ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:220/1040)

Fantazja czekoladowo-wiśniowa Janczeczki 661

Bardzo atrakcyjne, kuszące ciasto, przyznacie, że wygląda świetnie, a równie wspaniale smakuje! Połączenie smaku wiśni i czekolady daje wspaniały efekt, a jeszcze wzmocniony nutą użytego cynamonu, po prostu - poezja smaku! Skł adniki: 7 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia M us czekoladowy 1 czekolada deserowa (mleczna(...)delikatnie mieszając. Dolny biszkopt posypać cynamonem, skropić amaretto, rozsmarować 3/4 musu czekoladowego, posypać sitkiem kakao, przykryć drugim biszkoptowym blatem, na wierzchu rozłożyć resztę musu czekoladowego, udekorować wiśniami, posypać czekoladową posypką. Ciasto przygotowała Janeczka Smacznego

kgwjanczewo
"Słodkie środy" - muffiny z oreo i krówką 150

składników przekładamy suche i dokładnie mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek na muffinki przekładamy po łyżce ciasta, następnie układamy oreo i krówkę i zalewamy całość łyżką ciasta, dekorujemy czekoladowymi pieguskami, pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut do zarumienienia muffinek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka owsiane z bananami 304

dobrze mi z tym. Ale podziwiam jednych i drugich za niesamowitą kreatywność! Uwielbiam przeglądać przepisy wege i fit, bo za każdym razem jestem zaskoczona z czego jeszcze można upiec ciasto. Dziś mam dla Was przepis na owsiane ciasteczka z bananami i masłem orzechowym. W zależności od tego jak bardzo dojrzałe macie banany (im bardziej tym słodsze) można nieco zmodyfikować ilość(...)blenderze lub młynku do kawy. Banana rozgniatamy drobno widelcem lub miksujemy blenderem. Do zmiksowanego banana dodajemy jajko i masło orzechowe. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Do ciasta dodajemy dropsy czekoladowe lub pokrojoną na kawałki czekoladę. Z ciasta kulamy nieduże kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zgniatamy kulki szklanką na płaskie placki, jeśli dno szklanki zaczyna

Ciastkozercy
Kakaowe bezy z kremem czekoladowym 249

już ciasta i tradycyjne desery? Dziś przygotowałam dla Was słodką propozycję na Kakaowe bezy z kremem czekoladowym.Wykonanie nie jest trudne, ale nie ukrywam, trochę czasu zajmuje, dlatego jest to fajna propozycja do zrobienia w weekend. Ale zdecydowanie efekt jest wart zachodu, polecam! *Jeżeli nie lubicie przerobionej czekolady (są i takie osoby) proponowany krem można zastąpić czekoladowym ganaszem.    Składniki

Słodkie Przyjemności
Wzorzysta rolada z malinami. 197

ciasto cygaretkowe - do zdobienia znalazłam dawno temu w gazecie, ale nie pamiętam w jakiej - przepis zapisałam, gazetę wyrzuciłam... Oczywiście można odpuścić sobie zdobienia, a zamiast tego polać ciasto polewą czekoladową. Przepis na roladę znalazłam oczywiście na  Moje wypieki , z tą tylko zmianą, że nie dodałam gorzkiej czekolady, która była w przepisie. A krem... krem to po prostu mascarpone

Miksturownik
Ciasto na oleju z malinami 200

codziennych spraw, jak np. jajecznica ma masełku. 😊 Zamiast malin możecie użyć innych świeżych owoców, które najbardziej Wam smakują. A żeby jeszcze bardziej dopieścić kubki smakowe, możecie zrobić polewę czekoladową na ciasto.😀 Ja postawiłam na prostotę, bo goście byli już blisko i trzeba było upichcić coś na szybko. W drodze wyjątku do przepisu użyłam zwykłej mąki pszennej, ale ekologiczną

Zdrowie i pysznie na talerzu
Torcik orzechowo - czekoladowy 198

się na 3 kawałki...:) Przepis na ciasto stąd ( klik ) (zamieniłam tylko orzechy laskowe na włoskie) a przepis na krem zaczerpnęłam od babci. Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Ciasto orzechowo - czekoladowe 5 jajek 6 łyżek cukru 20 dag zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 20 dag zmielonych orzechów

My simple kitchen
Bochen pszenny z potrójną czekoladą 152

wyrobów czekoladowych znalazłam  tylko jedną markę, więc pomieszałam trzy różne smaki; tabliczkę mlecznej czekolady, tabliczkę gorzkiej i połowę tabliczki marcepanowej 1. W wodzie z cukrem rozpuścić drożdże i odstawić na 15 minut, aby drożdże zaczęły fermentować. 2. Do miski przesiać mąkę pszenną, dodać sól, roztopione masło, jajo, połączyć składniki. Dodać przygotowane drożdże z wodą i wyrabiać ciasto przez kilka

Apetyczna babeczka
Ida goscie :-) 280

wiec "krolikami doswiadczalnymi", ale cos mi mowi, ze nie mieli mi tego za zle ;-) Przepis na to szybkie ciasto pochodzi z ksiazki "Larousse du chocolat" autorstwa Pierra Herme. Ciasto czekoladowo-migdalowe skladniki: 400g gorzkiej czekolady 70% kakao 200g masla 4 jajka 120g cukru 100g maki 80g mielonych migdalow kakao do posypania wykonanie: Maslo nalezy stopic. Czekolade lamiemy na kawalki

Przysmaki Karolki
Straszne ciasto na Halloween 374

Składniki: biszkopt czekoladowy: pół szklanki mleka pół tabliczki gorzkiej czekolady pół szklanki ciemnego kakao szklanka mąki pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko   pół szklanki cukru   ¼ szklanki oleju pół szklanki kwaśnej śmietany biszkopt szpinakowy 25 dag mrożonego szpinaku (drobny, nie w liściach) niecała szklanka cukru   2 jajka   pół szklanki oleju szklanka mąki(...)Mieszamy sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. Jajko ubijamy mikserem, pod koniec dodając cukier. Wlewamy śmietanę, olej. Dalej miksujemy. Dodajemy czekoladę z mlekiem i sypkie składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (śr. 26 cm). Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Szpinak rozmrażamy na patelni do czasu aż straci całkowicie wodę

Pobite gary Barbary
Brioszka czekoladowa z mascarpone 227

zebrałam przepisów na to pyszne drożdżowe pieczywo. Pasiasta gości po raz pierwszy. Lekka, maślana z cudownym czekoladowym posmakiem. Idealna na leniwe, zimowe śniadanie lub podwieczorek. Polecam! Składniki na czekoladowy wkład do ciasta: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kako 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu Składniki na ciasto(...)miskach, przykryć folią spozywczą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia po wyrośnieciu krótko wyrobić. Jasne rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm, a czekoladowe  na prostokąt o wymiarach 30x25 cm. Ciemne ciasto ułożyć na jasnym i zawinąć brzegi na zakładkę. Wywałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm i znowu zawinąć. Powtórzyć zakładanie i wałkowanie jeszcze raz, następnie przeciąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik czeski 268

Ostatnio serniki królują na blogu. Tym, którzy mają ich już dość obiecuję, że na razie to ostatni sernik, jaki w najbliższym czasie pojawi się na blogu

Z miłości do słodkości
Placek tarty czarno-biały 217

margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 - 5 łyżek cukru słoik ulubionego dżemu ulubione bakalie - rodzynki, orzechy, migdały itp. szczypta soli polewa czekoladowa Placek zaczynamy od zarobienia kruchego ciasta. Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone, zimne masło i szybko siekamy z mąką. Następnie idą żółtka i wszystko szybko wyrabiamy(...)warstwą ubitej piany z białek. Na koniec na wierzch ścieramy pozostałe ciasto - jedną część białego i połówkę czarnego. Placek pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową. Jeżeli wybieramy wersję słodszą można posypać je jeszcze cukrem pudrem

Gotujemy i jemy
Placek tarty czarno-biały 223

margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 - 5 łyżek cukru słoik ulubionego dżemu ulubione bakalie - rodzynki, orzechy, migdały itp. szczypta soli polewa czekoladowa Placek zaczynamy od zarobienia kruchego ciasta. Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone, zimne masło i szybko siekamy z mąką. Następnie idą żółtka i wszystko szybko wyrabiamy(...)warstwą ubitej piany z białek. Na koniec na wierzch ścieramy pozostałe ciasto - jedną część białego i połówkę czarnego. Placek pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową. Jeżeli wybieramy wersję słodszą można posypać je jeszcze cukrem pudrem

Korniszonki