ja zrobiłam bitą śmietanę usztywnianą serkiem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieCiasto bananowe to szybki i łatwy w przygotowaniu deser, który co chyba najważniejsze, zawsze wychodzi. Przepisów na to popularne ciasto można znaleźć wiele, różnią się
Moja Mama GotujeCiasto francuskie ma wiele możliwości wykorzystania na słodko lub słono. Dziś prezentuję torcik, który przypomina nieco... słodką lazanię :) dobrej jakości ciasto francuskie gwarantuje odpowiednie listkowanie ciasta
Kolorowy PrzepisownikPyszne, wilgotne ciasto makowe z dodatkiem jabłka i cynamonowej kruszonki. Maku nie potrzeba mielić dzięki czemu przygotowuje się je szybko i łatwo. SKŁADNIKI: Na piegusa: szklanka
Pyry na GazSernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy
BullioDelikatne kruche ciasto z masą makową i dodatkiem wiśni. Polecam na bożonarodzeniowy stół zamiast tradycyjnego makowca. Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g mąki ziemniaczanej 1
BullioCiasto na piernik staropolski najlepiej zagnieść około 5 tygodni przed świętami. Przepis na piernik znalazłam na blogu Moje Wypieki , przygotowując go wprowadziłam lekką modyfikację w postaci
Życie zaczyna się w kuchniCiasto inspirowane dwoma różnymi przepisami, a raczej ich połączeniem. Nazwa jest wymyślona przeze mnie – jak łatwo się domyślać ciasto jest mocno alkoholowe, dodatkowo zawiera
KuchniaWeDwoje.plPrzygotowując to ciasto, warto troszkę się napracować po to, by wywołać zachwyt gości i rozkosz podniebienia. Niebo w gębie, to zdecydowanie za mało, jeśli chodzi
Z Majeczką w kuchniTym ciastem po raz kolejny mogę udowodnić, że istnieją pyszne słodkości, które są odpowiednie dla osób będących na różnych dietach, czy po prostu ceniących sobie
Di gotuje