ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:214/1040)

Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 491

Ciasto przechowujemy w lodówce. Z foremki wykroiłam 12 dużych porcji. Jedna to 400 kcal. Powrót lata – maliny w roli głównej Maliny z własnej naturalne plantacji Maliny na czekoladowym spodzie Ciasto serwowane na drewnianej desce dębowej Ciacho nie tylko na lato Smacznego!!! Źródło wpisu: blog I love Bake Zapisz Zapisz

Relaxtime
Makowiec japoński (z jabłkami) 165

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis znalazłam na blogu: Smaki Weroniki. Troszkę go zmieniłam, dodałam lukier czekoladowy a ciasto nazwałabym szarlotką z makiem (choć jabłka nie są wyczuwalne). Makowiec w przygotowaniu jest łatwy, szybki i smakuje rewelacyjnie.  Moja masa makowa miała już bakalie, ale możecie dodać ich więcej.   Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g)  10 łyżek

Di gotuje
Czekoladowa wisienka 173

Puszysty biszkopt kakaowy przełożony delikatną wiśniową masą na bazie świeżych wiśni przykryty dodatkowo wiśniowa galaretką. Bardzo wiśniowe ciasto idealne do kawki :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek

Na Ciasteczkowych Papierach
Słodkie ukojenie. BANANOWY MURZYNEK a'la BROWNIE. 248

Powstało zupełnie spontanicznie. Pomyślałam, że skoro do murzynka dodajemy dżem,  czemu nie dodać bananów? Co prawda, nie wyszło piękne  puszyste - powstało ciężkie, lepkie i mocno  czekoladowo-bananowe ciasto, przypominające swoją formą brownie. BANANOWY MURZYNEK a'la BROWNIE. /przepis z mamy zeszytu; w oryginale zamiast bananów, dżem; banany - mój pomysł;/ 2 szklanki mąki 3/4 kostki margaryny szklanka zmiksowanych

W kuchni Karmel-itki
Wuzetka + film 211

Klasyczna wuzetka na bazie kakaowego biszkoptu, nasączona kawą, przełożona dżemem i bitą śmietaną z wierzchu wykończona czekoladową polewą. Jest to ciasto dość czasochłonne ale bardzo proste w wykonaniu. Podane z gorącą kawą lub herbatą zachwyci nie jedno podniebienie.  składniki na formę 26 na 23 cm 5 jajek 1 szklanka cukru kryształu 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)wierzch smarujemy dżemem. Na warstwie dżemu nakładamy ubitą śmietanę i dokładnie ją rozprowadzamy (około 60 g śmietany zostawiamy do ozdobienia wuzetki ) ,wierzch przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Ciasto polewamy dowolną polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki na około 5 godzin. Przed podaniem wuzetkę dekorujemy pozostałą śmietaną

Smakowite Dania
Torcik czekoladowo-śliwkowy 186

Szczypta mielonych goździków Szczypta mielonego kardamonu Masa czekoladowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 250 g sera mascarpone 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 czubata łyżka cukru pudru Dekoracja: Płatki czekoladowe Sposób przygotowania: Ciasto: Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem na puszystą lśniącą masę , wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, bułką tartą, budyniem i orzechami, połączyć delikatnie z ubitymi na sztywno białkami(...)serkiem i cukrem wmieszać delikatnie płynną wystudzoną czekoladę –robić to ostrożnie, aby masa się nie zważyła. Przełożenie; Jeden blat ciasta nasączyć połową herbacianego ponczu, wyłożyć tężejącą masę śliwkową docisnąć drugim blatem, który również trzeba nasączyć i wykładamy masę czekoladową.  Wierzch posypujemy grubo płatkami czekolady. Wkładamy do lodówki, aby masy dobrze stężały

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy mannowiec 171

zanim przerzuciłam je na komputer... Wczoraj jednak mama dopraszająca się czegoś słodkiego rozłożyła mnie na łopatki. Dawno nie widziałam tak maślanych oczu i taaakiej miny. Tak oto powstało 'codzienne' ciasto, które łączy wszystko, co powinno - jest pyszne, lekkie, tanie, proste w przygotowaniu i na dodatek nie wymaga pieczenia. Przepis znaleziony w którymś numerze 'Chwili dla Ciebie', którą to mama regularnie(...)litr mleka -szklanka cukru -szklanka kaszy manny -2 op. cukru wanilinowego -25 dag margaryny -ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło 40 - 4 paczki) -3 łyżki kakao -polewa czekoladowa* -wiórki kokosowe do dekoracji *gotowych polew używam tylko w skrajnych przypadkach, podaję więc przepis na naszą, stosowaną od lat -3 łyżki kakao -3 łyżki margaryny -3 łyżki mleka -3 łyżki cukru

Zielona Kuchnia
Milky way 937

ciasto równo przecinamy na 2 blaty, na dolny nakładamy i rozprowadzamy równomiernie masę kremową na którą z kolei kładziemy górny blat i lekko dociskamy. Górę smarujemy roztopioną polewą czekoladową. Gotowe ciasto warto schłodzić w lodówce minimum 3h oraz wcześniej wyjąć przed podaniem

Mechanik w kuchni
Tort potrójnie czekoladowy z kinder czekoladą… 424

Wyobraźcie sobie, że wchodzicie z koleżanką na siłownię, jak co dzień – w sportowych butach, legginsach, z butelką wody pod pachą…no wiecie, samo zdrowie

brunetkawkuchni
Sernik z rosą 280

ciasto shrek, ciasteczka musli i oczywiście pyszne bounty bobki! czy o czymś nie zapomniałam... chyba nie. Udoskonaliłam przepis na bounty - stanowczo lepsza niż zwykła roztopiona czekolada jest polewa czekoladowa do ciast. Cenowo wychodzi tak samo a wynik jest o wiele lepszy! Wygodniej też się obtaczają, czekolada jest gęsta i strasznie twardnieje a polewa jest fajnie płynna i kulki rozpływają się

sierotka maRysia w kuchni
Waflowo – czekoladowy tort Pischinger 235

Domowy Pischinger ma jednak tą przewagę, że dekorację możemy zrobić sami i zadedykować go danej osobie np. mamie w dniu matki :) Składniki: 1 opakowanie wafli okrągłych (6 sztuk) Warstwa czekoladowa: 100g czekolady (deserowej lub gorzkiej)       50g cukru pudru 1 łyżka masła (ok. 30g) 100ml śmietany kremówki 30% 100g orzechów   włoskich i/lub laskowych (drobno posiekanych(...)prażonych)** 50g płatków migdałowych Kolorowe posypki do ciasta Masę z białej i czarnej czekolady przygotowujemy osobno, ale w ten sam sposób, czyli śmietanę, masło, cukier puder i posiekaną drobno czekoladę rozpuszczamy w rondelku na wolnym ogniu, mieszając. Gdy masa się zagotuje dodajemy do białej masy siekane migdały lub kokos, a do czekoladowej siekane orzechy. Gotowe masy pozostawiamy do przestygnięcia. Jeśli

Smakowy Raj
Urodzinowy tort z masłem orzechowym. 164

Dzisiaj zapraszam Was na tort urodzinowy, który sama sobie upiekłam, bo na urodziny to obowiązkowo musi być tort. Ten tort jest niezwykle pyszny. Czekoladowe biszkopty przełożone kremem budyniowym z masłem orzechowym, do tego dekoracja z pysznych i chrupiących ciasteczek. Nawet nie wiecie jaki ten tort jest pyszny i jak pięknie pachnie. A jak lubicie masło orzechowe to na pewno(...)wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy

Izabelawkuchni
Babeczki czekoladowe z budyniem 188

łatwe do zrobienia, szybkie i smaczne. Idealne na wszelkie imprezy. Na blogu w zakładce Ciastka znajdziecie inne przepisy na pyszne babeczki. Kto się skusi na jedną słodką czekoladową babeczkę? Ciasto (około 22 szt babeczek) 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 0,5 l mleka(...)się składników. Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do jej połowy wysokości, a nastepnie łyżeczkę budyniu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić babeczki czekoladowe z budyniem

O kuchni z uczuciem
Bostońskie ciasto kremowe 338

Pyszna, kremowa tarta z delikatnym czekoladowym nadzieniem... Jedna z lepszych jaką miałam okazję zrobić;) Zrobiłam ją specjalnie na akcję Oczytani Kulinarnie, gdzie trzeba było przygotować przepis znaleziony w dowolnej książce na stronie 18. Moje ciasto pochodzi z książki "Czekolada" ze str.18. Ciasto: 250g mąki pszennej, szczypta soli, 150g masła, 70g cukru.     Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier oraz

Z miłości do słodkości