Dzisiaj zapraszam Was na tort urodzinowy, który sama sobie upiekłam, bo na urodziny to obowiązkowo musi być tort. Ten tort jest niezwykle pyszny. Czekoladowe biszkopty przełożone kremem budyniowym z masłem orzechowym, do tego dekoracja z pysznych i chrupiących ciasteczek. Nawet nie wiecie jaki ten tort jest pyszny i jak pięknie pachnie. A jak lubicie masło orzechowe to na pewno(...)wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy
Izabelawkuchniłatwe do zrobienia, szybkie i smaczne. Idealne na wszelkie imprezy. Na blogu w zakładce Ciastka znajdziecie inne przepisy na pyszne babeczki. Kto się skusi na jedną słodką czekoladową babeczkę? Ciasto (około 22 szt babeczek) 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 0,5 l mleka(...)się składników. Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do jej połowy wysokości, a nastepnie łyżeczkę budyniu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić babeczki czekoladowe z budyniem
O kuchni z uczuciemPyszna, kremowa tarta z delikatnym czekoladowym nadzieniem... Jedna z lepszych jaką miałam okazję zrobić;) Zrobiłam ją specjalnie na akcję Oczytani Kulinarnie, gdzie trzeba było przygotować przepis znaleziony w dowolnej książce na stronie 18. Moje ciasto pochodzi z książki "Czekolada" ze str.18. Ciasto: 250g mąki pszennej, szczypta soli, 150g masła, 70g cukru. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier oraz
Z miłości do słodkościwielu marketach, dlatego śmiało można powiedzieć, że to ciasto całoroczne. Jednak nie ma to jak świeże owoce, więc póki trwa jeszcze sezon na śliwki, zachęcam do upieczenia tego ciasta :) Biszkopt kakaowy: 6 dużych jajek 150 g mąki pszennej tortowej ( 1 szklanka minus 2 łyżki ) 30 g kakao ( 3 łyżki z lekką górką ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 2 łyżeczki proszku(...)własnych upodobań smakowych; najlepiej zacząć od mniejszej ilości, ewentualnie później dosładzając do smaku ) 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone, schłodzonego Polewa czekoladowo - śliwkowa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 5 łyżek powideł śliwkowych Nasączenie: 1/2 szklanki likieru śliwkowego lub likieru amaretto ( pasować też
Opowieści z piekarnikaposypać cukrem pudrem. [caption id="attachment_8310" align="aligncenter" width="685"] Szybkie ciasto z owocami na maślance[/caption] Zobacz przepisy na inne ciasta z owocami: Puszyste Ciasto Z Truskawkami Czekoladowe Brownie Z Wiśniami Błyskawiczne Ciasto Z Owocami Sernik Na Zimno Z Brzoskwiniami Ucierane Ciasto Z Owocami Szybkie Ciasto Z Owocami Ciasto Drożdżowe Z Jagodami I Kruszonką Artykuł Szybkie ciasto
e-PrzepisyKulinarneSernik gotowany na biszkopcie jest bardzo smaczny i delikatny, w dodatku z delicjami na górze co daje rewelacyjny efekt. Ciasto nadaje się na urodziny, przyjęcia itp
Kulinarne Fantazje MarioliDziś zapraszam Was na czekoladowo-jabłkowe ciasto 3 minutowe . Takie mini ciasto sprawdzi się doskonale w chwilach, gdy nie ma się czasu na tradycyjne wypieki. Ciasto można dodatkowo przełożyć ulubioną konfiturą. Prosty i smaczny sposób na coś słodkiego Spróbujcie. Polecam Wam przyprawy Skworcu! Jakość i niska cena (nie płacimy za kolorowe opakowania). Używam ich już bardzo długo i zdecydowanie
Słodkie okruszkiCzekolada, dużo czekolady i chałwa <3 Słodka rozpusta, której trudno się oprzeć, ręka sama sięga po kolejny kawałek ;) Ciasto idealne na jesienną chandrę - słodkie, wilgotne
Domowa cukiernia EwyKiedy dwa lata temu przygotowaliśmy z mężem Wielkanoc u siebie w domu upiekłam babkę czekoladową i sernik. Teraz sytuacja się powtarza – święta też będą
Szybko Tanio SmacznieMocno czekoladowe, wilgotne bez nasączenia, o umiarkowanej słodyczy, a do tego delikatny rozpływający się w ustach krem czekoladowy - takie właśnie jest to ciasto tortowe. Zrobienie tortu jest pracochłonne, a takie ciasto nie wymaga od nas dużo czasu. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 - 3 łyżki kakao krem: 3 jajka
Kuchcik gotujestarte jabłka, bakalie lekko oprószone mąką i dokładnie wymieszać łyżką. Białka ubić i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Piec w 180 stopniach C ok 1 godziny. Po wystudzeniu ciasto oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować. Kategoria: Ciasta
kuchcikowniaczekoladowa tarta to wariant dietetyczny. ciasto: 3 żółtka i 1 jajko pół szklanki mąki kukurydzianej 9 łyżek otrąb owsianych 3 łyżki słodzika 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku ½ olejku waniliowego 7 łyżek mleka nadzienie: 3 łyżki mąki kukurydzianej ¼ szklanki wody 1.5 szklanki truskawek słodzik w proszku – kilka łyżek
Humanistka w kuchniKolejny mój drożdżowy wypiek, chyba szybko nie dam wam z nimi spokoju. Ciągle szukam nowych pomysłów na wykorzystanie ciasta drożdżowego. Tym razem postanowiłam wykorzystać pomysł, który
ciastkarnia na kruchym spodziemogłam przepuścić takiej okazji. Sernik z prawdziwego twarogu to jest to co najlepsze, niezależnie od dodatków które do niego dodamy. Ale jak dodamy do niego jeszcze migdały i czekoladowy spód al'a murzynek, to muszę przyznać, ze powstaje nam fantastyczny przepis! Kto z Was da radę mu odmówić? Nikt, kto lubi te smaki :) Szczegóły poniżej, częstujcie się :) Zapraszam(...)orzechów laskowych Sposób przygotowania sernika: Jajka ubić razem z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia połączyć razem z kakao i dodać do masy jajecznej. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Do miski przełożyć twaróg i dwukrotnie
Słodkie PrzyjemnościCzekoladowy spód: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, wymieszać. Do masy maślanej dodawać partiami przesianą mieszankę mączną i śmietanę- na przemian. Gotową masę przełożyć do keksówki (lub małej tortownicy) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyciągnąć wraz z papierem(...)rondla, zasypać cukrem i odstawić na około 15 minut, by puściły sok (owoce zamrożone odmrozić). Kiedy już puszczą sok, zagotować, następnie zagęścić mieszanką z mąki ziemniaczanej z wodą. Składanie: Czekoladowy spód przełożyć do foremki- w której się piekł- wyłożonej folią aluminiową lub folią przeźroczystą. Następnie ułożyć warstwę z masy mascarpone i włożyć do zamrażalnika na 5-6 godzin. Przed podaniem
Kraina Miodem Płynąca