ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:626/1040)

Piernik z orzechami ziemnymi 144

sztywną pianę, zmielone orzechy, skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać wszystkie składniki. • Ciasto wlać do dwóch średnich keksówek. • Piec w temp 180 st.C przez 40 minut. • Podgrzać śmietankę i rozpuścić w niej czekoladę, nie doprowadając do zagotowania. • Wystudzony piernik polać polewą czekoladową

To co kocham
Wegańskie brownie z owocami 150

Ciasto na tortownicę o średnicy: 23 cm Zaskakująco wilgotne i idealne na letnie wieczory! Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu,  jest niezwykle prosty a daje tyle radości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki dobrej jakości kakao w proszku 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody 2 łyżki czekoladowych(...)czekoladowe kropelki oraz kakao. Całość mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. W osobnej misce mieszamy mleko oraz lekko podgrzany olej kokosowy - tylko w taki sposób aby miał lejącą konsystencję. Mleko z olejem dodajemy do suchych składników i dokładnie je mieszamy. Na koniec dodajemy umyte owoce, mieszamy lekko szpatułką i przekładamy do tortownicy wysmarowanej lekko olejem i oprószonej mąką. Ciasto

Emcia Pichci
Tarta Z MUsem Z MaRakui 186

kąpieli wodnej jajka ucieramy na puch stopniowo dosypując cukier , dolewamy ostudzony sok oraz śmietanę   ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy i wstawiamy do pieka rnika na około 10 - 1 5minut, po tym czasie na spód wylewamy masę czekoladową , a na wierzch owocową pieczemy je szcze przez kolene 15-20 minut studzimy podajemy

Luźna Kuchnia
Babka migdałowa na drożdżach 130

Białka ubić na sztywną masę z dodatkiem szczypty soli. Wymieszać ciasto z ubitą pianą. Wyłożyć ciasto do formy na babkę (metalową formę wysmarować masłem i obsypać tartą bułką) i odstawić. Gdy zacznie rosnąć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 - 45 minut. czekoladowa kura od  Master Martini    zastawa

królestwo garów
Staropolski deser na Święto Trzech Króli 183

tuż, tuż postanowiłam poszukać jakiejś potrawy przygotowywanej specjalnie na tę okazję. W książce „Kuchnia Polska. Ciasta i desery” Ewy Aszkiewicz trafiłam na staropolski deser przygotowywany właśnie na to święto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe itp. Trzy różne kremy mają

MyCookBook.pl
Czekoladowe cupcakes z owocami 179

posiekać nożem i dodać do ciasta, wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru pudru Roztopić

Plate of Joy
Tort "Letnia Pokusa" 173

ułożyć pośrodku tortownicy. Następnie wokół niego ustawiać kolejne pasy ciasta, tak aby zapełnić tortownicę. Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.  Dekoracja: około 200-300 g śmietanki 30 lub 36%; 1 Śmietan-Fix; kilka malin; 50 g posiekanych orzechów pistacjowych; wiórka czekoladowe lub 50 g startej czekolady; Śmietanę ubić ze Śmietan-Fixem i posmarować wierzch i boki tortu

In my kitchen
Ciasto zebra 482

pieczenia). N a środek formy nakładać na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ma się stopniwo rozlewać) . Piec ok. 1 godziny w pi ekarniku nagrzanym do 180C , do tzw. "suchego patyczka" . Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową . S maczneg o!     * ź ródło przepisu ' Słodki ś wia t Ewy Wachowicz', Ewa Wachowicz

CookYourself
Wielkanocne babeczki z pisankami 172

olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę pomarańczową i czekoladowe dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego

Ciastkozercy
Waniliowe ptasie mleczko - pyszne ciasto 427

wiesz co począć z nadmiarem białek ? Bezy Ci się znudziły? Zapraszam na pyszne ciasto -  ptasie mleczko. Zachwycające, lekkie i zwiewne jak piórko, puszyste, obłędnie smaczne, po prostu rozpływające się w ustach. Na biszkoptowym spodzie, waniliowa pianka z włoskiej bezy, tradycyjnie wykończona polewą czekoladową zachwyci każdego łasucha. Zamiast żelatyny do zagęszczenia białek użyłam agaru, który powoduje, że masa robi się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Brak tytułu 173

grudek i przypalonych garnków! Skuś się na "Budyń ulubiony": śmietankowy, waniliowy lub czekoladowy. Uwielbiam budynie Dr. Oetkera - zawsze się sprawdzają. Są aksamitne i kremowe i świetnie smakują. Sprawdzają się jako baza do kremów.   Perełki cukrowe sprawdzają się świetnie do dekoracji tortów, ciast i ciasteczek. Poręczne szklane opakowanie i dozownik pozwalają łatwe korzystanie z produktu. Wykorzystuję je bardzo często

kolorowotorcikowo
Ciasto jamajka 240

bananami przełożonymi kremem śmietanowym na bazie kremówki i serka mascarpone. Ciasto łatwe do przygotowania. Świetnie się kroi i ładnie prezentuje.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy (sam proszek, 47 g) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka(...)Miksować na mniejszych obrotach miksera. Na sam koniec dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i proszek budyniowy. Całość delikatnie ze sobą połączyć. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec w 180 ºC przez około 30 minut. Upieczone ciasto ostudzić.  Następnie przekroić na pół, aby uzyskać dwie części . Jedną część posmarować dżemem, następnie dodać pokrojone (wzdłuż) banany

Ugotować
Gryczane ciasto z bezą i truskawkami! 167

truskawkami z mąki gryczanej i z bezą kokosową. Ciasto ma ciekawy i niepowtarzalny smak. Warto od czasu do czasu spróbować czegoś innego.  Dlatego zachęcam serdecznie! SKŁADNIKI: - 6 łyżek oleju kokosowego (ewentualnie masła) - 1 jajko + 1 żółtko - 80 ml mleka - 180 g mąki gryczanej + 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 120 g cukru (bądź użyj słodzika np. stewii(...)łyżki wiórków kokosowych Ubij białka na sztywną pianę dodaj cukier i dalej ubijaj na wysokich obrotach, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj delikatnie masę. Po upływie 35 minut od pieczenia ciasta otwórz piekarnik i wyłóż na ciasto pianę. Piecz kolejne 15 minut w temp 155-160 stopni C, z termoobiegiem. Ciasto po całkowitym wystudzeniu, udekoruj truskawkami ;-) Życzę Ci smacznego

SMYKWKUCHNI
POTRÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTO LASKOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZ PIECZENIA) 151

wersji nie wyrządza mi szkody na ciele, a wewnętrznie błogo nastaja. Bo szczęśliwa mama i kobieta, to taka nie żałująca sobie czekolady. Może to i płytkie słowa,  ale ciasto patetycznie smaczne. Poczuj to! ❤ Składniki na formę o wymiarach 27 × 27 cm: Spód: 1 szklanka płatków lub wiórek kokosowych, 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowych), 1/4 szklanki sezamu, 1 szklanka daktyli(...)łyżki oleju kokosowego RAW, szczypta soli. Polewa czekoladowa: 80 ml nierafinowanego oleju kokosowego, 3 łyżki karobu, 3 łyżki kakao, 1 łyżka melasy karobowej. Wykonanie : Formę wykładamy folią spożywczą. Składniki na spód blendujemy na klejącą masę. Wylepiamy nią formę. Składniki na krem laskowy blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Wlewamy ją na spód ciasta. Olej kokosowy na polewę rozpuszcamy w kąpieli wodnej

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania