ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:635/1040)

Bezglutenowe biszkoptowe gryczane babeczki z figą bez tłuszczu 144

przygotowane ciasto przelałam do foremek wysmarowanych masłem i posypanej mąką gryczaną. Rozlałam równomiernie ciasto i włożyłam do niego po połówce fig.   Piekłam ok 20 minut w 190 stopniach. Wyrosły pięknie i nie opadły. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale sosy toffi lub czekoladowy , nie wspominając malinowego będzie wspaniały

AZgotuj!
Ciasto czekoladowo-orzechowe z gruszkami 95

przepisu , ponieważ jest w smaku genialne, zmniejszyłam jedynie ilość składników i dodałam mielone włoskie orzechy. Ciasto wyszło przepyszne, pachnące i mięciutkie, a gruszki upiekły się idealnie :) Wprawdzie dopiero po zjedzeniu przyszło nam go głowy, ze można było już na talerzyku polać gruszki sosem czekoladowym, ale nic straconego, następnym razem na pewno tak zrobimy :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
piernik na już! szybki i pyszny 139

będzie potrzebne mniej lub więcej, ale nie powinno się zbyt mocno rozrzedzić masy! Przekładamy ciasto do keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Wyłączamy piernik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy w nim piernik do ostudzenia. Można udekorować piernik dowolnie - polewą czekoladową, lukrem, cukrem pudrem... Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Czekolada plastyczna 147

rozczarowałam się. Każdy kto chciałby w efektowny sposób ozdobić tort (czy każde inne ciasto lub deser) i miał chociaż raz w życiu doczynienia z plasteliną/modeliną/masą solną/ czy nawet mokrym piaskiem w piaskownicy może jak najbardziej użyć tej "czekoladowej plasteliny" do ozdoby. !! Taka uwaga zanim przejdę do przepisu - czekoladę plastyczną trzeba wyczuć. Szybko można ją rozgrzać

Jedzeniomania
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 196

mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 o C. Przestudzone muffinki można pokryć dowolną polewą czekoladową

In my kitchen
Tort szwarcwaldzki - Czarnolas 225

szklanka ponczu 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy budyń czekoladowy, proszek do pieczenia. Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną pianę, wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Do tego dodajemy energicznie żółtka oraz sypkie produkty. Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.  Żelatynę

Salonik smaków
Muffiny czekoladowe 130

zgęstnieje. Jaja wymieszać z ekstraktem waniliowym oraz kefirem, następnie ciągle mieszając wlewać powoli przestudzoną masę czekoladową. Na koniec mokre składniki połączyć z suchymi*, przełożyć do foremek na muffiny, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut.  * delikatnie mieszamy, w cieście mogą pozostać grudki niewymieszanych składników. Muffiny przed pieczeniem   Po wyjęciu z piekarnika i chwili

Zapiski Młodej Żony
Ciasteczka cytrynowe 169

domowe ciastka. Cenię je ponad najdroższe sklepowe łakocie. Nie ważne czy małe, czy duże, owsiane, czekoladowe czy nadziewane. Domowe wypieki mają w sobie to coś, czego nigdy nie znalazłam w kolorowych paczkach od wielkich koncernów. Dziecięce wspomnienia mamy zagniatającej pierniki, a może magiczne ciasto na babcine rogaliki, które utopione w wodzie w końcu wypływa na powierzchnię? Bez względu na rodzaj

Zapiski Młodej Żony
Tarta czekoladowa ze śliwkami 134

razem tarta ze śliwkami...tarta czekoladowa;) jest to jedna z lepszych tart jakie jadłam. czekoladowy kruchy spód, łamany kwaskowościa śliwek i smakiem rozmarynu.Kochamy odkrywać nowe smaki, a ten smak był dla nas nowy....i ta pomarańcza:) Dla nas obłędna tarta;)Polecamy... Składniki; Ciasto; 200 g mąki, 3 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, szczypta soli, 100 g zimnego masła, ekstrakt

Anioły w kuchni
Tarta z czarną porzeczką. 253

wiadro czarnej porzeczki byłem bardzo szczęśliwy, bo bardzo ją lubię, ale najlepiej mi smakuje w ciastach, tartach, jagodziankach...  Tarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego

Kuchnia Łukasza
KRUCHE CIASTECZKA W 3 WERSJACH 174

szczęście, że w spiżarni miałam składniki do upieczenia pysznych, kruchych ciasteczek. Najmłodsza córka uwielbia jajka czekoladowe Kinder niespodzianki...Jednak nie je ich, a tylko rozpakowuje zabawki, dlatego też mam w domu pełno mlecznej czekolady, której nikt nie chce zjeść....Postanowiłam poeksperymentować i na cieście  rozwałkowałam pokruszoną czekoladę. Ciastka wyszły nieziemskie, bo czekolada zrobiła się w środku chrupiąca. Dodatkowo jeszcze

Smaczne Zdrowe
Babkowa Pani Dynia 145

półkul. Piec w temperaturze 170ºC przez około 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto pozastawić do lekkiego ostygnięcia, wyjąć z foremki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem wyrównać ewentualne górki, tak aby otrzymać równiutkie połówki. Połówki przełożyć masą, u mnie serek czekoladowy i udekorować bitą śmietaną z odrobiną barwnika i lukrem. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Zimowe zachcianki 200

kilku dni mam straszna ochote na soczewice i ciasto bananowe. I o ile soczewice bardzo lubie, to wszelkie przetwory bananowe juz nie. Jesli mam jesc banany to tylko w naturalnej postaci. Ale kolezanka wspomniala cos o czekoladowym ciescie z bananami i wyobraznia tak zadzialala, ze od kilku dni szukam odpowiedniego przepisu. Moje poszukiwania pozostaja bezowocne. Na pocieszenie wiec przygotowalam

Przysmaki Karolki
Halloween Tort Oreo 207

przydadzą się do innych strasznie dobrych halloweenowych przekąsek, np. takich jak tu ). Lukier przekładamy do woreczka strunowego i malujemy oczy na Oreo, czarne źrenice malujemy rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową. Czas na krem! Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń (może być prosto z lodówki) i dalej miksujemy. Oreo, które damy(...)razie chodzi tylko o to, żeby złapać wszystkie kruszki z ciasta, które nie powinny przedostać się do kremu). Tort pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo na ścianki i wierzch tortu. Rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową malujemy nogi pająkom. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z kremem i truskawkami 143

pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka świeże truskawki Nutella lub inny krem czekoladowy Składniki na krem z twarożku: (zobacz link tutaj) Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy jajko, olej, mleko i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek(...)środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu. (zobacz link tutaj) Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić "do góry nogami" lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Na każdą babeczkę nakładamy po łyżeczce kremu czekoladowego. Biały krem z twarożka przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy i wyciskamy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania