ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:625/1040)

Makowiec z masą kajmakową 207

prowadząc rozmowy z moją mamą stworzyłam swój własny przepis na smaczne świąteczne ciasto. Nie ukrywam, że byłam bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się,  że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek(...)łyżką łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce (28*21) wyłożonej papierem do pieczenia w  temperaturze około 175 stopni przez 50 - 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika, kiedy ciasto przestygnie, nakładamy warstwę kajmaku. Następnie  rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i wylewamy na makowca tworząc cienkie pasy. Widelcem formułujemy wzorki

Pan i Pani Smith w kuchni
Dietetyczne bajaderki (kule rumowe) 154

pokrojonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja dałam orzechową;)) 2 łyżki czekoladowego kremu z awokado z tego przepisu 3 łyżki mielonych otrębów firmy Kupiec ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku olejek rumowy wg. smaku wiórki kokosowe oraz kakao do obtoczenia bajaderek Sposób przygotowania: Upieczone i wystudzone ciasto kruszymy w rękach lub miksujemy w blenderze mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto Jamajka 128

doskonałe! Kakaowe biszkopty, posmarowane kwaskowatym dżemem, kremem śmietankowym z bananami i galaretką. Ciasto jest nie za słodkie i lekko orzeźwiające, a poza tym bardzo ładnie się prezentuje. Polecam z całego serca 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: śmietanka(...)piana. Dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. W oddzielnym naczyniu przesiewamy suche składniki i dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 30 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekrawamy na pół i przekładamy do blaszki lub do specjalnego

kulinarne odsłony pati
Racuchy drożdżowe bananowe z dżemem 143

szczególnie rodzynkami, żurawiną czy miechunką, tartymi orzechami, makiem, wiórkami kokosowymi. Ciasto baza już jest, teraz dodatki, do woli Racuchy drożdżowe z bananami podałam z dżemem truskawkowym Jamar . Dlaczego tak? Bo miałam w domu, naszła ochota, dżem pasował akurat, idealny słodki dodatek na drugie śniadanie. Świetnie sprawdzą się także polewa czekoladowa i wiórki kokosowe. Rozpusta? Czemu nie? Poniżej przepis, z którego(...)ciepłym mlekiem, łyżką mąki i cukrem waniliowym, odstaw na 8 minut. W misce połącz szklankę mąki ze szczyptą soli, rozdrobnionym bananem i rozczynem z drożdży, dobrze wymieszaj, odstaw ciasto na kilka minut. Przez ten czas na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż na złoto z obu stron. Zachowaj odstęp, placuszki na patelni będą rosły Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowo – miętowo – malinowe (na maślance) 90

słowem – rozkoszne! Ciasto Wam zostawiam, a sama uciekam na meczyk :) Składniki ( tortownica 23 cm): 260 g mąki, 150 g cukru, 3 jajka, ½ szklanki maślanki, ½ szklanki oleju, 2 czubate łyżki kakao, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 10 – 12 kostek gorzkiej czekolady ( 60% kakao), 1,5 łyżeczki kropli miętowych, 1 szklanka malin + kilka do dekoracji (świeżych lub mrożonych), polewa czekoladowa   Sposób przygotowania

Nie tylko w kuchni
Wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe 132

Składniki na ciasto: - 170g kleiku ryżowego - 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych - 3 łyżki mielonych migdałów - 1 łyżka mielonych pistacji niesolonych - ½ szklanki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka - 200g miękkiego masła Składniki na masę do przełożenia: - 400ml mleka kokosowego - 1 łyżka cukru pudru - 100g wiórków kokosowych Dodatkowo, do ozdoby, polewa czekoladowa: - 50g dobrej czekolady

mojewypiekiinietylko
muffinki z twarogiem 163

składniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g kakao 130 g cukru 80 ml maślanki 1 jajko 125 ml wody 125 ml oleju słonecznikowego 1

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 226

odstawić, aż czekolada stężeje. Odwrócić galaretki i wycisnąć czekoladę wokół serca, tak żeby konstrukcja czekoladowego serca opierała się na wykałaczce. Pozostawić do stężenia, po czym delikatnie ściągnąć z papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Bananowo - kokosowe batoniki owsiane w polewie czekoladowej 152

wersji jak ta lub dać samo masło orzechowe. Początkowo miało być to ciasto, ale nie wyrosło ono zbyt duże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest również kokos a, smak doskonale wzbogaca czekoladowo-kokosowa polewa. Batoniki są bardzo sycące, więc świetnie sprawdzą się na przekąskę(...)wymieszać. W blenderze umieścić banany, tahini oraz masło orzechowe i wszystko zblendować na gładką i kremową masę. Przelać masę do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka kokosowego. Polać po cieście, wierzch posypać wiórkami kokosowymi

Healthy food explorer
Pączki z różnych stron świata 174

wbijanymi kolejno jajkami. Przekładamy do szprycy cukierniczej, a z papieru pergaminowego wycinamy kwadraty o wymiarach 10 x 10 centymetrów i smarujemy je z olejem. Na każdy kawałek wyciskamy kółko ciasta o średnicy 6 centymetrów. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej i partiami umieszczamy na nim pączki , smażąc po 5 minut z każdej strony. Wyciągamy i odsączamy. Na koniec przygotowujemy lukier, ucierając(...)będą: olej do smażenia, cukier puder do przygotowania lukru lub polewa czekoladowa, słodka posypka do dekoracji. Mąkę przesiewamy, mieszamy z suchymi drożdżami (w przypadku świeżych – w pierwszej kolejności przygotowujemy rozczyn). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy mikserem przez kilka minut aż do uzyskania  gładkiej masy. Gotowe ciasto formujemy w kulę, wkładamy do oprószonej mąką miski, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort na moje urodzinki :) 241

urodziny? Tort oczywiście :) Ostatnio piekłam kilka ciast z kremem i nie mogłam się zdecydować, które wybrać tym razem. Dlatego postawiłam na coś nowego, ale już trochę znanego. Bezy robiłam nie raz i nie dwa, Tort Pawłowej stał się już niemal moją specjalnością. Tym razem zdecydowałam się zrobić prawdziwy tort bezowy. Trzy cienkie, czekoladowe blaty bezowe, krem na bazie prezentowanego ostatnio

Ratunku obiad
Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą 117

lubię robić. Te ciasteczka zostały podsumowane przez Miśkę „Mama przeszłaś samą siebie.”. No cóż, nie będę się z dzieciakiem kłócić. Są to kruche ale jednocześnie miękkie ciasteczka czekoladowe podkręcone przyprawami i przełożone konfiturą. Wyglądają całkiem nieźle, ale ich wyjątkowość kryje się w smak u. Nie trzeba ich trzymać w lodówce, spokojnie wytrzymają tydzień przechowywane w pudełku. Idealnie sprawdzą(...)się trochę pobawiłam i zrobiłam połowę ciastek z dziurką. Powykrawane ciasta przenieś delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C przez około 10 minut. Po upieczeniu ciastek wystudź je, wtedy stwardnieją. Wystudzone ciastka przełóż konfiturą. Smacznego         Artykuł Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
pomarańczowo-jabłkowa babka jogurtowa... 162

sztuki, jabłka 4 sztuki, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba dobrze ubić pianę z białek i cukru, dodać żółtka, olej, jogurt i krótko zmiksować wsypać przesianą mąkę z proszkiem i i zmiksować krótko do połączenia składników forma silikonowa 24cm z kominkiem - na dnie położyć kawałeczki pomarańczy, jabłek dać na to trochę ciasta, znowu kawałki owoców, dać część ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
Kukurydziane kruche ciasteczka 272

polewa czekoladowa biała – 100 ml – polewa czekoladowa ciemna – 100 ml – orzechy laskowe – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Obie mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olejek waniliowy. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy ( lekko podsypanej mąką ). Wycinamy kieliszkiem kółka. . Pieczemy

Ostra na Słodko
Masa makowa do strucli wg Aleex 189

Przygotowania do świąt wkroczyły na ostatnią prostą. W mojej kuchni już rozbrzmiewają kolędy, przełożone masą czekoladowo-śliwkową i masą orzechową pierniki spokojnie dojrzewają owinięte w folię, a ja zajęłam się masą makową do strucli, którą zamrożę i wykorzystam (po wcześniejszym rozmrożeniu) do makowców tuż przed Wigilią. Masę makową przyrządziłam według rodzinnej tradycyjnej receptury mojej przyjaciółki Anes . Pamiętam, jak robiła(...)prócz jajka i białka). 4. Dodać posiekane orzechy i skórkę pomarańczową, ewentualnie inne bakalie. Wymieszać. 5. Następnie odstawić masę do ostygnięcia. Do przestudzonej dodać jajko i białko, wymieszać. 6. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na kwadrat (nie może być zbyt cienki). 7. Ciasto posmarować rozkłóconym białkiem. 8. Wyłożyć na ciasto 1/3 masy makowej, zostawiając margines

W mojej kuchni