ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:643/1040)

Śnieżny makowiec 148

Ciasto jest szybkie do przyrządzenia i w dodatku bardzo smaczne i wilgotne. Składniki: Biszkopt: 1, 5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 8 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny  Dodatkowo: 1 puszka gotowej masy makowej Helio 1 polewa czekoladowa Helio(...)Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy masę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony biszkopt kroimy na pół wzdłuż ciasta. Masę makową wykładamy na dolną część biszkoptu, równomiernie rozsmarowujemy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Schłodzoną śmietanę wlewamy do miski, ubijamy na sztywno, ucierając

Bajeczna Kuchnia
Pyszne ciasto Delicja babci Basi 244

Polecam dzisiaj pyszne ciasto Delicja . Ciasto to jest eleganckim dodatkiem zarówno na uroczystość , jak i do popołudniowej kawy Bardzo dobrze smakuje schłodzone , prosto z lodówki, na pewno zachwyci zarówno domowników jak i gości . Składniki biszkoptu ( który upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm ) : 5 jaj , ( temp. pokojowa), 3/4 szklanki cukru kryształu, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1/2 szklanki mąki tortowej Basia(...)mąki ziemniaczanej, szczypta soli, Uwaga ! bez proszku do pieczenia! Potrzebne składniki na warstwę brzoskwiniową : 800 ml wody, 2 galaretki brzoskwiniowe Winiary, 1 duża puszka brzoskwiń. Potrzebne składniki na czekoladową warstwę : 500 g śmietany kremówki Gostyń , 130 g.czekolady gorzkiej Wedel , ( 1 cała tabliczka + 2 rządki całej czekolady ) 1/4 szklanki gorącej wody, 1 łyżeczka żelatyny. 2 łyżki cukru pudru. Potrzebne składniki

Pysznosci Babci Basi
Jak zrobić naleśniki? 110

Naleśniki – znane i kochane na całym świecie do tego stopnia, że ciężko stwierdzić gdzie tak naprawdę przyrządzono je po raz pierwszy. Maksymalnie uniwersalne, podawane na

Pogotujmy.pl
Naleśniki z serem dla dzieci- delikatne nadzienie! 157

uzyskać oczekiwaną konsystencję. Ciasto naleśnikowe wykonać wcześniej wg przepisu --> przepis podstawowy na ciasto naleśnikowe Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w trójkąty, następnie podsmażyć jeszcze na małym ogniu z dwóch stron. Ja podaję je posmarowane konfiturą jabłkową, z kawałkami bananów i posypką czekoladową- ale tu już wedle uznania :) Najważniejszy jest delikatnie serowo- budyniowy farsz

Tradycyjna Kuchnia
Konkursowe zdobycze cd :) 161

Witam Kochani dziś  pokażę Wam kilka moich nagród, które zdobyłam ostatnio w konkursach :) Zacznę od słodkiej nagrody od Lindt :) Wygrałam zestaw czekoladowych zajączków w konkursie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
#2 Sernik Wiedeński (bez spodu) 170

ciasta. Na spód piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne z niewielką ilością wody. Wtedy nasze ciasto będzie puszyste i delikatne.  Sernik bardzo wyrasta, jednak po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu opada.  Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy dowolną polewą. Ja z reguły używam polewy czekoladowej. Trzymajcie przepis: pół kostki masła 4 łyżki kakao 4-5 łyżek cukru 3 łyżki

Taste of imagination
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 559

Oszukane tiramisu, na serku homogenizowanym z czekoladowym biszkoptem i mnóstwem kakao. Pyszne. W oryginale, jak dla mnie, było za dużo mleka w proszku, dlatego u mnie pojawiło się go mniej. Dzięki czemu jest ono mniej wyczuwalne. Ciasto najlepiej zrobić min 24 godziny przed podaniem. Jak dla mnie ciasto to było bardzo smaczne i z pewnością do tego przepisu powrócę. Składniki

CookYourself
Powielkanocny śnieg i wieniec drożdżowy. Truskawkowo-pistacjowy 160

pieczenia. Przełożyć ciasto do formy, łącząc końce. Odstawić do wyrośnięcia na 20-30 minut. Wyrośnięte ciasto posmarować roztrzepanym z mlekiem jajkiem, posypać posiekanymi pistacjami i cukrem perłowym. Piec w 180 st. C. przez 40-45 minut. Ostudzić. Smacznego! A jutro zabierają mnie na kurs czekoladowo-glazurowy. Cieszę się ogromnie! Czekolada to mój konik, ale w kwestii glazur lustrzanych muszę się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniczki z białym serem na słodko 172

słodko. Przyznam Wam szczerze, że sama też uwielbiam takie obiady. Nie tylko za ich szybkość wykonania, ale przede wszystkim za smak. Ja swoją porcję naleśniczków często polewam jeszcze sosem czekoladowym. Ot mała rozpusta Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka (u mnie 2%) 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka M 250 g chudego twarogu 2-3 łyżki cukru trzcinowego(...)dosłownie wysmarowana jedynie tłuszczem, wylewamy małe porcje ciasta i ruchem patelni rozlewamy je tworząc kształt naleśnika (naleśniki powinny być w miarę cienkie). Naleśniki smażymy z obu stron na złoto. Zaraz po zdjęciu z patelni rozsmarowujemy na nich porcję słodkiego białego sera, składamy i podajemy. Dla urozmaicenia naleśniki można polać również np. sosem czekoladowym lub innym ulubionym. Smacznego

Słodkie okruszki
Babeczki/Muffinki czekoladowo - kawowe. 81

Długi weekend nadal trwa, ciasto zapewne już dawno zjedzone, prawda? Niebawem moga niespodziewani goście wpaść, więc co im podacie do kawy? Nie macie pomysłu? Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem na Muffinki czekoladowo-kawowe. Babeczki/ muffinki czekoladowo - kawowe Składniki: 2 szkl. mąki 3/4 szklanki cukru 100 g mlecznej czekolady 1 jajko 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki proszku

My World by Dagmara Rek
Trufle Lusette 157

Moje pierwsze trufle i na pewno nie ostatnie. Są idealne również na prezent. Składniki: - 4 wafle Lusette  czekoladowe - 4 wafle Lusette  mleczne - 250 g

Kulinarne życie
Błyskawiczne ciasteczka migdałowe. 165

pieczenia tak na czubek noża 350 g  mąki tortowej Młynomag   lukier czekoladowy Dr. Oetkera  Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami następnie dodajemy mąkę z migdałami i na czubek noża proszku do pieczenia, zagniatamy ciasto.Stolnicę posypujemy mąką rozwałkowujemy ciasto na około 1/2 cm i wykrawamy dowolne kształty ciasteczek. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Zdrowy budyń bez gotowania 195

Przepyszny, słodki budyń bananowo-czekoladowy na zimno. Do jego przygotowania potrzebne są tylko cztery składniki: kakao, banan, awokado i miód. Chwila blendowania i mamy wspaniały, gęsty krem idealny na deser czy jako dodatek do ciast, placuszków, naleśników, owsianek, pieczywa itp. Można wzbogacić deser łyżeczką cynamonu lub przyprawy do piernika i w ten sposób przygotować jego zimową wersję ;) Składniki

Ze smakiem i z pasją
Zdrowy baton bananowy 146

pieczenia, zmiksować razem. • Na koniec wymieszać z płatkami czekoladowymi. • Wyłożyć do silikonowej tortownicy 25×25 cm. • Piec w 170 st.C przez 30 minut. • Po ostudzeniu pokroić na kwadraty. • Czekoladki rozpuścić z mlekiem i położyć czekoladę na każdy kawałek ciasta. • Banana pokroić w plasterki i udekorować batony

To co kocham
Pomysł na… placki z serka wiejskiego 132

słodko z konfiturą lub owocami. Po dodaniu kakao robią się cudownie czekoladowe. Uniwersalne placki z serka wiejskiego :)   Na 4 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 szt jajko 1-3 łyżki mąki (dowolnej) Serek mieszamy z jajkiem i dodajemy tyle mąki, aby ciasto było gęste, jak na racuchy. Placki smażymy na patelni bez tłuszczu lub dodając go bardzo mało. Dużo

Kucharzyca