uwielbiam. Ciasto wyszło takie jak powinno: wilgotne i odpowiednio słodkie. Oczywiście nie przetrwało dłużej niż przez weekend:) Inspiracja Masa orzechowa: 3/4 szklanki masła orzechowego, 1/2 szklanki cukru, 1/4 łyżeczki soli, 4 łyżki stopionego masła, 1/2 laski wanilii. Masło orzechowe połączyć ze stopionym masłem, cukrem, solą i nasiona wanilii. Zmiksować przy pomocy blendera. Masa czekoladowa
Z miłości do słodkościczekoladowo-kokosową. Przepis zrobiony na podstawie ciasta słonecznikowego ( przepis ), opartego na delikatnym, bardzo miękkim biszkopcie czekoladowym, przełożonym kremowa masą. Tym razem masa o smaku kokosowym. KOSTKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Składniki: (forma 25x30) ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa kokosowa(...)cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia i kakao oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. masa: Mleko gotujemy z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi. Obydwie mąki rozrabiamy
Bon appetit mon amiemargaryna. Obecnie, gdy otworzyliśmy się na na zachód, poznaliśmy bardziej "wypasioną" wersję murzynka czyli brownie. Używamy do niego prawdziwą czekoladę i masło, a ciasto jest soczyste i mocno czekoladowe. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 tabliczki gorzkiej czekolady kostka masła (200 gram) 120 gram mąki żytniej razowej i pszennej (pół na pół) 3 jajka 150 gram cukru Polewa karmelowa: 0,5 szklanki(...)soli morskiej Masa karmelowa: połowa gotowej masy karmelowej plus 250 gram serka mascarpone 100 gram orzeszków ziemnych solonych zmielonych Wykonanie (ciasto): Obie czekolady i masło roztapiamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem. Do jajek wlewamy lekko przestudzoną masę czekoladową ciągle mieszając łyżką. Do tego dodajemy mąkę i mieszamy. Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach
Pyza i SurówkaCiasto znalazłam na stronie , którą lubię i często na nią zaglądam. Ciasto wyszło mocno czekoladowe i wilgotne, polecam tym, którzy lubią takie ciasta. Składniki: (tortownica 24 cm) 100 g masła 500 g cukinii (około 2 małe sztuki) 1 szklanka cukru pudru 2 i 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)końcu powstałą masę zmiksować z cukinią. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec 50 minut w piecyku nagrzanym do 165 stopni Celcjusza. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
talerz przyjemnościzachwycona ich wyglądem i smakiem. Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 40 g cukru pudru jajko słoik nutelli kilka łyżek płatków migdałowych kolorowe czekoladowe jajeczka Ciasto: wszystkie składniki posiekać i zagnieść elastyczne ciasto. W razie konieczności podsypać trochę mąką. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę. Po tym czasie rozwałkować na stolnicy
Smakołyki AsiJuż świątecznej magii nadszedł czas. Zdążył oczarować nas. Tak bardzo nie mogę się doczekać, gdy w końcu ten przysmak zacznę wypiekać. Oto ciasto migdałowe z czekoladą pieczone z mojej babci zasadą: "Zawsze dodaj szczyptę miłości, Nie oszczędzaj też czułości". Poszłam za tymi cennymi radami ze wszystkimi świątecznymi wypiekami. Zapach migdałów i czekolady już po domu się roznosi. Wujek Łasuch chętnie(...)mieszamy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Ciasto przekładamy do formy na tartę. Dekorujemy według własnej fantazji płatkami migdałowymi i płatkami czekoladowymi Delecta . Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 35-40 minut. Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą podajemy jako deser w świąteczne dni. Migdały symbolizują nieustającą miłość
My Chcemy JeśćBardzo dobre ciasto, dużo z nim pracy ale warto. Jestem pewna że będę je robić częściej. Wykonanie ciasta – Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym
Kuchnia Pokoleńsernik z polewą czekoladową to ciasto, które robię w swoim domu bardzo często. Jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Nie zawiera cukru, dzięki czemu jest dużo zdrowsze od tradycyjnych serników. Pięknie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Jeśli jesteś amatorem pieczenia ciast, nie musisz się bać, że fit sernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiCiasto malinowo czekoladowe upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Ale oczywiście ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 22-24 cm. ciasto: 120 g przecieru malinowego (zmiksowane, przegotowane maliny mrożone), 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem
królestwo garówgodziny w lodówce. Polewa czekoladowa: 100 g białej czekolady 40 g masła 1 łyżka mleka Czekoladę połamać, dodać masło i mleko. Rozpuścić nad kąpielą wodną. Polewą czekoladową udekorować ciasto, ponownie schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia EwyBrownie to ciasto, które zna chyba każdy. Jest proste, pyszne i bardzo czekoladowe. Moje ciasto to brownie z miodem, którego użyłam zamiast cukru. To sprawiło, że brownie było nieco bardziej mokre, ale nadal słodkie. Spróbujcie i dajcie znać czy Wam smakowało! 🙂 Składniki: – 150g mąki pszennej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – 2 Czytaj więcej → Artykuł BROWNIE Z MIODEM
greengoodiesskładniki: 100 g czekolady deserowej lub kawowej 60 ml espresso, letniego (przygotowanego z 15 g świeżo zmielonej kawy) 100 g masła, miękkiego 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak JedzeniaI znów ciemno... Strasznie szybko mi dni uciekają, mam wrażenie, że za oknami nieprzerwanie panują ciemności. Może dlatego, że od Wigilii ciągle jest mgliście, zachmurzenie sto
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzekładanych kremem) i to ciasto należy przygotować wcześniej. Pracę można rozłożyć na dwa dni, pierwszego dnia upiec biszkopt, następnego przygotować krem i przełożyć nim ciasto a kolejnego dnia podawać i zajadać ze smakiem. :) Tort czekoladowy Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia: ok. 40 min. Biszkopt kakaowy (źródło: Moje Wypieki ) 5 jajek 3/4 szkl. cukru 2/3 szkl. maki
coolinarnastrefa.blogspot.comłyżki cukru pudru, 50g mlecznej czekolady, 50g gorzkiej czekolady, 3 bezy, czekoladowe serduszka. Kawę rozpuścić we wrzątku, lekko przestudzić i wraz z cukrem pudrem dodać do śmietany. Dokładnie wymieszać. Masą przełożyć blaty ciasta. Wierzch i boki ciasta udekorować resztą kremu. Posypać startą na dużych oczkach czekoladą oraz pokruszoną bezą. Udekorować serduszkami
Z miłości do słodkości