ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:212/1040)

Czekoladowe tartaletki 139

dodatkami  podgrzewania, zmienił się mój plan działania. Orzechy szybko uprażyłam, jajka z kakao połączyłam, jeszcze mąki dodałam  i masę z wszystkich składników przygotowałam. Co wyszło? ciasto mocno czekoladowe, smaczne, wyjątkowe. Dzieci w ozdabianiu mi pomagały i przy tym frajdę miały. Składniki: na 6 - 7 foremek na tartaletki o średnicy ok. 12 cm: 50 g tartych orzechów laskowych Back(...)przelewamy do foremek. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu studzimy. Ozdabiamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą i czekoladowymi jajeczkami z migdałami. Rada: jeśli nie macie takich małych foremek, można ciasto upiec w dużej formie na tarte. Smacznego

Moniki Smakołyki
Ciasto Hali 164

Ciasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Biszkopt z makiem 163

zmielonego maku dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Czekoladowe ciasto meksykańskie 100

Leniwa niedziela przy piekarniku - w roli głównej ciasto meksykańskie! Przepis znalazłam przypadkiem na Kuchni Lidla , gdzie swoje ciasto trochę pozmieniałam, bo zamiast mango dałam banana i

pink envelope
Czekoladowy mazurek 123

Jest to moja propozycja na świąteczny mazurek w wersji czekoladowej. Nie wyobrażam sobie Wielkanocnego stołu bez tego ciasta, które jest wieloletnią tradycją kuchni polskiej. Bogato udekorowany mazurek jest ozdobą świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 125g masła ¾  szklanki cukru pudru 3 łyżki śmietany 30% 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa czekoladowa: białka(...)minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. 2. Warstwa czekoladowa: Białka ubić, dodać cukier, całość ubić na sztywną pianę. Następnie dodać kakao, startą czekoladę i rodzynki. Masę czekoladową wyłożyć na wystudzonym cieście i piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia. 3. Masę kajmakową, podgrzać i rozprowadzić na wierzchu warstwy czekoladowej, a następnie wstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowo-miętowa chmurka 444

mnie jednym z najlepszych. I od dawna już przymierzałam się do ciasta o takim smaku. W końcu wymyśliłam i zrobiłam, a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Spróbujcie sami! Ciasto czekoladowo-miętowe z bezą porcja na formę o wymiarach ok. 26x36 cm Składniki na biszkopt: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki naturalnego kakao 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka(...)Śmietankę, mascarpone i cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywny krem. Delikatnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Ostrożnie wykładamy na masę czekoladową, wyrównujemy i ponownie odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Bezowe wykończenie: Jeśli ciasto chcemy podać tego samego dnia, bezę polecam pokruszyć na spore kawałki i ułożyć je na kremie śmietankowym. Jednak jeśli ciasto przewidziane jest

Ratunku obiad
Babeczki z kremem podwójnie kakaowe 228

łyżki cukru pudru (można więcej) 2 łyżki kakao 50ml wódki (można więcej) 1 łyżka ekstraktu waniliowego czekoladowe groszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne masło pokrojone w mniejsze kawałki oraz żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość(...)Babeczki są dobre kiedy ciasto odchodzi delikatnie od brzegów foremki. Jeszcze ciepłe babeczki odwracamy do góry nogami i wyjmujemy z foremek. Studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, alkohol oraz ekstrat waniliowy i miksujemy do połączenia składników.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Na koniec ozdabiamy czekoladowymi groszkami. Babeczki przechowujemy w lodówce

DefinicjaSmaku
Czekoladowy chlebek cukiniowy 226

Składniki: CZEKOLADOWY CHLEBEK CUKINIOWY: 2 szklanki mąki pszennej; 2 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej; 1/4 szklanki naturalnego kakao; 115 g masła; 4 jaja; 1 i 3/4 szklanki białego cukru; 1 i 1/2 łyżeczki soli; 3 szklanki startej cukinii; 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego; 1 szklanka (140 g) drobno posiekanej, czekolady deserowej lub gorzkiej (u mnie(...)miseczki wsypać cukier puder. Wlać mleko. Dokładnie wymieszać, najlepiej trzepaczką kuchenną. Za pomocą obieraczki do warzyw , pozostałą czekoladę (60 g), pościnać w wiórki.  Wystudzone ciasto oblać lukrem i oprószyć wiórkami czekoladowymi. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na formę keksową o wymiarach 26 x 13 cm  Chlebek ten jest mocno czekoladowy dzięki dodatkowi naturalnego kakao i deserowej/gorzkiej

Gospodyni Miejska
Bezglutenowe malinowo malinowe wegańskie brownie 121

pieczenie tez nie zajmuje dużo czasu (25 minut maksymalnie). Żeby jednak nie było zbyt ciężko, to nadałam mu lekkości dzięki dodaniu musu malinowego oraz użyłam mąki bez glutenu. Ciasto jest wytrawne, czyli nie za słodkie, wilgotne, ale nie za ciężkie- po prostu ideał na lato ps. Mąkę grochową możecie zastąpić każdą inną i będzie ok, byle nie pełnoziarnistą(...)malin i banany zblenduj na gładką masę. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, olej i cukier. Do masy owocowej dodaj czekoladową. Wymieszaj. Do powstałej masy dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj tylko do połączenia składników. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta rozłóż resztę owoców. Piecz 20-25 minut na środkowej półce piekarnika w temp

greenscarf
Sernik łaciaty z czekoladową polewą dla gości 175

  Sekretem każdego sernika jest dobrej jakości ser.  Dobry wiejski twaróg nie powinien być zbyt suchy i nie powinien być kwaśny. Dzisiaj moja wariacja łaciatego

Apetyczna babeczka
MAZUREK KAWOWY 119

żółtka 1 łyżka śmietany 18% Masa: 250 g serka mascarpone 150 g mleka zagęszczonego słodzonego 4-6 g kawy rozpuszczalnej (2-3 saszetki) Dekoracja: płatki migdałowe  polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy zimne kawałki masła i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy(...)intensywny smak lubimy. Ja dałam 3 saszetki i otrzymałam mocno kawową masę, bardziej wytrawną. Masę wykładamy na wystudzony spód ciasta kruchego i wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Dopiero po tym czasie możemy ozdobić mazurka polewą czekoladową i migdałami. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
LEKKO SŁONA TARTA CZEKOLADOWA Z KAJMAKIEM 133

powstała jedna z lepszych czekoladowych tart, jakie jadłam w życiu. Z przepysznym, kruchym, czekoladowym spodem. Koniec ze spodami z ciastek oreo- ta tarta bije na głowę (prawie) wszystkie inne czekoladowe kuzynki. Składniki spód: 90 g masła 35 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 średnie żółtka 130 g mąki pszennej tortowej spora szczypta fleur de sel lub innej, dobrej(...)czasie usuńcie obciążniki i dopieczcie spód przez jeszcze 5 minut. Wyciągnijcie. Temperaturę piekarnika obniżcie do 150 st. Spód tarty posmarujcie masa kajmakową, na to wylejcie masę czekoladową i posypcie ciasto solą. Pieczcie około 20 minut. Wyłączcie piekarnik, zostawcie ciasto w wyłączonym piekarniku (przy zamkniętych drzwiczkach) na jeszcze około 25 minut. Wyciągnijcie, lekko przestudzcie

OliveandThyme
Tarta mocno czekoladowa 207

Nigdy nie robiłam tarty, nie miałam foremki i wydawało mi się, że to jest powód. Jakiś czas temu dostałam w prezencie (dziękuję Bogusiu:) foremkę i dalej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Rolada bardzo czekoladowa 114

Jeżeli lubisz czekoladowe desery lub ciasta, to ta rolada zdecydowanie jest dla Ciebie.  Składniki: ciasto 5 jajek szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu szczypta soli masa 4 żółtka 50 g cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka żelatyny  50 ml wody 200 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Ciekawe(...)koniec dodawaj stopniowo mąkę i kakao. Gotowe ciasto wylej na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem pergaminowym i piecz placek przez 7-8 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Gotowy placek po upieczeniu zwiń w roladę i okręć ściereczką. Jak rolada ostygnie delikatnie ją rozwiń i napełnij masą czekoladową, znowu zwiń roladę i całość owiń folią aluminiową. Roladę wstaw

Niezły Młynek