ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:206/1040)

Ciasto bananowe z czekoladą 149

Kolejne, szybkie w wykonaniu ciasto. Dzięki bananom ciacho było wilgotne, i takie pozostało również następnego dnia, chociaż na noc przykryłam je jedynie papierową serwetką. Z autopsji wiem, że warto poczekać aż całkowicie wystygnie, bo na ciepło niełatwo jest je pokroić. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)cukrem, nie przerywając miksowania dodałam po kolei oba jajka i olejek pomarańczowy. Nadal miksując dodałam partiami mąkę z proszkiem do pieczenia, banany i mleko z sodą. Do wyrobionego ciasta dodałam kropelki czekoladowe i wymieszałam łyżką. Ciasto przełożyłam do przygotowanej keksówki i wstawiłam ją do piekarnika. Piekłam 50 minut. Wystudziłam na kratce kuchennej

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik czekoladowy na zimno z malinami 242

Nutella, 1 opakowanie delicji z nadzieniem o smaku malinowym, 3 łyżki likieru z malin, 200g malin.     Krem czekoladowy zmieszać z likierem, rozsmarować na masie serowej. Następnie, ciasno ułożyć delicje. Wierzch posypać świeżymi malinami. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Pasikonik (Grasshopper Pie) - Tarta bez pieczenia 467

dopełnia śmietana. Drink podawany jest oczywiście schłodzony. A ciasto Pasikonik? Również ma niesamowity smak. Delikatne piankowe nadzienie z wyraźnie miętową nutą i kruchy, mocno czekoladowy spód. Genialne połączenie świeżości mięty i czekolady. Grasshopper to ciasto dla tych co chcą efekt "Wow!" bez pieczenia :-) Za spód służą bowiem pokruszone czekoladowe ciasteczka. Po raz pierwszy składniki(...)nadzienie ciasta podaję w dwóch wersjach. Obie są pyszne i nie do odróżnienia która jest która. Polecam niech i u Was w kuchni wiosennie się zazieleni! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Jedno ciasteczko należy zostawić do dekoracji wierzchu gotowej tarty. Pozostałe ciastka wrzucić

maniapieczenia
Ciasto brownie 112

dziś dla Was nowy przepis na ciasto, bardzo czekoladowe. Jego zaletą jest bardzo proste przygotowanie i krótkie pieczenie. Zbyt długi czas w piekarniku spowoduje że ciasto będzie nieco suche, a prawdziwe brownie musi być wilgotne! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt(...)pieczenia o rozmiarach ok 20 x 30 cm lub zbliżonych, wyłóż papierem do pieczenia. Do masy czekoladowej dodawaj po jednym jajku i mieszaj najlepiej łyżką lub ręczną trzepaczką. Po dodaniu wszystkich jaj dodawaj porcjami przesianą mąkę i wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wlej do formy i wstaw do piekarnika. Piecz ciasto przez 20-25 minut, nie dłużej. Ciasto powinno by upieczone

nietylkopasta.pl
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 136

Kolejny sernik? Tak, bo to kultowe ciasto każdych świąt u mnie w domu - kochamy serniki ❤ Ale ten sernik jest wyjątkowy, w wersji świątecznej... waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach... Składniki: Spód: 200 g pierników lukrowanych 70 g masła 1 białko szczypta soli Waniliowa(...)Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 146

Kolejny sernik? Tak, bo to kultowe ciasto każdych świąt u mnie w domu - kochamy serniki ❤ Ale ten sernik jest wyjątkowy, w wersji świątecznej... waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach... Składniki: Spód: 200 g pierników lukrowanych 70 g masła 1 białko szczypta soli Waniliowa(...)Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowy murzynek z buraków 174

dzielnie staram się zawsze zagospodarowywać jedzenie i ekonomicznie wykorzystywać resztki z lodówki, postanowiłam część tej buraczkowej dobroci spożytkować w postaci ciasta . Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Ciasto wyszło wilgotne, miękkie, przyjemnie czekoladowe. Buraków w ogóle tu nie czuć , konsument niezorientowany w składnikach kompletnie się ich w cieście nie będzie spodziewał. Bardzo dobry sposób na przemycenie warzyw do codziennej diety :) Składniki(...)termoobiegu. Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie suchy, wtedy ciasto gotowe do wyjęcia . Po wystudzeniu wyjąć ciasto wraz z papierem do pieczenia z blaszki. Oblać domową polewą czekoladową . Po polaniu polewą, ciasto warto włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki, do kompletnego zgęstnienia polewy. NA DZIEŃ BABCI SŁODKOŚCI WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE

Grunt to przepis!
Ciasto z topinamburem i kremem z czekoladą 107

kawałkami orzechów włoskich i laskowych, z dodatkiem topinamburu. W formie tortu, w stylu, ostatnio popularnym, naked cake. Przełożony kremem czekoladowym, na bazie gorzkiego kakao i wiórków czekoladowych. Pomysł na świąteczne ciasto, w nieco mniej tradycyjnym wydaniu. Polecam :) Składniki na ciasto: 3 duże jajka 125 ml oleju 200 g brązowego cukru 125 g mielonych migdałów 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka(...)Śmietanę ubić na sztywno, stopniowo dodawać mascarpone i cukier puder. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej wiórki czekoladowe i kakao. Delikatnie, ale dokładnie połączyć. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, rozsmarować połową kremu czekoladowego, przykryć drugim krążkiem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostały krem. Wygładzić. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji: Link do książki - https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowa babka na białkach 158

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy(...)Ciasto robiłam również w wersji bezglutenowej – przepis znajdziecie tu . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='25 g kakao 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 4 duże białka 85 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu'; document.write(" "); Składniki na formę do babki 1,5 litra: 25 g kakao 100 g gorzkiej

moj przepis na
Drożdżowa baba czekoladowa 160

Czekolada w duecie z drożdżami to rozkosz dla podniebienia sama w sobie. Małe co nie co dla wszystkich łasuchów :) Składniki ; 7 żółtek  1 szklanki cukru

Apetyczna babeczka
chałwowiec z delicjami 190

ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy z chałwą, następnie dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na jednolity krem. dodatkowo: duża paczka delicji o smaku wiśniowym polewa czekoladowa 1-2 sezamki wykonanie ciasta: Na pierwszy biszkopt wykładamy masę czekoladową, na masie układamy delicje. Na delicjach rozsmarowujemy masę chałwową (parę łyżek możemy zostawić na wierzch ciasta). Na masie chałwowej układamy drugi biszkopt(...)delikatnie dociskamy. Wierzch ciasta możemy posmarować masą, polać polewą czekoladową i posypać pokruszonymi sezamkami. (inspiracja z wszechjedzaca .pl z moimi zmianami

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO FASOLOWE NA MLEKU Z PROSZKU MOCNO CZEKOLADOWE BEZ MĄKI 167

Ciasto mocno czekoladowe , pełne przypraw korzennych i mocnego alkoholu.W środku miękkie i lekko mokre , ale nie kruszące się .Polecam takie smaczne ciasto do kawy .Mina koleżanek bezcenna ha ha ....   1 puszka odcedzonej fasoli białej (30 dag.) 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 0.5 szkla.miodu(...)Kieliszek ) koniaku  Polewa czekoladowa ****************************************  1 . Fasolę opłukać i osączyć na sicie .W malakserze zmiksować fasolę z resztą składników na gładką masę. 2 . Wlać do formy silikonowej lub wyłożoną papierem do pieczenia. 3 . Piec 45 stopni w 160-180 stopniach 4 . Ciasto całkowicie wystudzić w formie.Po upieczeniu się jest mokre i się kruszy .Dlatego ważne jest jego wystudzenie całkowite

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Torcik czekoladowy z granatem 187

  To ciacho właściwie wymyślił mój Mąż, ja tylko poskładałam razem zakupione przez niego produkty i dodałam od siebie czekoladę :). Jest bardzo proste, szybkie w wykonaniu

Cynamonowe szczęście
CIASTO CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE Z GRUSZKAMI 116

znaczy, że nie można przygotować pysznego ciasta z owocami. To ciasto przygotowuję często i nie wyobrażam sobie aby zabrakło go na stole. Ciasto jest aromatyczne dzięki gruszkom gotowanych w przyprawach i mocno czekoladowe dzięki kakao. Jak raz go upieczecie to będziecie piekli je już zawsze :) Składniki: na syrop do gruszek: 3-4 gruszki 1 litr wody 1 szklanka cukru(...)czekolada rozpuści się. Jak sos czekoladowy będzie gładki zdjąć z ognia i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodawać po 1 jajku cały czas ucierając ciasto. Dodać sos czekoladowy (może być ciepły ale nie gorący) i zmiksować do połączenia się składników.  Do masy dodać migdały, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać aż wszystkie składniki wymieszają się

Kuchnia w oparach
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 161

masy jajecznej dodajemy wystudzoną masę czekoladową i dokładnie miksujemy. Odstawiamy mikser. Dodajemy suche składniki na przemian z kremówką i powoli mieszamy szpatułką, tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy gorącą wodę i mieszamy tylko momentu uzyskania gładkiej masy, nie dłużej. Gotowe ciasto przekładamy łyżką do papilotek umieszczonych(...)studzimy. Małym nożem wycinamy w babeczkach małe otwory (nie wyrzucamy resztek ciasta, ponieważ będą potrzebne). Każdą babeczkę, za pomocą małej łyżeczki, nadziewamy kremem czekoladowym. Z resztek ciasta wykrawamy ‘zatyczki’ i przykrywamy otwory z kremem. Na końcu dekorujemy babeczki kremem malinowym – filmik instruktażowy Tutaj . Przechowujemy w lodówce. Czekoladowe babeczki

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania